Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Έχεις τριχόπτωση; Έχουμε τη λύση

Έχεις τριχόπτωση; Έχουμε τη λύση
Στρες, άγχος, ορμόνες, κληρονομικότητα, αλλαγή εποχής είναι σίγουρα κάποιες από τις αιτίες της τριχόπτωσης. Η κυριότερη όμως είναι η ανεπαρκής διατροφή. Δείτε πώς με τη βοήθεια του φαρμακοποιού σας μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Κρατήστε τα μαλλιά στη θέση τους!
Βιταμίνες, φυτοθεραπευτικά προϊόντα και πολλές άλλες λύσεις έχει η επιστήμη στη διάθεσή της για την τριχόπτωση. Η φύση ευτυχώς, μας εφοδιάζει με πολλά συστατικά που μπορούν όχι μόνο να αναστείλουν την πτώση των μαλλιών, αλλά και να βοηθήσουν την επανεμφάνισή τους.

Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες της ομάδας Β, Βιταμίνη Α και Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ακόρεστα λιπαρά οξέα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της καλής κατάστασης των μαλλιών.
Ξεχωρίζουν κυρίως:

  • Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.  Η Β5 και η Β8 καθυστερούν την τριχόπτωση, ενώ η Β6 βοηθά τη σύνθεση των αμινοξέων που είναι απαραίτητα στην σύνθεση της τρίχας. Αναλόγως με την περίπτωση και τις ελλείψεις που παρουσιάζει ο οργανισμός, μπορεί κανείς να λάβει συμπληρώματα σιδήρου και ψευδαργύρου.
  • Τα αμινοξέα και κυρίως η κυστίνη και η μεθειονίνη είναι απαραίτητα για τον σχηματισμό της κεράτινης στιβάδας και την ανάπτυξη της τρίχας.
Σήμερα κυκλοφορούν συμπληρώματα διατροφής για τη γυναικεία τριχόπτωση αλλά και για την τριχόπτωση των αντρών που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω, δηλαδή τα αμινοξέα (κυστίνη-μεθειονίνη), τις βιταμίνες B complex, συνδυασμό βιταμινών A , C, E καθώς και μέταλλα (πχ. σίδηρο, ψευδάργυρο). Όπως το Vitabiotics Perfectil Plus Hair, το Priorin Extra, το Natures Plus Ultra Hair Plus, το Hair-Vit της health Aid κ.ά.

  • Ακόμα, ένας πολύ αποδοτικός συνδυασμός είναι αυτός της βιοτίνης (Vit H) και του φολικού οξέος, βιταμίνες που έχουν συνεργική δράση και δρουν υπέρ της υγείας των μαλλιών αλλά και υπέρ της υγείας του δέρματος.
  • Πολύ βοηθητική αποδεικνύεται και η μαγιά μπύρας, η οποία κυκλοφορεί τόσο σε μορφή διαλυόμενης σκόνης, όσο και σε κάψουλες.
  • Τέλος, στην αγωγή για τη γυναικεία αλλά και αντρική τριχόπτωση πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει και η αγωγή με αμπούλες, οι οποίες ανάλογα με τα συστατικά τους επιβραδύνουν την τριχόπτωση και επανενεργοποιούν την ανάπτυξη της τρίχας.
Πρώτες βοήθειες από τη φυτοθεραπεία
Σήμερα διάφορα εκχυλίσματα και παράγωγα βοτάνων χρησιμοποιούνται ευρύτατα για την αντιμετώπιση τόσο της τριχόπτωσης όσο και της αδυναμίας του τριχωτού. Ανάμεσά τους:
* To δενδρολίβανο (Rosemarinus officinalis), είναι διεγερτικό της κυκλοφορίας του αίματος προς τον εγκέφαλο, βελτιώνοντας τόσο την συγκέντρωση και τη μνήμη, αλλά και ενισχύοντας την ανάπτυξη της τριχοφυίας
*  Η τσουκνίδα (Urtica diocia), η οποία διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας και αποτρέπει την πτώση ενώ βοηθά και στις περιπτώσεις πυτιρίδας.

Ένας τρόπος χρήσης τους είναι σε σαμπουάν ή σε μορφή λοσιόν ή αμπούλας. Ακόμα, μπορεί να γίνει και χρήση των ελαίων των βοτάνων, πχ. Το δαφνέλαιο, απευθείας με ελαφριά μάλαξη στο κεφάλι, ή μετά από προσθήκη κάποιου αιθέριου ελαίου πχ. δεντρολίβανο.
 
Να θυμάστε
Όλοι  καθημερινά, χάνουμε 50 με 100 τρίχες. Αυτός ο αριθμός όμως είναι απόλυτα φυσιολογικός και δεν δημιουργεί πρόβλημα τριχόπτωσης. Τα πράγματα  γίνονται  ανησυχητικά, όταν μετά το λούσιμο, φεύγουν από το κεφάλι ολόκληρες τούφες μαλλιών ή  όταν πλέον η αραίωση των μαλλιών σας  στο μέτωπο και στους κροτάφους είναι εμφανής.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00