Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Aυτά τα 5 λάθη φέρνουν μούχλα στο μπάνιο!

Aυτά τα 5 λάθη φέρνουν μούχλα στο μπάνιο!
Σίγουρα δεν θέλετε με τίποτα να αντιμετωπίσετε προβλήματα μούχλας στο σπίτι σας! Όχι μόνο για λόγους καθαριότητας αλλά και γιατί μπορεί να αρρωστήσει εσάς και την οικογένειά σας! Και πιο δωμάτιο είναι πιο εύκολο για να εισβάλλει η μούχλα; Μα το μπάνιο! Ηρεμήστε, όταν γνωρίζετε πολλές λεπτομέρειες για τον… εχθρό, τότε μπορείτε και να τον αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά!

Στο μπάνιο βρίσκουν καταφύγιο εκτός από εμάς και οι… μύκητες. Λίγο η υγρασία, λίγο οι μικροφθορές και τα σπασίματα στα πλακάκια και την μπανιέρα και οι μύκητες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν. Και δυστυχώς η μούχλα είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθεί παρά να αφαιρεθεί. Γι’ αυτό λάβετε τα μέτρα σας και αντιμετωπίστε τον «εχθρό» πριν ακόμη κάνει την εμφάνισή του! Διαβάστε ποιες λανθασμένες συνήθειες έχουν εντοπίσει οι ειδικοί που μπορεί να σας βάλουν σε περιπέτειες και να επιδεινώσουν την κατάσταση!

ΤΑ 5 «ΜΟΙΡΑΙΑ» ΛΑΘΗ!

1Ι Αφήνετε ρούχα η πετσέτες στο πάτωμα του μπάνιου.

Είτε γιατί βιάζεστε, είτε γιατί έπεσε από το άγκιστρό της, η βρεγμένη πετσέτα μετά το πρωινό ντους ήτα τα ιδρωμένα ρούχα του γυμναστηρίου στο πάτωμα του μπάνιου ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων. Κρεμάστε τα λοιπόν να στεγνώσουν ή ακόμη καλύτερα βάλτε απευθείας πλυντήριο.

2Ι Καθαρίζετε το μπάνιο μόνο μια φορά την εβδομάδα

Το μπάνιο συγκεντρώνει τα περισσότερο μικρόβια από οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, επομένως όταν δεν το καθαρίζετε τακτικά, αφήνετε στη μούχλα να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί! Από τη στιγμή που η μούχλα «συναντήσει» ιδανικές συνθήκες υγρασίας και βρόμικο μπάνιο, μπορεί να αρχίσει  να αναπτύσσεται μόλις μέσα σε 24 ώρες!

3Ι Δεν στεγνώνετε τις επιφάνειες με πανί

Τώρα όλοι γνωρίζετε ότι η μούχλα αγαπά τα υγρά και σκοτεινά μέρη μην κάνετε απλώς ντους και φεύγετε… Εαν αφήνετε το μπάνιο σας με ατμό, διευκολύνετε τη μούχλα να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να ευδοκιμεί. Η λύση; Μετά το ντους  σκουπίστε όχι μόνο το σώμα σας με πετσέτα αλλά και τα βρεγμένα τοιχώματα του ντους και τον καθρέπτη. Στη συνέχεια ανοίξτε το παράθυρο για να μπει αέρας ή εάν δεν υπάρχει παράθυρο φροντίστε να εγκαταστήσετε εξαερισμό ώστε να αποτρέψετε τη δημιουργία μούχλας.

4Ι Δεν επιδιορθώνετε αμέσως τυχόν διαρροές

Ακόμη και η ελάχιστη διαρροή σε μια σωλήνα, στα υδραυλικά ή άλλες πηγές μπορεί να δημιουργήσουν στάσιμο νερό στο μπάνιο σας, κάτι που παρέχει το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας. Ελέγχετε λοιπόν τακτικά το μπάνιο σας για τυχόν διαρροής ή βλάβες και διορθώστε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό.

5Ι Δεν χρησιμοποιείτε απολυμαντικά προϊόντα!

Τα απολυμαντικά και καθαριστικά προϊόντα πλέον εξουδετερώνουν βακτήρια και μύκητες, εύκολα και αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζονται ξέβγαλμα με νερό και χωρίς χλώριο. Εξοντώνουν όλες τις κατηγορίες ιών, τα μικρόβια και τους μύκητες, ενώ προλαμβάνουν  την εμφάνιση μούχλας και καταπολεμούν τις οσμές μικροβιακής αιτιολογίας.

Έξυπνα προϊόντα από το Pharm16.gr

  • Dettol Surface Cleanser SprayΕξουδετερώνει το 99,9% των ιών και και βακτηριδίων και Dettol All In One Crisp Linen μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε την οικογένεια σας από μικρόβια συμβάλλοντας στην πρόληψη των επιβλαβών βακτηρίων και ιών. Είναι αποτελεσματικό και ενάντια στον Covid-19!
  • Dettol Power Fresh Linen & Aqua Sky Κατάλληλο για τον καθημερινό καθαρισμό όλων των επιφανειών
  • Medisei Microbe End Απολυμαντικό Spray 1lt ένα ισχυρό απολυμαντικό για χώρους και επιφάνειες. Σκοτώνει όλες τις κατηγορίες ιών, τα μικρόβια και τους μύκητες, ενώ προλαμβάνει την εμφάνιση μούχλας και καταπολεμά τις οσμές μικροβιακής αιτιολογίας.
  • Viochrist Hearts Πολυκαθαριστικό Επιφανειών Κατάλληλο για χρήση σε επιφάνειες γραφείου, τραπέζιαμ μέταλλα, νιπτήρες. Περιέχει απολυμαντικό παράγοντα B enzalkonium Chhloride. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Με ουδέτερο pH.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΙ ΑΥΤΑ!
Swiffer ΣΕΤ Dry - Wet KIT Καθαρισμού Με Σκούπα – και πανάκια
Dettol SET Υγρά Απολυμαντικά Πανάκια Καθαρισμού Επιφανειών με Άρωμα Πράσινο Μήλο
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00