Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Mήπως σας λείπει βιταμίνη D; Απαντήστε στο Quiz!

Mήπως σας λείπει βιταμίνη D; Απαντήστε στο Quiz!
Η βιταμίνη D προέρχεται κυρίως από την έκθεση του οργανισμού στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Συγκεκριμένα, το 90% της βιταμίνης D που χρειαζόμαστε το παίρνουμε από την έκθεσή μας στον ήλιο, ενώ από τις τροφές προσλαμβάνουμε μόνο το 10%. Επομένως είναι προφανές ότι η σημαντικότερη πηγή της συγκεκριμένης βιταμίνης είναι ο ήλιος και η διατροφή λειτουργεί επικουρικά. To ελληνικό παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι ενώ η χώρα μας “λούζεται” από το φως του ήλιου τις περισσότερες μέρες του χρόνου, οι Έλληνες παρουσιάζουμε όλο και πιο συχνά έλλειψη αυτής της βιταμίνης!

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Μήπως σας λείπει;
Διατροφή – Τρόπος ζωής
Είμαι αυστηρά χορτοφάγος (=όσοι αποκλείουν από τη δίαιτά τους όχι μόνο όλα τα είδη κρέατος και ψαριών, αλλά και κάθε ζωϊκό προιόν όπως αβγά, γαλακτοκομικά κ.α). Το ίδιο ισχύει και για όσους νηστεύουν συχνά για μεγάλα διαστήματα. 3
Κάνω συχνά αυστηρές δίαιτες 2
Τρώω σπανιότερα από μία φορά την εβδομάδα ψάρια 2
Ιδιαίτερα το χειμώνα βγαίνω σπάνια έξω όταν έχει φως (λιγότερο από μισή ώρα 2 φορές την εβδομάδα). 3
Έχω εξάψεις και παρουσιάζω μεγάλη εφίδρωση χωρίς λόγο. 2
Η διατροφή μου είναι φτωχή σε λιπαρά 2
Ενδείξεις πιθανής έλλειψης
Είμαι επιρρεπής σε λοιμώξεις 3
Έχω τάση να παρουσιάζω κατάγματα 3
Τα δόντια μου χαλάνε εύκολα 2
Το δέρμα μου είναι ξηρό και τραχύ 2
Πονάω συχνά στη μέση, στην πλάτη ή στα οστά 2
Ομάδες κινδύνου
Δεν εκτίθεστε επαρκώς στον ήλιο ή τρώτε ελάχιστα λιπαρά 5
Αυξημένες ανάγκες
Κάνετε θεραπεία για την οστεοπόρωση 5
Είστε στην εμμηνόπαυση, ηλικιωμένα άτομα 5
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λιγότερο από 10 πόντοι: Υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να παρουσιάζετε έλλειψη βιταμίνης D.
11 – 14 πόντοι: Ειδικά το χειμώνα είναι πιο πιθανό να χρειάζεστε περισσότερη βιταμίνη D, ιδίως δε εάν αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο. Επειδή όπως είπαμε το 90% της βιταμίνης D σχηματίζεται από το ίδιο το σώμα, με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας, πρέπει να φροντίζετε να βγαίνετε στο φως τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά π.χ. κάνοντας άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, ή 10-15 λεπτά καθημερινά.
15 πόντοι και άνω: Σε περίπτωση που έχετε αυξημένη ανάγκη φροντίστε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας πλήρη και ημιαποβουτυρωμένα γαλακτομικά, αβγά, ψάρια, βούτυρο γάλακτος, ξηρούς καρπούς

ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D
Λιπαρά γαλακτομικά, θαλασσινά και ψάρια, φυσικό μουρουνέλαιο, κρόκος αβγού, βούτυρο και μαργαρίνες είναι καλές πηγές της.

Προσοχή! Το συγκεκριμένο τεστ σκιαγραφεί μια ενδεχόμενη κατάσταση και δεν υποκαθιστά την ιατρική διάγνωση. Ο γιατρός είναι που θα σας δώσει σαφείς και αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με τις βιταμίνες που πιθανόν να σας λείπουν. Αν λοιπόν οι θρεπτικές ελλείψεις δεν οφείλονται σε συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας (οπότε η αντιμετώπιση είναι διαφορετική), είναι αρκετά χρήσιμο η προσπάθεια βελτίωσης της διατροφής να συνδυαστεί με τη λελογισμένη λήψη του κατάλληλου διατροφικού συμπληρώματος. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ειδικά στην περίπτωση της Βιταμίνης D,  πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες τους σ’ αυτή από τις τροφές και την επίδραση του ήλιου στο δέρμα. Τα άτομα αυτά χρειάζονται να λαμβάνουν επιπλέον συμπληρώματα διατροφής. Για το είδος του συμπληρώματος, μπορεί να βοηθήσει ο γιατρός ή/και ο φαρμακοποιός.

Στο pharm16.gr θα βρείτε συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη D αλλά και την πιο πλήρη και ολοκληρωμένη σειρά  όλων των βιταμινών σε τιμές που κάνουν τη διαφορά!
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00