Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Η ευαίσθητη περιοχή έχει… ευαισθησίες!

Η ευαίσθητη περιοχή έχει… ευαισθησίες!
Η σωστή υγιεινή είναι πολύ βασική για τη διατήρηση της υγείας της ευαίσθητης περιοχής. Γνωρίστε λοιπόν ποια είναι η καλύτερη φροντίδα και προλάβετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η περιοχή των γεννητικών οργάνων της γυναίκας δέχεται καθημερινά την επίδραση διάφορων παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν από απλούς ερεθισμούς έως σοβαρές μολύνσεις. Τα επακόλουθα, ανάλογα με το αίτιο της μόλυνσης, είναι: δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις, τσούξιμο κατά την ούρηση, φαγούρα, ενόχληση ή και πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής κ.ά.  Πώς θα προλάβετε τα προβλήματα; Μα ακολουθώντας πιστά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής που συστήνουν οι ειδικοί.

Θυμηθείτε!
Στο pharm16.gr  θα βρείτε την πιο σειρά προϊόντων ειδικά σχεδιασμένων για την υγιεινή & φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής

Ο «δεκάλογος» της σωστής υγιεινής

1. Καθημερινός απαλός καθαρισμός, ώστε να αποφύγετε την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών. Ωστόσο, για να μην διαταράξετε τη φυσική χλωρίδα της περιοχής δεν πρέπει να το παρακάνετε. Σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή καθαριστικών προϊόντων –αποφύγετε τα καθαριστικά με σαπούνι ή και parabens. Προτιμήστε απαλά φυσικά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για την ευαίσθητη περιοχή, τα οποία δεν ερεθίζουν. Δοκιμάστε το απαλό gel καθαρισμού με χαμομήλι και πρόπολη της Αpivita, το EUBOS MED που περιλαμβάνει σημαντικά συστατικά για τη διατήρηση και τη βελτίωση της υγιεινής του κόλπου και το Frezyderm Intim Area Foam, για απαλό καθαρισμό και προστασία από ερεθισμούς, ξηρότητα και επιμολύνσεις.
2. Προσέξτε ιδιαίτερα τα εσώρουχα που χρησιμοποιείτε. Τα συνθετικά υλικά είναι αλλεργιογόνα, αυξάνουν τη θερμοκρασία, ερεθίζουν την περιοχή και ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. Προτιμήστε τα βαμβακερά εσώρουχα, ώστε να αποφεύγετε την εφίδρωση, τους ερεθισμούς και την ανάπτυξη μυκήτων.
3. Όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα, να σκουπίζεστε από εμπρός προς τα πίσω, γιατί διαφορετικά μεταφέρονται μικρόβια από τη χλωρίδα του εντέρου σε αυτήν του κόλπου.
4. Σχολαστική πρέπει να είναι η φροντίδα στις δύσκολες μέρες. Κατά τη διάρκεια της περιόδου οι κίνδυνοι ανάπτυξης μικροοργανισμών αυξάνονται. Είναι σημαντικό να είστε σχολαστική με τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής και να αλλάζετε τακτικά (ανά 3-4 ώρες) σερβιέτα. Τις πρώτες ημέρες μάλιστα που υπάρχει έντονη ροή επιλέξτε σερβιέτα ultra plus. Αν χρησιμοποιείτε ταμπόν φροντίστε να το αλλάζετε όσο πιο συχνά γίνεται, γιατί μπορεί να επιβαρύνει τη χλωρίδα της περιοχής, αυξάνοντας τον κίνδυνο μολύνσεων. Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιείτε το σωστό μέγεθος ανάλογα με τη ροή του αίματος και την ηλικία και να αποφεύγετε να φοράτε ταμπόν μέσα στη θάλασσα.
5. Σε περίπτωση ερεθισμού και τοπικού κνησμού αποφύγετε να φορέσετε στενά τζιν και τα string εσώρουχα για μερικές ημέρες.
6. Αν είστε επιρρεπής σε κυστίτιδες και μυκητιάσεις, αποφεύγετε και τα μέτρα αντισύλληψης με σπιράλ που μπορεί να προδιαθέτουν για μόλυνση.
7.  Αποφύγετε την άσκοπη λήψη αντιβιοτικών. Όταν ο γιατρός κρίνει ότι είναι αναγκαία, τότε φροντίστε να προσθέσετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο την κατανάλωση γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων που περιέχουν προβιοτικά. Επίσης, μην ξεχνάτε να υποστηρίζετε τον οργανισμό με συμπληρώματα προβιοτικών, όπως τα Intermed Eva Biolact, που με τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς (γαλακτοβάκιλλους) που προσφέρουν, βοηθούν στην αποκατάσταση και τη διατήρηση της γυναικείας κολπικής χλωρίδας και δρουν ενισχυτικά στις περιόδους πρόσληψης αντιβιοτικών, στρες, κολπίτιδες κά.
8. Εχετε πάντα στην τσάντα σας τα μαντηλάκια Tol Velvet Hygienic Wet Wipes που προσφέρουν μια πρακτική λύση για κάθε στιγμή που χρειάζεται να φροντίσετε τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής.

9. Αν έχετε ενοχλήσεις ή ερεθισμούς, παρά τη σωστή υγιεινή, και επιμένουν, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

10. Εάν υποφέρετε συχνά από κολπικές μολύνσεις, μιλήστε στο γιατρό σας, προκειμένου να κάνετε κάποια ειδικά τεστ για να ελέγξετε τα πιθανά ιατρικά αίτια και να λάβετε τη συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00