Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Ξηρά και σκασμένα χέρια από το πλύσιμο; Τι να κάνετε!

Ξηρά και σκασμένα χέρια από το πλύσιμο; Τι να κάνετε!
Αντισηπτικά και απολυμαντικά προϊόντα έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας και μαζί με το πλύσιμο με σαπούνι και νερό αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως τον κορονοϊό COVID-19, καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα). Συχνά όμως η επαναλαμβανόμενη χρήση τους μπορεί να επηρεάσει το pH του δέρματος, με αποτέλεσμα να προκαλείται επιπλέον ξηρότητα και ερεθισμός στην επιδερμίδα των χεριών – ιδιαίτερα μάλιστα στα άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα. Ετσι μπορεί να εκδηλωθει δερματίτιδα εξ επαφής με ήπια ή και πιο έντονα συμπτώματα  ξηρότητας, ερεθισμού, φαγούρας, σκασίματα ή ακόμη και πόνος.

Τι να κάνετε!

  • Επιλέξτε αντισηπτικά με μαλακτικούς παράγοντες και πριν την εφαρμογή τους να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης τους.
  • Μην πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, εάν προηγουμένως έχετε εφαρμόσει αντισηπτικό και το αντίστροφο.
  • Εαν πρόκειται να φορέσετε γάντια περιμένετε πρώτα να στεγνώσουν τα χέρια σας και  τα φοράτε ενόσω το δέρμα είναι ακόμη νωπό από το πλύσιμο ή από τη χρήση του αντισηπτικού.
  • Πλένετε τα χέρια με χλιαρό και όχι καυτό νερό και σκουπίζετε με απαλές καθαρές βαμβακερές πετσέτες.
  • Προσέξτε ιδιαίτερα και παίρνετε προφυλάξεις με γάντια και ανοιχτά παράθυρα όταν χρησιμοποιείτε απολυμαντικά επιφανειών με χλώριο -μπορεί να είναι αποτελεσματικά, είναι όμως και ερεθιστικά για το δέρμα τους βλεννογόνους και τους αεραγωγούς.

Ο χρυσός κανόνας!

Μετά το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό εφαρμόστε μια καλή ενυδατική κρέμα, όσο πιο συχνά μπορείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα τα διατηρήσετε ενυδατωμένα και θα καθυστερήσετε τα σημάδια του χρόνου! Διαβάστε εδώ πώς και γιατί τα χέρια μαρτυρούν την ηλικία σας!

Κρέμες θησαυρός για τα ταλαιπωρημένα, ξηρά χέρια!

Uriage Bariederm Hand Cream Ενυδατική Κρέμα Χεριών που καταπραΰνει, μαλακώνει και θρέφει τα πολύ ξηρά χέρια 

La Roche Posay - Lipikar Xerand Αποκαθιστά τον επιδερμιδικό φραγμό και προστατεύει το δέρμα. Απορροφάται άμεσα και έχει μη λιπαρή υφή.
 
Pharmasept - Tol Velvet Intensive Hand Cream - Η ενυδατική της δράση προστατεύει τα χέρια από την ξηρότητα, ενώ οι κερατολυτικοί παράγοντες προσφέρουν ένα ευεργετικό peeling που αποκαθιστά την επιδερμίδα.

Ducray Dexyane MeD Creme Reparatrice Apaisante -Κρέμα κατά των ατοπικών, εξ' επαφής και των χρόνιων εκζεμάτων των χεριών που διορθώνει την ξηρότητα, καταπραΰνει τον κνησμό και μειώνει τον ερεθισμό.

CeraVe Επανορθωτική Κρέμα Χεριών - Reparative Hand Cream -  Μη λιπαρή κρέμα με 3 απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ, βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού, ενυδατώνει το αφυδατωμένο δέρμα.

Neutrogena Hand Cream Unscented Ενυδατική κρέμα χεριών που ανακουφίζει άμεσα και προστατεύει τα πολύ ξηρά ή σκασμένα χέρια, αφήνοντας τα ορατά πιο απαλά και λεία.

ΚΙ ΑΚΟΜΗ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ...  την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων BΙΟ - OIL με έκπτωση 35%! 
Το Bio‑Oil είναι ένα ειδικό έλαιο περιποίησης της επιδερμίδας που βοηθάει στη βελτίωση της όψης των ουλών, των ραγάδων και της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος. Είναι επίσης αποτελεσματικό στην περιποίηση της ώριμης και αφυδατωμένης επιδερμίδας. Εχει κερδίσει 284 βραβεία για την περιποίηση της επιδερμίδας και έχει γίνει το
Νο. 1 σε πωλήσεις προϊόν για ουλές και ραγάδες σε 20 χώρες μετά την παγκόσμια κυκλοφορία του το 2002.

Μην ξεχνάτε

Στο pharm16.gr θα βρείτε τα πλέον αποτελεσματικά προϊόντα για τη φροντίδα των χεριών
Προϊόντα ενυδάτωσης με έκπτωση, αλλά και προϊόντα για Εξειδικευμένη Εντατική Φροντίδα 
Όσο για το σώμα χρησιμοποιήστε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό και την περιποίηση 
της ευαίσθητης και με τάση ατοπίας επιδερμίδας.

Θέλετε περισσότερα;
Διαβάστε εδώ πώς μπορείτε να αποκτήσετε Χέρια σαν βελούδο & χωρίς πανάδες!

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00