Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Oδηγός για να πλένεις σωστά τη μάσκα!

Oδηγός για να πλένεις σωστά τη μάσκα!

Η υφασμάτινη μάσκα είναι βολική και πλέον απαραίτητη! Για να είναι ασφαλής όμως θα πρέπει να είναι καθαρή! Ιδού οι πιο σημαντικές και χρήσιμες οι οδηγίες πλυσίματος που δίνουν οι ειδικοί, ώστε παιδιά και ενήλικες να μένουμε ασφαλείς! Ακολουθήστε κατά γράμμα τις συμβουλές τους!

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε την υφασμάτινη μάσκα;

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Νοσημάτων των ΗΠΑ (Centers for Disease Control and Prevention – CDC), πρέπει να πλένουμε την υφασμάτινη μάσκα αμέσως μόλις τη βγάλουμε, ειδάλλως την τοποθετούμε σε πλαστική σακούλα για να την πλύνουμε στο σπίτι.  Επίσης αρκετοί ειδικοί υποδεικνύουν ως ανώτατο όριο χρήσης της μάσκας, τα τριάντα λεπτά, καθώς η υγρασία που δημιουργείται στο εσωτερικό της από την αναπνοή μας την καθιστά λιγότερο αποτελεσματική. Όταν πρόκειται να την βγάλουμε καθαρίζουμε καλά τα χέρια με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικό και φροντίζουμε να μην ακουμπήσει η μάσκα τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Αμέσως μετά πλένουμε πάλι τα χέρια μας ή βάζουμε αντισηπτικό.

Πώς την πλένουμε σωστά;

Μπορούμε να την πλύνουμε στο πλυντήριο ή και στο χέρι –την επιλογή συχνά την καθορίζει και η σύνθεση υφάσματος της μάσκας.  Ετσι λοιπόν, ανάλογα με τη σύστασή της στο μεν πλυντήριο επιλέγουμε την υψηλότερη θερμοκρασία – ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποδεικνύει τους 60 βαθμούς Κελσίου. Στο δε πλύσιμο στο χέρι μπορούμε να την πλύνουμε με απορρυπαντικό και καλό τρίψιμο και συμπληρωματικά να την αφήσουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό. Μετά το στέγνωμα τη σιδερώνουμε και τη φυλάμε σε καθαρή πλαστική σακούλα που κλείνει καλά ή στις νέες, ασφαλείς θήκες αποθήκευσης μάσκας που μπορείτε να βρείτε στο Pharm16.gr 

Προσοχή και μετά το πλύσιμο

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που λίγοι γνωρίζουμε είναι μετά το πλύσιμο της υφασμάτινης μάσκας να πετάμε τη σακούλα που την είχαμε αποθηκεύσει, να απολυμαίνουμε όχι μόνο τα χέρια μας αλλά και το νιπτήρα ή τη λεκανίτσα που χρησιμοποιήσαμε.

ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ  ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Είναι υποαλλεργικά & δερματολογικά ελεγμένα, με καθαριστικούς παράγοντες φυτικής προέλευσης και εξαιρετικά απαλά με το δέρμα!

  • Pharmasept Baby Care Mild Laundry Detergent Με σύστημα 7 ενζύμων νέας γενιάς. Καθαρίζει αποτελεσματικά, ε ίναι 100% υδατοδιαλυτό και ξεπλένεται εντελώς από τις υφαντικές ίνες, χωρίς να αφήνει επιβλαβή υπολείμματα στα ρούχα. Φιλικό προς το υδάτινο περιβάλλον , χωρίς φωσφορικές ενώσεις

  • Chicco Sensitive 0+m Προσφέρει Ενεργή Απολυμαντική Δράση. Αφαιρεί αποτελεσματικά ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες, αφήνοντας τα ρούχα καθαρά. Αποτελεσματικό τόσο στο πλυντήριο όσο και στο χέρι!

  • Frezyderm Baby Laundry Χωρίς σαπούνι, ένζυμα, parabens, μαλακτικό, ενισχυτή χρώματος και με μελέτες καταλληλότητας. Εχει ουδέτερο pH και είναι φιλικό στο δέρμα χάρη στην ειδική υποαλλεργική και αντιερεθιστική του σύνθεση. Ιδανικό για πλύσιμο στο χέρι και στο πλυντήριο. 

  • NUK Υγρό Απορρυπαντικό Ρούχων  Μια αποτελεσματική φόρμουλα καθαρισμού με φυσικά ένζυμα που υποστηρίζουν την αφαίρεση λεκέδων. Είναι κατάλληλο για πλύση στους 20 ° C έως 90 ° C. Είναι δερματολογικά ελεγμένο, φιλικό με το δέρμα.

  • Power Health Fleriana Καινοτόμο απορρυπαντικό ρούχων από εκχυλίσματα καμέλιας και πράσινο σαπούνι. >99% φυσικό, από ενεργά συστατικά φυτικής προέλευσης, δερματολογικά ελεγμένο, με εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες σε ευρύ φάσμα ρύπων - για πλύσιμο στο πλυντήριο & στο χέρι

  • Dettol Fresh Cotton Απολυμαντικό Υγρό Ρούχων Προσθέστε το στην πλύση σας Ρούχων για να εξουδετερώσετε το 99,9% των βακτηρίων και να είστε βέβαιοι ότι τα ρούχα σας θα είναι υγιεινά καθαρά κάθε στιγμή, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία που πλένετε (αποδεδειγμένα αποτελεσματικό στον κύκλο ξεβγάλματος σε θερμοκρασία 15°C).

Aναζητήστε στο pharm16.gr  υγρά απορρυπαντικά και μαλακτικά, ειδικά σχεδιασμένα για την ευαίσθητη βρεφική και παιδική επιδερμίδα. Είναι  οικολογικά και ασφαλή, με ουδέτερο pH και υποαλλεργική σύνθεση. 

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00