Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

5 σημάδια στο δέρμα που δεν χρειάζεται να σας ανησυχούν!

5 σημάδια στο δέρμα που δεν χρειάζεται να σας ανησυχούν!
Υπάρχουν σημάδια στο δέρμα που δεν χρειάζεται να σας ανησυχούν. Πρόκειται για κηλίδες που προκαλούνται με την πάροδο του χρόνου και την έκθεση στον ήλιο. Κάποιες άλλες όμως χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Πώς θα τις αναγνωρίσετε;

Εάν πρόσφατα μείνατε λίγη παραπάνω ώρα στον ήλιο, μπορεί να παρατηρήσατε ότι έχετε κάποιες κηλίδες –καφετί σκούρες ή και λευκές- στα σημεία του σώματος που είναι πιο εκτεθειμένα στον ήλιο. Μα θα πείτε «εγώ χρησιμοποιώ πάντα αντηλιακή κρέμα, πώς γίνεται;» Η απάντηση είναι ότι ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακή προστασία, μπορείτε ακόμη να εμφανιστούν αλλαγές στο δέρμα που προκλήθηκαν από την έκθεση στον ήλιο πριν από δεκαετίες. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες από τις μεταβολές αυτές δεν είναι καρκινικές.  Ωστόσο, η διάκριση των καλοήθων κηλίδων από εκείνες που απαιτούν ιατρική φροντίδα δεν μπορεί να γίνεται αυθαίρετα και απαιτείτε πάντα η ιατρική εκτίμηση. Γενικά οι κηλίδες μπορούμε να πούμε ότι διαχωρίζονται σε εκείνες που προέρχονται από τον ήλιο, σε εκείνες που οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές και στις γεροντικές κηλίδες. Πάντως, τα παρακάτω «σημάδια» στο δέρμα που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο, δεν θα εξελιχθούν σε καρκίνο.

1. Φακίδες
Αν είχατε φακίδες από παιδί, αναμφίβολα ξέρετε πώς το καλοκαίρι γίνονται πιο έντονες και το χειμώνα πιο ανοιχτές. Οι φακίδες από μόνες τους όμως δεν προκαλούν ανησυχία, αλλά μπορεί να υποδεικνύουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης  καρκίνου του δέρματος.

2. Μέλασμα
Αυτή η κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από ακανόνιστα καφέ-γκρι μπαλώματα (πανάδες) στην επιδερμίδα, είναι πιο συχνή στις γυναίκες και μπορεί να εμφανιστεί εκεί γύρω στα 20 με 30 χρόνια. Οι πανάδες αυτές συχνά πυροδοτούνται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και γίνονται πιο έντονες μετά από μεταβολές που συμβαίνουν στα επίπεδα ορμονών (λήψη αντισυλληπτικής αγωγής, εγκυμοσύνη ή ορμονοθεραπεία μετά την εμμηνόπαυση). Στην εμφάνισή τους όμως μπορεί να συμβάλλουν και τα χαμηλά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών.  Το μέλασμα  μπορεί να εμφανιστεί σε όλους τους τύπους δέρματος και να γίνει πιο σκούρο με την έκθεση στον ήλιο. Μπορεί όμως και να εξαφανιστεί κατά την εμμηνόπαυση οπότε και μειώνονται τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης.

3. Γεροντικές κηλίδες
Πρόκειται για τις λεγόμενες «κηλίδες ηλικία », δηλαδή σκουρόχρωμες καλοήθεις βλάβες που εμφανίζονται στο δέρμα ως αποτέλεσμα φωτογήρανσης, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η κληρονομική προδιάθεση. Έχουν ακανόνιστο σχήμα και εμφανίζονται σε δέρμα που εκτίθεται στον ήλιο. Κάποιες αποτελούν συνέπεια  παλιών σοβαρών ηλιακών εγκαυμάτων. Εμφανίζονται σε όλους τους τύπους δέρματος

4. Σμηγματορροϊκή κεράτωση
Η σμηγματορροϊκή κεράτωση (κερατίαση ή υπερκεράτωση) είναι συχνή καλοήθης βλάβη του δέρματος που εμφανίζεται συνήθως σε κυκλικό σχήμα, μαύρου ή καφέ χρώματος ενώ οι βλάβες αυτές συνήθως προεξέχουν από το δέρμα. Ωστόσο να θυμάστε ότι μόνο ο γιατρός μπορεί να σας πει με σιγουριά εάν πρόκειται όντως για  σμηγματορροϊκή κεράτωση ή μελάνωμα, γι’ αυτό και επιβάλλεται η επίσκεψή σας σε δερματολόγο προκειμένου να έχετε μια ασφαλή διάγνωση.

5. Λευκές κηλίδες
Ο επιστημονικός όρος για αυτές τις μικρές λείες κηλίδες είναι ιδιοπαθής σταγονοειδής υπομελάνωση, και δεν συνιστούν λόγο ανησυχίας ωστόσο απαιτείται προστασία από τον ήλιο. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να έχουν αυτή την πάθηση και συνήθως την εμφανίζουν μετά την ηλικία των 40 ετών, κυρίως σε περιοχές του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο.

Να θυμάστε: Οι χρωστικές κηλίδες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα φυσικά φαινόμενα της γήρανσης του δέρματος. Βασική αιτία για την εμφάνισή τους είναι η υπερπαραγωγή μελανίνης εξαιτίας της υπερβολικής και συχνής έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία. 

Τι μπορώ να κάνω;
Δεν υπάρχει κανένας ιατρικός λόγος για τη θεραπεία οποιουδήποτε από τα παραπάνω, ωστόσο υπάρχουν πολλά προϊόντα που στόχο έχουν τη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κηλίδων ή τη βελτίωση του τόνου του δέρματος. Όμως μην παραδίδετε τα όπλα, αναλάβετε δράση, διαβάστε τις συμβουλές μας και με τα κατάλληλα προϊόντα, που μπορείτε προμηθευτείτε από το Pharm16.gr θα καταφέρετε να πετύχετε αισθητή βελτίωση και απάλυνση των ρυτίδων! Ευτυχώς η σύγχρονη κοσμετολογία μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο να προλάβετε τη δημιουργία τους αλλά και να τις αντιμετωπίσετε. Μην καθυστερείτε όμως, ξεκινήστε άμεσα πριν αφήσουν για τα καλά τα… σημάδια τους!
Αναζητήστε ακόμη στο Pharm16.gr λευκαντικούς ορούς και κρέμες, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην σταδιακή ορατή μείωση του μεγέθους και της έντασης των πανάδων, ενώ παράλληλα εμποδίζουν την επανεμφάνιση τους σε περίπτωση που έχετε προδιάθεση Χρειάζεται όμως να είστε υπομονετική και συνεπής στη χρήση τους.  

Εμπιστευτείτε τις σειρές προϊόντων

Ducray Melascreen UV 
Frezyderm Spot End
Vichy ant - dark spots
Uriage - Depiderm Anti-Brown Spot
La Roche Posay Mela B3

Πότε να επισκεφτείτε τον δερματολόγο

Ελέγχετε τακτικά το δέρμα σας για σπίλους, κοινώς ελιές που είναι καινούριες, που μεγαλώνουν, αλλάζουν ή έχουν ακανόνιστο σχήμα και χρώμα. Θα μπορούσαν να είναι σημάδι μελανώματος , του πιο θανατηφόρου καρκίνου του δέρματος, και θα πρέπει να ελεγχθούν από δερματολόγο το συντομότερο δυνατό. Εάν το μελάνωμα εμφανίζεται στην οικογένειά σας ή εάν έχετε περισσότερες από 40 σπίλους, έχετε χρησιμοποιήσει σολάριουμ ή είχατε πολλά ηλιακά εγκαύματα, διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο και θα πρέπει να ελέγχετε το δέρμα σας τακτικά από δερματολόγο.

Μην ξεχνάτε την αντηλιακή σας προστασία!
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00