1. Καθαρισμός

Επιλέγουμε το κατάλληλο σαμπουάν σύμφωνα με τις ανάγκες των μαλλιών μας. Βαμμένα, λιπαρά, ξηρά, άτονα, εύθραυστα, με ξηροδερμία ή χωρίς όγκο; Κάθε τύπος μαλλιών έχει πλέον το σαμπουάν που του ταιριάζει και εσείς μπορείτε να βρείτε το δικό σας στο Pharm16 που διαθέτει μεγάλη ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές τις αγοράς. Το σωστό σαμπουάν πρέπει να έχει ήπια σύνθεση και να μη διαταράσσει το ph του δέρματος, να απομακρύνει ρύπους, σκόνη και σμήγμα, να ξεβγάζεται εύκολα και να αφήνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά.

Πως γίνεται ένα σωστό λούσιμο:

-Βρέχουμε πολύ καλά τα μαλλιά

-Χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό (ποτέ καυτό) και στο τέλος ξεβγάζουμε κρύο για πιο λαμπερά μαλλιά.

-Αν δεν λουζόμαστε καθημερινά περνάμε τα μαλλιά μας δύο φορές με σαμπουάν και μία με μαλακτική.

-Κάνουμε με το σαμπουάν απαλές κινήσεις σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και δεν ξεχνάμε τις άκρες.

 

2. Ενυδάτωση

Η χρήση Conditioner είναι απαραίτητη σε κάθε τύπο μαλλιών. Εφαρμόζουμε τη μαλακτική κρέμα μόνο στις άκρες αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά ή σε μήκη και άκρες αν αυτά είναι ιδιαιτέρως ξηρά. Για περισσότερη ενυδάτωση, αναδόμηση, προστασία και φροντίδα των μαλλιών μας, δεν ξεχνάμε να εφαρμόσουμε σε αυτά 1-2 φορές την εβδομάδα μάσκα για 2-5 λεπτά ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών μας. Οι μάσκες θρέφουν και αναδομούν τα μαλλιά που ταλαιπωρούνται από τις βαφές, το styling και τους εξωτερικούς παράγοντες, ενώ αποτρέπουν τη δημιουργία ψαλίδας και το σπάσιμο της τρίχας. Για τα ιδιαιτέρως ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά επιλέξτε μετά το λούσιμο και τη χρήση κρέμας ή μάσκας να εφαρμόσετε στις άκρες κάποιο έλαιο ή serum που δεν ξεβγάζεται και χαρίζει στα μαλλιά σας ενυδάτωση και λάμψη που διαρκεί.

 

3. Φροντίδα εκ των έσω!

Πολλές φορές όλα τα παραπάνω δεν αρκούν για να έχουμε υγιή και δυνατά μαλλιά. Ένα συμπλήρωμα διατροφής ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των μαλλιών, μπορεί να τους δώσει όγκο και δύναμη, να αναδομήσει την τρίχα, να σταματήσει την τριχόπτωση και να τους χαρίσει υγιή και λαμπερή όψη!