Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Δες τι μπορείς να πάθεις από ένα τζιν!

Δες τι μπορείς να πάθεις από ένα τζιν!
Κάποια ρούχα, όσο κι αν τους έχετε… αδυναμία, γιατί σας δείχνουν αδύνατη, ίσως και να μην κάνουν και τόσο καλό στην υγεία σας. Μπορεί είναι στη μόδα και να μην μπορείτε να τα αποχωριστείτε, μιας και σας θυμίζουν τον παλιό αδύνατο εαυτό σας, όμως ειδικά στα παντελόνια πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική, μιας και κρύβουν πολλές «παγίδες» για την υγεία σας! Και το ασφυκτικά στενό skinny τζιν μπορεί να σας βάλει σε περιπέτειες! Δείτε ποιες είναι αυτές και πώς μπορείτε να τις προλάβετε αλλά και να τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά!

Πόσο ανθυγιεινό είναι το τζιν παντελόνι;

Όταν είναι άνετο, ελαστικό και δεν σας εμποδίζει στην καθημερινή σας δραστηριότητα δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως φοράτε πολύ σφικτά παντελόνια και ιδιαίτερα τζιν, τότε μπορούν να συμβούν πολλά! Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, οι οποίοι μάλιστα έχουν πραγματοποιήσει και δημοσιεύσει πολλές έρευνες σχετικά με το θέμα:

* Η σκληρή ραφή στον καβάλο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα γεννητικά όργανα, διευκολύνοντας έτσι τη δημιουργία κυστίτιδας.
* Η τριβή με το δέρμα  μπορεί να προκαλέσει θυλακίτιδα (δηλαδή φλεγμονή στη θύλακο της τρίχας), με αποτέλεσμα τον ερεθισμό της περιοχής και τα γνωστά σπυράκια.
* Τα τζιν που δεν έχουν ελαστικότητα ταλαιπωρούν το φλεβικό σύστημα, καθώς ασκούν πίεση στο επιφανειακό φλεβικό δίκτυο των ποδιών, με αποτέλεσμα, σε όσους έχουν προδιάθεση, να αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ενδεχόμενης φλεβικής νόσου (όπως π.χ. κιρσοί), ενώ σε όσους έχουν ήδη πρόβλημα να επιδεινώνεται η κατάστασή τους.
* Αν το τζιν σας πιέζει υπερβολικά στην περιοχή της κοιλιάς τότε μην αναρωτιέστε γιατί νιώθετε δυσφορία, κάψιμο στο στομάχι ή και ρέψιμο. Αν μάλιστα ταλαιπωρήστε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση τότε το στενό σας παντελόνι σίγουρα θα επιδεινώσει το πρόβλημα
* Ακόμα, τα κουμπιά και το φερμουάρ του τζιν σας, κυρίως εάν είναι από νικέλιο, μπορεί να προκαλέσουν τοπική αλλεργία (δερματίτιδα εξ επαφής), ιδιαιτέρως μάλιστα εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα.
* Το στενό τζιν όμως, βλάπτει και τη γονιμότητα των αντρών καθώς, σύμφωνα με πολλές έρευνες, η αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή των όρχεων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων.
 
Τι να κάνετε; Μα το αυτονόητο...
... αντικαταστήστε τα στενά ρούχα σας με πιο άνετα. Μην αγοράζετε ασφυκτικά στενά τζιν, νομίζοντας ότι έτσι θα δείχνετε αδύνατη. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι το νούμερό σας, πρέπει να μπορείτε να σκύβετε με άνεση όταν το δοκιμάζετε. Αν σας πιέζει πολύ στους μηρούς ή στους γλουτούς, δοκιμάστε ένα νούμερο μεγαλύτερο.

Στο pharm16.gr μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα που θα προστατέψουν την επιδερμίδα από την εμφάνιση δερματικών ερεθισμών, καθώς και προϊόντα καθαρισμού & φροντίδας της ευαίσθητης περιοχής.
Περισσότερες πληροφορίες για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αν ήδη έχετε εμφανίσει κάποιον δερματικό ερεθισμό, πλύντε την περιοχή με αντισηπτικό σαπούνι και περιποιηθείτε με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τη φροντίδα των δερματικών ερεθισμών.

Σας προτείνουμε:
Uriage Pruriced Gel Apaisant, 100ml Λεπτόρευστο Gel, για τον τοπικό γενικευμένο κνησμό στην πρωκτική και  αιδοιική περιοχή.
Bepanthol Κρέμα για Ερεθισμένο & Ξηρό Δέρμα, 100 gr Υποστηρίζει την ανάπλαση, ενυδάτωση και περιποίηση του ξηρού και του ευαίσθητου σε ερεθισμούς δέρματος, ενώ παράλληλα το βοηθά να διατηρηθεί υγιές.
Frezyderm - Anticort Cream Καταπραϋντική Κρέμα, 50ml Κρέμα για χρήση αντί κορτιζόνης, που μειώνει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό, ενισχύει το δερματικό φραγμό και παρέχει καταπραϋντική και αντιβακτηριακή δράση.
DermoACM 24 Barrier Cream Κρέμα Εντατικής Προστασίας, 100ml, Καταπραΰνει και ενυδατώνει βαθιά, αποτρέπει τους ερεθισμούς και ενδείκνυται για ατοπική δερματίτιδα ή δερματίτιδα εξ επαφής, ηλιακό έκζεμα, ξηρό δέρμα, λεπτό και εύθραυστο δέρμα.

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των γιατρών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00