Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Αυτά είναι τα 4 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια!

Αυτά είναι τα 4 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια!
Τέλη Αυγούστου και τα μπάρμπεκιου, τα πάρτι και η διασκέδαση σε εξωτερικούς χώρους συνεχίζουν να μας ξεσηκώνουν! Όμως μαζί μας ταλαιπωρούν και τα κουνούπια που εξακολουθούν να μας κάνουν… παρέα! Ευτυχώς, όμως υπάρχουν κάποια φυτά που μπορούν να κρατήσουν αυτά τα ενοχλητικά έντομα μακριά από την αυλή μας!

1

Σιτρονέλλα

Πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με τη Citronella και σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο κεράκι στο τραπέζι ή θα έχετε φορέσει κάποιο εντομοαπωθητικό βραχιόλι με αιθέριο έλαιο σιτρονέλας. Μπορείτε όμως και να φυτέψετε το δημοφιλές αυτό φυτό στην αυλή σας στο έδαφος ή και σε γλάστρες –το διακριτικό άρωμα λεμονιού που αφήνει την ατμόσφαιρα διώχνει τα κουνούπια. Εξίσου αποτελεσματικά αντικουνουπικά φυτά με τη σιτρονέλα είναι και η λουίζα και το λεμονόχορτο!

2

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι τόσο όμορφη και είναι σίγουρα το άρωμά της μοναδικό! Το ξέρατε όμως ότι είναι ιδανική στο να κρατά τα κουνούπια μακριά; Ναι, τα κουνούπια δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά της και γι αυτό αυτό το φυτό με τα υπέροχα μοβ άνθη βγάζει νοκ αουτ τα ενοχλητικά έντομα. Φυτέψτε το σε γλάστρες στο μπαλκόνι ή και το έδαφος στο κήπο σε ηλιόλουστες θέσεις και απολαύστε το άρωμα των λουλουδιών και νύχτες χωρίς κουνούπια!

3.

Mέντα!

Η μέντα είναι ανεπανάληπτη και χάρη στο πιο δραστικό συστατικό της που είναι η μενθόλη, απωθεί κουνούπια και άλλα παράσιτα. Η μυρωδιά της μέντας κάνει θαύματα και το καλύτερο; Είναι ένα φυτό που μπορείτε πολύ εύκολα να φυτέψετε και μάλιστα μπορεί να ευδοκιμήσει σε όλους τους τύπους εδάφους!

4.

Βασιλικός

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο βασιλικός είναι εξαιρετικός στην κουζίνα και στη μαγειρική είναι όμως και υπέροχος όταν  τον έχετε στην αυλή σας. Αυτό το φυτό περιέχει έλαια που μπορούν πραγματικά να εξοντώσουν τις προνύμφες των κουνουπιών. Φυτέψτε τον λοιπόν παντού και απολαύστε ήρεμα απογεύματα στον κήπο και τη βεράντα!

Αναζητήστε στo Pharm16.gr αξιόπιστα εντoμoαπωθητικά πoυ μπoρoύν να πρoσφέρoυν απoτελεσματική πρoστασία. Aνακαλύψτε επίσης αυτoκόλλητα & αξεσoυάρ,  εντoμoαπωθητικά ρoύχων & χώρων, καθώς και πρoϊόντα για πριν και μετά τo τσίμπημα!

*Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσης των αναγνωστών και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00