Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Aυτά τα 4 αιθέρια έλαια διώχνουν τα κουνούπια μακριά!

Aυτά τα 4 αιθέρια έλαια διώχνουν τα κουνούπια μακριά!
Ποιες μυρωδιές και αιθέρια έλαια από διάφορα βότανα φαίνεται απωθούν τα κουνούπια; Πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε και τι πρέπει να γνωρίζουμε! Ενημερωθείτε και ετοιμαστείτε για λιγότερα τσιμπήματα εντόμων αυτό το καλοκαίρι.

Τα κουνούπια δεν είναι μόνο ενοχλητικά είναι και υπεύθυνα για την εμφάνιση μιας σειράς ασθενειών και μάλιστα θανατηφόρων. Και με τον ιό του Δυτικού Νείλου να έχει εγκατασταθεί και στη χώρα μας, 
οι ειδικοί προειδοποιούν να ενημερώνουν για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ειδικά σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Παράλληλα σύμφωνα με έρευνες μπορούμε να επιλέξουμε και άλλες λύσεις, όπως αιθέρια έλαια με εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Να θυμάστε ότι αιθέρια έλαια -το αρωματικό μέρος του φυτού, συμπυκνωμένο και σε υγρή μορφή- εξατμίζονται μόλις έρθουν σε επαφή με τον αέρα, επιτυγχάνοντας την κύρια δράση τους, την αρωματική. Εάν πρόκειται να τα εφαρμόσετε στην επιδερμίδα τότε  πρέπει οπωσδήποτε να τα αραιώσετε με ένα ελαιο βάσης όπως το αμυγδαλέλαιο.

ΤΑ 4 ΕΛΑΙΑ "ΘΗΣΑΥΡΟΣ"!

1.    Ευκάλυπτος

Σαπούνια και αιθέρια έλαια που παρασκευάζονται με εκχυλίσματα ευκαλύπτου έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικά στην απώθηση των κουνουπιών και μάλιστα φαίνεται να μειώνουν σημαντικά την προσέγγισή τους στο σώμα μας. Μπορεί λοιπόν ο ευκάλυπτος να είναι γνωστός για τις ιδιότητές του στο αναπνευστικό σύστημα και την ενδυνάμωση του οργανισμού σε περιπτώσεις γρίπης και κρυολογήματος όμως είναι και εντομοαπωθητικός… Απλώς προσθέστε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και 3 σταγόνες σιτρονέλλα essential oil στην κεραμική συσκευή αιθερίων ελαίων.

2.    Μέντα

Η Μέντα είναι από τα πιο γνωστά αιθέρια έλαια στην αρωματοθεραπεία καθώς τονώνει, δροσίζει, ανεκτίμητη η αίσθηση δροσιάς τις ζεστές μέρες και ανεβάζει τη διάθεση. Παράλληλα όμως το έλαιο μέντας μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα κουνούπια υπό έλεγχο. Σύμφωνα με κάποιους, βάζοντας μερικές σταγόνες ελαίου μέντας σε στάσιμο νερό θα εξολοθρεύσετε οποιαδήποτε προνύμφη κουνουπιών μέσα σε 24 ώρες.

3.  Σιτρονέλα

Το αιθέριο έλαιο Σιτρονέλα είναι το πιο γνωστό και δυνατό εντομοαπωθητικό.
* Για εντομοαπωθητικό χώρου:
Προσθέστε 8 σταγόνες στην κεραμική συσκευή για αιθέρια έλαια ή εναλλακτικά 4 σταγόνες μαζί με 4 σταγόνες οποιουδήποτε αιθερίου ελαίου από τα παρακάτω: γεράνι, ευκάλυπτος, κέδρος ή λεβάντα.
* Για εντομοαπωθητικό λάδι: Προσθέστε 35 σταγόνες σιτρονέλλα σε 100ml έλαιο αμυγδάλου ή εναλλακτικά 15 σταγόνες μαζί με 10 σταγόνες λεβάντας και 10 σταγόνες γεράνι και κάντε μασάζ στο σώμα.
* Για εντομοαπωθητικό λάδι για παιδιά: Προσθέστε 10 σταγόνες μαζί με 8 σταγόνες λεβάντα και 5 σταγόνες ευκάλυπτο σε 100ml έλαιο αμυγδάλου ή χαμομηλιού και απλώστε το σε όλο το σώμα.

4. Λεβάντα

Τα κουνούπια μισούν επίσης τη μυρωδιά της λεβάντας σε σημείο μάλιστα ακόμη και ένα καλής ποιότητας σαπούνι λεβάντας να τα κρατά μακριά. Φυτέψτε λοιπόν λεβάντα στον κήπο σας και προμηθευτείτε την και σε αιθέριο έλαιο. Η λεβάντα είναι από τα πιο διαδεδομένα αιθέρια έλαια με πολλαπλές χρήσεις - εχει αναπλαστική δράση, είναι ευεργετική σε πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους, πεπτικές διαταραχές και αποτελεσματική ως εντομοαπωθητικό! Μπορείτε να φτιάξετε αντικουνουπικό λαδάκι με 50ml αμυγδαλέλαιο ,  20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλας. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα σκούρο δοχείο και ανακινήστε καλά. Φυλάξτε το σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος για 1 εβδομάδα.


Μην... τσιμπάτε!

Αναζητήστε στo Pharm16.gr αξιόπιστα εντoμoαπωθητικά πoυ μπoρoύν να πρoσφέρoυν απoτελεσματική πρoστασία. Aνακαλύψτε επίσης αυτoκόλλητα & αξεσoυάρ,  εντoμoαπωθητικά ρoύχων & χώρων, καθώς και πρoϊόντα για πριν και μετά τo τσίμπημα!


Να θυμάστε!

Τα αιθέρια έλαια είναι φυτικά προϊόντα όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ακίνδυνα. Αποτελούν εξαιρετικά πτητικές και ερεθιστικές ουσίες στη καθαρή τους μορφή γι΄ αυτό και πρέπει πάντα να αραιώνονται με κάποιο έλαιο βάσης - δεν επιτρέπεται η χρήση τους απευθείας στο δέρμα. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγεται η περιοχή γύρω από τα μάτια. Επίσης, κατά τη χρήση αιθέριων ελαίων που προκαλούν φωτοευαισθησία όπως π.χ. αγγελική, πορτοκάλι, περγαμόντο, λεμόνι κλπ. θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φως. Ενώ, δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσης των αναγνωστών και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00