Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

7 λάθη που κάνεις όταν βάζεις αντηλιακό

7 λάθη που κάνεις όταν βάζεις αντηλιακό
Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους, όμως δεν αρκεί απλώς να βάζουμε αντηλιακό στο σώμα μας αλλά και να ξέρουμε και να το εφαρμόζουμε σωστά. Ποια είναι τα συνήθη λάθη που εκθέτουν την επιδερμίδα σε κίνδυνο;

Η γκάμα των αντιηλιακών που έχουμε σήμερα στη διάθεση μας είναι τεράστια. Εκτός από την ικανότητά τους να παρεμβάλλονται ανάμεσα στο δέρμα μας και τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ως ασπίδα προστασίας, είναι και εμπλουτισμένα με συστατικά ειδικά σχεδιασμένα και για τις ευαίσθητες επιδερμιδες, αντιοξειδωτικάιδανικά και για τις μελαγχρωματικές κηλίδες, ακόμη και προιόντα που συνδυάζουν αντηλιακή προστασία με αντιγήρανση, γεγονός που τα κάνει ακόμα πιο φιλικά απέναντί προς το δέρμα μας. Ωστόσο, κανένα προϊόν δεν αποδίδει εάν δεν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών για τη σωστή τους εφαρμογή.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε;

1. Βιαζόμαστε να μαυρίσουμε και στην αρχή της ηλιοθεραπείας ξεκινούμε με χαμηλό δείκτη προστασίας!
Η σωστή κίνηση: Για να προστατεύσουμε όμως το δέρμα αποτελεσματικά αλλά και για να το βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσουμε με υψηλούς δείκτες .

2. Βάζουμε το αντηλιακό βρεγμένοι ή αρκετή ώρα μετά την άφιξή μας στην παραλία.
Η σωστή κίνηση: Εάν το αντηλιακό που έχουμε επιλέξει ενδείκνυται για εφαρμογή και στη βρεγμένη επιδερμίδα, κανένα πρόβλημα. Εάν όμως όχι, τότε θα πρέπει να το απλώνουμε σε καθαρό και στεγνό δέρμα, σε ολόκληρο το σώμα και μάλιστα 15 με 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο, ώστε να μπορέσει να απορροφηθεί και να αρχίσει η προστατευτική του δράση.

3. Το βάζουμε και… ξεχνάμε να το ανανεώσουμε.
Η σωστή κίνηση: Κάθε δύο ώρες περίπου, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η χρήση τους, εκτός αν μπούμε στη θάλασσα ή ιδρώσουμε οπότε θα πρέπει να επαναλάβουμε τη χρήση του αντηλιακού πιο σύντομα.

4. Τσιγκουνευόμαστε… την ποσότητα.
Η σωστή κίνηση: Η ποσότητα που χρειάζεται να εφαρμόσουμε θα πρέπει να είναι περίπου 36gr αντηλιακού (δηλαδή ποσότητα που αντιστοιχεί σε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας προϊόντος).

5. Ξεχνάμε κάποια σημεία που είναι σημαντικά.
Η σωστή κίνηση: Ναι, ο κανόνας επιβάλλει να απλώνουμε το προιόν αντηλιακής προστασίας και στα ευαίσθητα σημεία του σώματος, όπως φτέρνες, πέλματα, αυτιά, αυχένας, καρποί. Και, βέβαια, καλό είναι να επιμένουμε περισσότερο και στις περιοχές του σώματος που ξέρουμε ότι ιδρώνουμε περισσότερο καθώς με τον ιδρώτα ρευστοποιείται το αντηλιακό και κατά συνέπεια μειώνεται η αποτελεσματικότητά του. Στο φαρμακείο μπορούμε να βρούμε αντηλιακά προϊόντα σε μορφή κρέμα ή στικ για αποκλειστική εφαρμογή σε χείλη και ευαίσθητες περιοχές του σώματος και σίγουρα αξίζουν μια θέση στο νεσεσερ της τσάντας παραλίας!

6. Χρησιμοποιούμε ότι ανοιχτά αντηλιακά που έχουν ξεμείνει από προηγούμενα χρόνια ή που έχει περάσει η ημερομηνία λήξεως που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Η σωστή κίνηση: Δεν ρισκάρουμε! Ακόμη και αν δεν έχουν αλλάξει η υφή, το χρώμα ή το άρωμά τους, ο δείκτης προστασίας τους θα είναι χαμηλότερος. Έτσι, δεν είμαστε σίγουροι ότι μας προσφέρουν την αντηλιακή κάλυψη που χρειαζόμαστε.

7. Το ξεχνάμε στην σκιά!
Η σωστή κίνηση: Ούτε η ομπρέλα ούτε η συννεφιά προσφέρουν 100% αντηλιακή προστασία. Η υπεριώδης ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα, ενώ το ύφασμα της ομπρέλας δεν μπορεί να την απορροφήσει εντελώς. Οπότε εφαρμόζουμε πάντα αντηλιακό σύμφωνα με τις οδηγίες στου και… υπό σκιάν!

Αναζητήστε στο pharm16.gr την πιο μεγάλη συλλογή από τις αποτελεσματικές αντηλιακές φόρμουλες, λάδια μαυρίσματος και προϊoντα περιποίησης για μετά τον ήλιο με σημαντική έκπτωση και με πολλά δώρα! Αντηλιακές κρέμες προσώπου, αντηλιακές σώματος, αντηλιακές για το παιδί και αντηλιακά για τον άντρα!
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00