Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Mήπως σας λείπει βιταμίνη C; Απαντήστε στο Quiz!

Mήπως σας λείπει βιταμίνη C; Απαντήστε στο Quiz!
Είναι η «θαυματουργή» βιταμίνη, που δρα σε όλα τα επίπεδα: συμμετέχει στο σχηματισμό κολλαγόνου και ορμονών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει την απορρόφηση σιδήρου, βοηθά το συκώτι στην αποδόμηση τοξικών ουσιών και καταπολεμά τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες! Ναι, όλα αυτά χάρη στη βιταμίνη C!

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C Mήπως σας λείπει;
Διατροφή – Τρόπος ζωής
Πίνω συχνά αλκοόλ 2
Κάνω συχνά αυστηρές δίαιτες 2
Εκτίθεμαι καθημερινά σε μολυσμένο περιβάλλον 3
Τρώω λιγότερο από μία φορά την ημέρα λαχανικά και σαλάτες και δεν τρώω πολλά φρούτα, ούτε πίνω χυμούς 2
Μετακινούμαι συχνά με αεροπλάνο (πάνω από 2 ώρες την εβδομάδα) 2
Δεν καπνίζω, αλλά είμαι παθητικός καπνιστής 2
Δεν μου αρέσουν τα φρούτα 2
Ενδείξεις πιθανής έλλειψης
Είμαι επιρρεπής σε ιώσεις ή και κρυολογώ συχνά 3
Τα ούλα μου ματώνουν συχνά ή και παρουσιάζουν μολύνσεις 3
Οι μικροτραυματισμοί και οι πληγές στο δέρμα κλείνουν δύσκολα 2
Εμφάνισα πρόωρα ρυτίδες γύρω από τα μάτια 2
Όταν αρρωσταίνω αργώ να αναρρώσω και νιώθω εξάντληση 2
Ομάδες κινδύνου
Είμαι έγκυος ή καπνιστής, ή κάνω πρωταθλητισμό 5
Αυξημένες ανάγκες
Υποφέρω από αλλεργίες, έχω προβλήματα στο κυκλοφορικό, στις αρθρώσεις ή στο θυρεοειδή, έχω σιδηροπενική αναιμία ή διαβήτη 5
Παίρνω συστηματικά ασπιρίνη, αντισυλληπτικά ή αντιβιοτικά 5
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λιγότερο από 10 πόντοι: Υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να παρουσιάζετε έλλειψη βιταμίνης C. Ιδίως εάν δεν καπνίζετε και τρώτε καθημερινά τουλάχιστον 3 διαφορετικά φρέσκα φρούτα και αρκετά λαχανικά.
11 – 14 πόντοι: Επειδή το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει τη βιταμίνη C, ιδιαιτέρως σε περίπτωση που ανήκετε σε κάποια από τις ομάδες κινδύνου, πρέπει να ενισχύσετε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά και μάλιστα σε καθημερινή βάση ή/και να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης C
15 πόντοι και άνω: Πιθανότατα έχετε αυξημένη ανάγκη σε βιταμίνη C. Φροντίστε παράλληλα με τη βελτίωση της διατροφής σας να παίρνετε και κάποιο αξιόπιστο συμπλήρωμά της.
 
ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C
Φρέσκα φρούτα και λαχανικά (πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, ακτινίδια, φράουλες, ανανά, πιπεριές, μούρα, ντομάτες, μπρόκολο, κ.ά.). Θυμηθείτε: 2 μικρά πορτοκάλια παρέχουν το 100% της Σ.Η.Π.

Προσοχή! Το συγκεκριμένο τεστ σκιαγραφεί μια ενδεχόμενη κατάσταση και δεν υποκαθιστά την ιατρική διάγνωση. Ο γιατρός είναι που θα σας δώσει σαφείς και αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με τις βιταμίνες που πιθανόν να σας λείπουν. Αν λοιπόν οι θρεπτικές ελλείψεις δεν οφείλονται σε συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας (οπότε η αντιμετώπιση είναι διαφορετική), είναι αρκετά χρήσιμο η προσπάθεια βελτίωσης της διατροφής να συνδυαστεί με τη λελογισμένη λήψη του κατάλληλου διατροφικού συμπληρώματος. Για το είδος του συμπληρώματος, μπορεί να βοηθήσει ο γιατρός ή/και ο φαρμακοποιός.

Στο pharm16.gr θα βρείτε συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη C για ενηλίκους και παιδιά, αλλά και την πιο πλήρη και ολοκληρωμένη σειρά όλων των βιταμινών σε τιμές που κάνουν τη διαφορά!
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00