Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Κοροναϊός: 5 Μύθοι & 4 Aλήθειες!

Κοροναϊός: 5 Μύθοι & 4 Aλήθειες!
Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί από Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερωθείτε σωστά και μην αφήνετε τον πανικό και την παραπληροφόρηση να σας αποπροσανατολίζουν σχετικά με τον νέο κοροναϊό!  Ιδού λοιπόν οι 5 μύθοι που καταρρίπτονται από τους ειδικούς αλλά και πο οδηγίες που έτσι κι αλλιώς πρέπει πάντα να ακολουθούμε όταν πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας από του ιούς!

1.    Για την προστασία μου αρκεί να φορώ μόνο μια μάσκα
ΜΥΘΟΣ! Η χρήση ιατρικής μάσκας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης ορισμένων αναπνευστικών νοσημάτων. Ωστόσο, από μόνη της δεν διασφαλίζει πλήρη προστασία και θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη και άλλων προστατευτικών μέτρων όπως είναι η σωστή υγιεινή των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας συνιστάται σε άτομα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα ή φτέρνισμα) ή σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα και υποψία λοίμωξης ή σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς για τους οποίους υπάρχει η υποψία λοίμωξης με SARS–CoV-2.

2.    Ο καινούριος ιός είναι ίδιος με τον ιό του SARS
ΜΥΘΟΣ! Ο 2019–nCoV ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών όπως ο ιός που προκαλεί Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS-nCoV), αλλά δεν είναι ο ίδιος ιός.

3.    Ο νέος κορονοϊός – SARS–CoV-2 οδηγεί πάντα σε θάνατο
ΜΥΘΟΣ! Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, η λοίμωξη από τον SARS–CoV-2 μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως καταρροή, πονόλαιμο, πυρετό και βήχα. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως πνευμονία ή δυσκολία στην αναπνοή. Σπάνια, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση σοβαρής νόσου.

4.    Μπορώ να κολλήσω SARS–CoV-2 από το κατοικίδιο μου
ΜΥΘΟΣ! Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα ζώα συντροφιάς ή κατοικίδια, όπως είναι οι γάτες και οι σκύλοι, μεταδίδουν τον SARS–CoV-2.

5.    Τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά στη πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης του SARS–CoV-2
ΜΥΘΟΣ! Τα αντιβιοτικά δεν δρουν κατά των ιών.Τα άτομα που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα ανακούφισης των συμπτωμάτων. Άτομα με σοβαρή συμπτωματολογία χρειάζονται περαιτέρω υποστηρικτική φροντίδα.

ΚΑΙ 4 ΑΛΗΘΕΙΕΣ!
1.  Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα
όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής νόσου.

2.  Για την αποφυγή μετάδοσης είναι πολύ σημαντική η εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής κι αυτό γιατί ο SARS–CoV-2 μεταδίδεται κυρίως μέσω της επαφής με ασθενή, μέσω σταγονιδίων τα οποία παράγονται όταν ο ασθενής βήχει ή φτερνίζεται ή μέσω σταγονιδίων από τη σίελο ή από τη ρινική κοιλότητα.

3. Ο χρόνος επώασης του SARS–CoV-2 (δηλαδή είναι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην μόλυνση από τον ιό και την έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων) υπολογίζεται σε 2-11 ημέρες, με απώτατο όριο τις 14 ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη και τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με άλλους κορωνοϊούς, όπως είναι ο MERS-CoV και ο SARS-CoV.

4. Τα άτομα που νοσούν από SARS–CoV-2, ιό της γρίπης ή ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα συνήθως αναπτύσσουν αναπνευστικά συμπτώματα, όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας και η καταρροή. Διαφορετικοί ιοί μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα. Λόγω των ομοιοτήτων των συμπτωμάτων, η διάγνωση της νόσου πραγματοποιείται μόνο μέσω εργαστηριακών εξετάσεων.

Στο pharm16.gr 35 χρόνια τώρα είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Μέσα απότο on line chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892, 210-6465733) αλλά και στο φυσικό μας φαρμακείο στην οδό Δημητσάνας 16, κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων.

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00