Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τι πρέπει να τρώει στις εξετάσεις; Το μενού της επιτυχίας!

Τι πρέπει να τρώει στις εξετάσεις; Το μενού της επιτυχίας!
Συγκέντρωση, διαύγεια, καλύτερη μνήμη, αντοχή στο αυξημένο άγχος και καλή διατροφή αποτελούν τα μυστικά στη διάρκεια της προετοιμασίας για τις εξετάσεις. Βέβαια εξυπακούεται ότι τα παιδιά χρειάζεται να διατρέφονται σωστά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου κι όχι μόνο κατά περιόδους. Ωστόσο, τώρα ειδικά, χρειάζονται περαιτέρω προσοχή και φυσικά σωστά οργανωμένη διατροφή.

Πώς πρέπει να τρώει;
Η περίοδος των εξετάσεων απαιτεί μυαλό «ξυράφι»!

Το μυστικό λοιπόν στο διαιτολόγιο του μαθητή δεν βρίσκεται σε «μη», απαγορεύσεις και σε μεγάλες διατροφικές αλλαγές, αλλά στην ισορροπία και το μέτρο. Δηλαδή, κανένα τρόφιμο δεν πρέπει να αποκλείεται εντελώς για μεγάλο χρονικό διάστημα και βέβαια κανένα δεν πρέπει να προσλαμβάνεται σε υπερβολική ποσότητα. Δείτε λοιπόν πώς θα πάρει τα συστατικά εκείνα που θα τονώσουν τη μνήμη και την πνευματική του διαύγεια.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ Το μυστικό βρίσκεται στα 5 Π!

Ποικιλία: Εντάξτε στη διατροφή του περισσότερα φρούτα και λαχανικά και σε κάθε γεύμα αμυλούχα τρόφιμα (όπως ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες, όχι όμως τηγανητές). Φροντίστε να τρώει συχνότερα λιπαρά ψάρια, καρύδια και αβγά, προτιμάτε το άπαχο κρέας και τα ημιάπαχα γαλακτοκομικά, ενώ για βασική πηγή πρόσληψης λίπους προτιμήστε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Πρωινό: Είναι το βασικό γεύμα της ημέρας πρέπει να είναι θρεπτικό και εύπεπτο και φυσικά δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ και ειδικά την ημέρα των εξετάσεων! Δημητριακά ολικής αλέσεως (π.χ. ψωμί, βρώμη, δημητριακά πρωινού), γάλα ή γιαούρτι ή τυρί, αβγό και φρούτο αποτελούν εξαιρετικό συνδυασμό.

Πρόγραμμα: Το καλύτερο είναι η διατροφή του να χωρίζεται σε 3 μικρά γεύματα και 2-3 ενδιάμεσα σνακ (όπως π.χ. φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών, ανάλατοι ξηροί καρποί, γιαούρτι με μέλι, μικρά σάντουιτς, πίτες σπιτικές). Αποφύγετε αλμυρά, τηγανητά, πολύ λιπαρά, δύσπεπτα ή και πλούσια σε θερμίδες γεύματα καθώς μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία και νωθρότητα. Φροντίστε το βραδινό γεύμα να γίνεται σχετικά νωρίς και σε μικρότερη ποσότητα από το μεσημεριανό.

Περιορισμός της ζάχαρης: Η υπερβολική ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά. Επειδή όμως μια μικρή ποσότητά της χρειάζεται καλύψτε την ανάγκη αυτή με κάποιο σπιτικό γλυκό ή λίγη μαύρη σοκολάτα.

Περισσότερο νερό, σε τακτά χρονικά διαστήματα ιδιαιτέρως όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Να θυμάστε ότι η παραμικρή έλλειψη υγρών προκαλεί διαταραχές στην εγκεφαλική ισορροπία. Μπορείτε επίσης να συμπληρώνετε τις ανάγκες του σε υγρά με φρούτα ή χυμούς φρούτων, γάλα και τσάι. Όσο για τον καφέ και τα αναψυκτικά ισχύει ο κανόνας του μέτρου.

Παράλληλα ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να υποστηρίξουν τον οργανισμό και να καλύψουν τυχόν διατροφικά κενά σ' αυτή την περίοδο έντονου άγχους και πνευματικής κόπωσης. Μάλιστα, ορισμένα θρεπτικά συστατικά παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο - ανάμεσά τους: το σύμπλεγμα βιταμινών Β, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, τα αντιοξειδωτικά, τα ιχθυέλαια...

Μείνετε συντονισμένοι για να διαβάσετε περισσότερα στο 2ο μέρος του άρθρου μας.

* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν αντικαθιστούν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00