Symbeeosis Greek Organic Mountain Tea & Hibiscus Βιολογικό Τσάι του Βουνού & ΙβίσκοςΈνα ιδιαίτερο ρόφημα από τσάι του βουνού και ιβίσκο, που χαρίζει αίσθηση ευεξίας και απολαυστική γεύση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει σημαντικά οφέλη ενίσχυσης του οργανισμού.
Γνωστό διαχρονικά για τις ευεργετικές του ιδιότητες, το τσάι του βουνού έχει αντιοξειδωτική και τονωτική δράση, ενισχύει τη μνήμη και το ανοσοποιητικό.
Ο ιβίσκος χρησιμοποιείται παραδοσιακά κυρίως ως διουρητικός παράγοντας.
Οι ανθοκυανιδίνες και τα φαινολικά οξέα που περιέχει τον καθιστούν αντιοξειδωτικό, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αντιοξειδωτικότητα του μίγματος.
Χρησιμοποιείται παραδοσιακά και για την ανακούφιση από βήχα και πονόλαιμο, όπως και το τσάι του βουνού, που για αυτό έχει πάρει τα εύσημα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Για ακόμα μεγαλύτερη δραστικότητα, το μείγμα είναι ενισχυμένο με το δραστικό ξηρό εκχύλισμα από Τσάι του βουνού Sideritis scardica.
Το τσάι του βουνού που επιλέξαμε είναι το «τσάι Ολύμπου» Sideritis scardica , που φύεται στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, τη μυθική κατοικία των 12 αθάνατων θεών της Ελληνικής Αρχαιότητας, αλλά και ένα οικοσύστημα σπάνιας αξίας.
Ο Όλυμπος, είναι ένας χλωριδικός παράδεισος που φιλοξενεί περισσότερα από 1700 διαφορετικά φυτά και 23 τοπικά ενδημικά είδη, γεγονός που τον καθιστά θερμό σημείο για την φυτική ποικιλότητα και κέντρο ενδημισμού.
Εκεί το καλλιεργούμε κι εμείς, με σεβασμό στο περιβάλλον, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες βιολογικές και αναγεννητικές μεθόδους.
Οι ιδανικές για το είδος φυσικές συνθήκες της περιοχής, οι καινοτόμες καλλιεργητικές πρακτικές, και η προσέγγιση συμβίωσης με την υπόλοιπη φύση και όχι εκμετάλλευσης, μας χαρίζουν ένα τσάι του βουνού με ιδιαίτερες διατροφικές και γευστικές ιδιότητες.
Ο Ιβίσκος που χρησιμοποιούμε προέρχεται κι αυτός από βιολογικές καλλιέργειες στην περιοχή της φυσικής του εξάπλωσης στην Αίγυπτο.
Αν θέλετε προσθέστε μέλι ή στέβια.
Αν επιθυμείτε να τονώσετε την ιδιότητά του ως χωνευτικό προσθέστε φρέσκα φύλλα μέντας, κανέλλα και φέτες λεμονιού.
Επίσης, ταιριάζει σε συνδυασμό με τζίντζερ, γαρίφαλο ή μοσχοκάρυδο.
- Ζεστό ρόφημα: Ζεσταίνετε 250ml νερού στους 95°C – 100°C. Βυθίζετε την πυραμίδα στο νερό για 3-5 λεπτά. Ιδανικά, καλύψτε την κούπα για να διατηρηθούν στο μέγιστο τα αρώματα.
- Κρύο ρόφημα: Ετοιμάστε το όπως το ζεστό ρόφημα με τη μισή ποσότητα νερού, και συμπληρώστε κρύο νερό ή παγάκια.
Tip: Για να κάνετε το ρόφημά σας πιο δυνατό, μειώστε την ποσότητα του νερού. Για πιο ελαφρύ, αυξήστε την.
Δείτε τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρίας, πατώντας στον σύνδεσμο παρακάτωΒιολογικό Τσάι του Βουνού & Ιβίσκος