Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Είναι Γρίπη ή Κοροναϊός; Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα!

Είναι Γρίπη ή Κοροναϊός; Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα!
Ο COVID-19 (κοροναϊός) και η γρίπη έχουν αρκετές ομοιότητες και διαφορές! Πώς θα ξεχωρίσουμε τα συμπτώματα; Ενημερωθείτε και προστατεύστε τον εαυτό σας από τις δυο αυτές ασθένειες καθώς και από το κοινό κρυολόγημα!

Στη διάρκεια της πανδημίας, σίγουρα θα έχετε ακούσει και θα έχετε διαβάσει πολλά! Ενδεχομένως να έχετε ακούσει ότι ο κοροναϊός (COVID-19) είναι παρόμοιος με τη γρίπη. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο είναι μεταδοτικές αναπνευστικές ασθένειες που προκαλούνται από ιούς και έχουν ορισμένα κοινά συμπτώματα. Όμως, εάν κάποιος κάνει μια πιο λεπτομερή σύγκριση θα δει ότι και τα δυο νοσήματα προσβάλλουν με διαφορετικό τρόπο τον άνθρωπο. Επίσης, με δεδομένη την παρουσία της γρίπης εδώ και πολλά χρόνια, οι γιατροί γνωρίζουν πολύ καλύτερα πώς να την θεραπεύσουν και να την προλάβουν, ενώ σήμερα συνεχίζουν να μαθαίνουν ολοένα και περισσότερα για τον COVID-19.

Παρόμοιοι ιοί και με πολύ μικρές οι διαφορές

Οι ιοί που προκαλούν COVID-19 και γρίπη διασπείρονται με παρόμοιους τρόπους, λένε οι ειδικοί της Mayo Clinic. Συγκεκριμένα μπορεί και οι δύο να μεταδοθούν σε άτομα που δεν τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, μέσα από σταγονίδια που μεταδίδονται στη διάρκεια ομιλίας, φταρνίσματος ή βήχα. Αυτοί οι ιοί μπορούν επίσης να μεταδοθούν εάν ένα άτομο αγγίξει μολυσμένη με κάποιον από τους ιούς επιφάνεια και στη συνέχεια φέρει τα χέρια στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια του!

COVID-19 και Γρίπη έχουν αρκετά κοινά σημάδια και συμπτώματα όπως:
Η σοβαρότητα δε των παραπάνω συμπτωμάτων μπορεί να είναι ήπια ή έντονα. Ετσι λοιπόν, με δεδομένο ότι και τα δυο νοσήματα έχουν παρόμοια εικόνα, είναι δύσκολο να γίνει διάγνωση με βάση μόνο τη συμπτωματολογία. Θα πρέπει να γίνει λοιπόν το ανάλογο τεστ για να επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για COVID-19 ή Γρίπη, λένε οι ειδικοί. Το ενδιαφέρον μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic, είναι ότι μπορεί να έχουμε και τις δύο ασθένειες ταυτόχρονα!
                       
                                              ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Tα Test Ανίχνευσης Κορονοϊού COVID-19 είναι εδώ!

COVID-19 και γρίπη μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές όμως και στις δύο περιπτώσεις ο ασθενής μπορεί να αναρρώσει στο σπίτι με τη συνήθη ξεκούραση και τη λήψη υγρών. Ωστόσο ορισμένα άτομα με COVID-19 δυστυχώς επιδεινώνονται και χρειάζεται να νοσηλευτούν.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε COVID-19 και Γρίπη;
Οι διαφορές στα συμπτώματα της γρίπης και τα συμπτώματα του COVID-19 είναι πολύ μικρές.
  • Αρχικά προκαλούνται από διαφορετικούς ιούς. Ο COVID-19 προκαλείται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, ενώ η γρίπη από τους ιούς της γρίπης Α και Β.
  • Οσο για τα συμπτώματα ο κορωνοϊός προκαλεί διαταραχές στην όσφρηση και στη γεύση, ενώ ο πυρετός δεν είναι συνήθως τόσο ψηλός αλλά ο ασθενείς μπορεί να έχει μόνο δέκατα.
  • Η γρίπη φέρνει υψηλό πυρετό απότομα, έντονη κόπωση, σύνδρομο άλγους, πονάνε τα κόκκαλα.
  • Επίσης ο κορωνοϊός παρουσιάζει συμπτώματα στο γαστρεντερικό και ειδικά στα παιδιά, με ανακατωσούρες, διάρροιες...

                                     ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ! Τον πίνακα με τα συμπτώματα για κορονοϊό, κρυολόγημα και γρίπη

Ενημερωθείτε σωστά και μην αφήνετε τον πανικό και την παραπληροφόρηση να σας αποπροσανατολίζουν σχετικά με τον νέο κοροναϊό! Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση στο μπλόγκ μας: pharm16.gr/blog 


Να θυμάστε! Είμαστε δίπλα σας!

Εμείς εδώ στο pharm16.gr είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Μέσα απότο on line chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892, 210-6465733) αλλά και στο φυσικό μας φαρμακείο στην οδό Δημητσάνας 16, κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00