Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Long Covid: Tι να προσέχεις μετά τη νόσηση!

Long Covid: Tι να προσέχεις μετά τη νόσηση!
Καινούργια ή εμμένοντα συμπτώματα (πάνω από 200) μπορεί να εμφανιστούν σε ασθενείς με COVID  ανεξάρτητα από το πόσο βαριά ή όχι πέρασαν την αρχική τους λοίμωξη. Δείτε τι ακριβώς είναι το σύνδρομο Long Covid και γιατί θεωρείται επικίνδυνο και τι πρέπει να κάνετε, χωρίς καθυστέρηση, προκειμένου να διαχειριστείτε σωστά το σύνδρομα αυτό που μπορεί να σας συνοδεύει για αρκετό καιρό μετά την αρχική νόσηση!
Η παρουσίαση των δεδομένων λειτουργίας του Πρότυπου διεπιστημονικού κέντρου αναφοράς για ασθενείς με LONG COVID του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», ήταν το θέμα της συνέντευξης τύπου που πραγματοποίησε το επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου της Α’ ΚΕΘ ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» και τα αποτελέσματα των ειδικών οι οποίοι καταγράφουν, ερευνούν, διαγιγνώσκουν και αντιμετωπίζουν το σύνδρομο αυτό, ήταν άκρως ενδιαφέροντα.

Τι είναι το σύνδρομο Long Covid; Και γιατί είναι επικίνδυνο;

Σύμφωνα με την κ. Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Α’ ΚΕΘ ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» το σύνδρομο LΟNG COVID χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία καθώς δεν είναι λίγοι οι ασθενείς –οι μελέτες μιλούν για το  30% των ασθενών που θα νοσήσουν από κορονοϊό, δηλαδή 1 στους  5, οι οποίοι θα παρουσιάσουν υπολειμματικές βλάβες σε ζωτικά όργανα όπως οι πνεύμονες, η καρδιά, το ήπαρ, οι ενδοκρινείς αδένες, το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Πώς θα το αναγνωρίσετε!

Η κ. Παρασκευή Κατσαούνου, Αν.  Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Υπεύθυνη για τις λοιμώξεις ως Μέλος  ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονικής Εταιρείας  και συντονίστρια του διεπιστημονικού κέντρου αναφοράς LONG COVID του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», μιλώντας σχετικά με την αναγνώριση του Συνδρόμου LONG COVID αναφέρθηκε σε:
* Eμμένοντα ή εμφανιζόμενα συμπτώματα 12 εβδομάδες μετά τη νόσηση από κορονοϊό, ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της αρχικής λοίμωξης.
* Επιπρόσθετα των συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κόπωση, διαταραχές ύπνου, άγχος, κατάθλιψη, ταχυκαρδίες και νευρολογικά συμπτώματα (δυσαυτονομία, γνωστικά ελλείμματα κλπ). Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι υποτροπιάζοντα και να εκλύονται μετά από στρες, αφυδάτωση, σωματική κόπωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νοσήσατε από Covid-19; Οπωσδήποτε, σας ενδιαφέρει!

Τι έδειξαν τα νέα στοιχεία

Οι ειδικοί εδώ και 14 μήνες, αναγνωρίζοντας και τις εξωπνευμονικές επιπτώσεις της νόσου και ανταποκρινόμενοι στις κλήσεις των ασθενών, διεύρυναν το post COVID διεπιστημονικό ιατρείο σε μη νοσηλευθέντες ασθενείς που είχαν νοσήσει και την εξέταση των ασθενών πέρα από το αναπνευστικό σύστημα, δημιουργώντας ιατρική ομάδα με καρδιολόγους, ενδοκρινολόγους και την ομάδα καρδιοαναπνευστικής αποκατάστασης και σε συνεργασία με την ομάδα ασθενών LΟNG COVID. «Τα αποτελέσματα της αρχικής μας προσέγγισης δημοσιεύτηκαν στο https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35743774/#article-details, δείχνοντας ότι οι Έλληνες ασθενείς που δεν έχουν νοσηλευτεί έχουν παρόμοια συμπτώματα με τους νοσηλευόμενους, τα οποία όμως υποτροπιάζουν» επισήμανε η κα. Κατσαούνου. Επίσης ανέφερε ότι τους τελευταίους έξι μήνες δημιουργήθηκε πλέον ένα διεπιστημονικό κέντρο με 16 ιατρούς και 12 επαγγελματίες υγείας, με τη συμμετοχή νευρολόγων, ψυχιάτρων, ΩΡΛ, δερματολόγων, νευροψυχολόγων, εργοφυσιολόγων και φυσιοθεραπευτών.Aν και η παραλλαγή Όμικρον φαίνεται αρχικά να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για LONG COVID σε σύγκριση με τη Δέλτα, επειδή αφορά σε μεγάλο πληθυσμό ατόμων, οι τελικοί αριθμοί ανθρώπων με LONG COVID μπορεί να είναι αυξημένοι συνολικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς επιλέγουμε αντισηπτικό για το παιδί;

Ακολουθήστε το Blog του οnline φαρμακείου Pharm16.gr για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις για τον COVID-19!

Να θυμάστε! Είμαστε δίπλα σας!
Εμείς εδώ στο pharm16.gr είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές και όλα όσα χρειάζεστε για την προστασία σας από τον κορονοϊό: Rapid - Self testμάσκες προστασίας, πολύτιμα διαγνωστικά βοηθήματα (θερμόμετρα, οξύμετρακ.ά.) και φυσικά την πιο μεγάλη γκάμα σε αντισηπτικά γιατί η προστασία σας είναι βασική μας προτεραιότητα!
Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση σε θέματα υγείας, διατροφής και ομορφιάς στο μπλόγκ μας: pharm16.gr/blog 
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Μέσα απότο on live chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892) αλλά και στα φυσικά μας φαρμακεία στην οδό Δημητσάνας 16 και Πανόρμου 21 κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων 

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00