Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Eνα βότανο, βάλσαμο στο κρυολόγημα!

Eνα βότανο, βάλσαμο στο κρυολόγημα!
Ποιο βότανο κλέβει την παράσταση όχι μόνο στις gourmet δημιουργίες μας στην κουζίνα αλλά και στη βοτανοθεραπεία; Ποιες είναι οι ιδιότητές του και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε! Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί!

Το Θυμάρι (Thymus Vulgaris) είναι πραγματικά βάλσαμο για το κρυολόγημα
Ιδιαίτερα αρωματικό το θυμάρι περιέχει σαπωνίνες, φλαβονοειδή, τανίνες. Eίναι πλούσιο σε θυμόλη, μια ουσία που έχει μελετηθεί ευρέως για τον καθαρισμό της αναπνευστικής οδού. Λειτουργεί λοιπόν ως σπασμολυτικό, αντιμικροβιακό, διουρητικό, αντιβιοτικό αλλά και επουλωτικό. Βοηθά στην ρύθμιση του γυναικείου κύκλου, θεωρείται εξαιρετικό  για την χώνεψη, ενώ αξιόλογη είναι η δράση του και στο αναπνευστικό σύστημα, καθώς είναι γνωστό πλέον ότι το θυμάρι βοηθά στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, χάρη στις αποχρεμπτικές, αντιμικροβιακές και αποσυμφορητικές του ιδιότητες. Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

Σαν έκχυμα -Προσφέρει σημαντική βοήθεια στις λοιμώξεις του θώρακα και τα κρυολογήματα. Επίσης, είναι ιδανικό «φάρμακο» για τα  πεπτικά προβλήματα και για τη διάρροια.
Σαν σιρόπι -Είναι ιδανικό για το βήχα και γενικώς προσφέρει ανακούφισει στις περιπτώσεις λοιμώξεων των πνευμόνων.
Σαν αιθέριο έλαιο -Το αιθέριο έλαιο διαλυμένο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μασάζ καθώς ανακουφίζει από ρευματικούς ή μυϊκούς πόνους. Ρίχνετε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού σε 50ml αμυγδαλέλαιο ανακινείτε και είναι έτοιμο για χρήση. Μην το εφαρμόζετε κοντά στα μάτια και αποφεύγετε εντελώς τη χρήση του στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Για αρωματισμό του χώρου μέσα από συσκευή καύσης ή και για χαλαρωτικό μπάνιο, μπορείτε να αναμίξετε το Thyme Oil και με άλλα αιθέρια έλαια όπως τα: με: Bergamot, Cedarwood, Chamomile, Palmarosa.
Προσοχή όμως να μη χρησιμοποιείτε το αιθέριο έλαιο από εγκυμονούσες, υπερτασικούς και όχι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

ΈΞΥΠΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ PHARM16.GR

Βιολογικό Σιρόπι για το Λαιμό Apivita Propolis με Πρόπολη & Θυμάρι 
Πρόκειται για οργανικό προϊόν με 100% φυσική σύνθεση και πιστοποιημένο από την ECOCERT. Δεν περιέχει συντηρητικά και ζάχαρη και είναι κατάλληλο για ομοιοπαθητική, Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως έχει ή διαλυμένο σε χυμό φρούτων ή γάλα.1 κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την ημέρα.

Dr. Muller Αρωματικό Σιρόπι για Παιδιά με Plantain - Θυμάρι - Βιταμίνη C 
Ενα φυσικό προϊόν με εξαιρετική γεύση, το οποίο τονώνει και βοηθάει τον οργανισμό, κυρίως σε περιπτώσεις κρυολογήματος ή βήχα. Με βάση τη γνωμοδότηση της Παιδιατρικής Εταιρείας του Czech Medical Association το σιρόπι είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 1 έτους και άνω.

Αιθέριο Έλαιο Θυμάρι Chemco White Thyme Essential Oil 
Έχει τις αντισηπτικές ιδιότητες που έχει και το κόκκινο θυμάρι, αντισπασμωδικό, καταπραΰνει τα νεύρα ωστόσο θεωρείται από τους αρωματοθεραπευτές ως ένα από τα πιο τονωτικά και ζωογόνα αιθέρια έλαια.

Καραμέλες για το λαιμό και το βήχα Korres
Με αιθέρια έλαια αρωματικών βοτάνων και μέλι για ερεθισμένο λαιμό και βήχα, εμπνευσμένες από το πρώτο προϊόν Korres, ένα σιρόπι για το λαιμό βασισμένο στο θερμαντικό ρακόμελο που έφτιαχνε ο παππούς Κορρές με Θυμάρι, Μάραθο και Μέλι

Συμπλήρωμα διατροφής A.Vogel Bronchosan
Με συστατικά όπως κισσό (που χρησιμοποιείται με επιτυχία στη θεραπεία καταρροϊκών καταστάσεων της περιοχής των παραρρινικών κόλπων) και το  θερμαντικό θυμάρι (που έχει αποχρεμπτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες). Είναι ιδανικό για βαθιά εγκατεστημένες λοιμώξεις των πνευμόνων. Το θυμάρι επίσης καταπραΰνει επίσης την βρογχίτιδα, τις αναπνευστικές λοιμώξεις και οφελεί όσους πάσχουν από νευρικό βήχα και άσθμα.

Αιθέριο έλαιο Health Aid Aromatherapy Thyme Oil
Αιθέριο έλαιο με διεγερτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες και οξύ άρωμα. Χρήσιμο τον χειμώνα σκοτώνει πολλά μικρόβια ιδιαίτερα δε εάν αναμειχθεί με Palmarosa. Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εντομοαπωθητικό.

Για δύναμη στους πνεύμονες Health Aid Lungforte
Συμπλήρωμα Διατροφής για Υγιές Άνω Αναπνευστικό & Ανοσοποιητικό Σύστημα Αποτελεί μια πρωτοποριακή σύνθεση για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και είναι κατάλληλο για καπνιστές, πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα, όσους ζουν και εργάζονται σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ρύπανσης, αλλά και εκείνους που είναι επιρρεπείς σε λοιμώξεις του αναπνευστικού και εμφανίζουν συχνά βήχα και βλέννα.

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00