Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Tι να τρως το πρωί για turbo μεταβολισμό! Α ΜΕΡΟΣ

Tι να τρως το πρωί για turbo μεταβολισμό! Α ΜΕΡΟΣ
Ορισμένες τροφές που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο πρωινό σας γεύμα όχι μόνο θα σας δώσουν ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στις «προκλήσεις», αλλά θα δώσουν και νέα ώθηση στον οργανισμό σας! Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε το αφιέρωμά μας και μετατρέψτε το σώμα σας σε «μηχανή» καύσεων!

Ο μεταβολισμός, η διαδικασία δηλαδή με την οποία το σώμα σας μετατρέπει τις τροφές σε ενέργεια, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες —μερικοί από τους οποίους βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας. Συγκεκριμένα, η μυϊκή σας μάζα και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας μπορούν και τα δύο να επηρεάσουν το μεταβολικό σας ρυθμό. Σε ελαφρώς μικρότερο βαθμό, το ίδιο ισχύει και για τα μακροθρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνετε στη διατροφή σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε φορά που τρώτε, το σώμα σας διασπά και αποθηκεύει τα θρεπτικά συστατικά της τροφής και κατά τη διαδικασία αυτή καταναλώνει ενέργεια. Πρόκειται για τη λεγόμενη θερμική επίδραση των τροφίμων (TEF), που συνήθως χρησιμοποιεί περίπου το 10% εκατό των θερμίδων που καταναλώνετε. Ωστόσο, ορισμένα τρόφιμα απαιτούν ακόμη περισσότερη ενέργεια για να διασπαστούν. Ξεκινώντας το πρωί με τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε TEF, μπορείτε ενδεχομένως να κάψετε περισσότερο λίπος από ό,τι εάν κάνατε άλλες διατροφικές επιλογές.  Αναρωτιέστε ποιες τροφές είναι καλύτερες για να κάψετε λίπος πιο γρήγορα;  Οι παρακάτω 10 τροφές είναι σύμφωνα με τους διαιτολόγους κορυφαίες για την ενίσχυση του μεταβολισμού σας!

5+5 Εκπληκτικές τροφές πρωινού που ενισχύουν το μεταβολισμό

1. Βρώμη
 Η κατανάλωση βρώμης έχει συνδεθεί με μέτρια μειωμένο κίνδυνο ορισμένων χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας στους ενήλικες. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και τα επίπεδα ινσουλίνης μετά το γεύμα. Αλλά τα οφέλη δεν σταματούν εδώ - ορισμένοι ειδικοί λένε ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού και να περιορίσει την πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Μούρα
(φρούτα από την οικογένεια των μούρων όπως βατόμουρα, φράουλες) είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, μάλιστα, αποτελούν από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώνετε! Εκτός από το ότι μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης φλεγμονής και ενισχύουν την υγεία της καρδιάς, πιστεύεται επίσης ότι ενισχύουν τον μεταβολισμό.

3. Αβγά
Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως τα αυγά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν από το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι ξοδεύετε περισσότερη ενέργεια λίγο μετά την κατανάλωσή τους.  Τα πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που περιέχουν υποστηρίζουν την αποκατάσταση των μυών και βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης – ενώ η περιεκτικότητά τους σε χολίνη βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού διασπώντας το λίπος για ενέργεια.

4. Γιαούρτι
Πρόκειται για μια μοναδική πηγή πρωτεΐνης με φιλικά προς το έντερο προβιοτικά, που προάγει την καύση θερμίδων μέσω του TEF και υποστηρίζει την υγιή πέψη, η οποία παίζει ζωτικό ρόλο στο μεταβολισμό. Εάν το συνδυάσετε με φρούτα από την οικογένεια των μούρων θα έχετε πρόσθετες φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

5. Σπόροι Chia. Οι μικροσκοπικοί αλλά ισχυροί αυτοί σπόροι είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Απορροφούν υγρά, επεκτείνοντας το στομάχι σας για να σας κρατήσουν χορτάτους και ενδεχομένως ενισχύοντας την καύση θερμίδων μέσω της θερμογένεσης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
* Σε περιόδους δίαιτας φροντίστε να υποστηρίζετε τον οργανισμό σας με κάποιο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής που θα εξασφαλίσει ότι προσλαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά!
* Ενισχύστε την προσπάθειά σας με κάποιο συμπλήρωμα ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθήσει στην καύση του λίπους και την ενίσχυση του μεταβολισμού -πάντα σε συνδυασμό φυσικά με ισορροπημένη διατροφή. Αν γυμνάζεστε πολύτιμη μπορεί να είναι και η συνδρομή κάπου αθλητικού συμπληρώματος διατροφής!  







Πηγές:

  1.  The American Journal of Clinical Nutrition (Measuring the thermic effect of food - ScienceDirect)
  2. Θρεπτικά συστατικά-  Oatmeal-Containing Breakfast is Associated with Better Diet Quality and Higher Intake of Key Food Groups and Nutrients Compared to Other Breakfasts in Children - PMC (nih.gov)
  3. Harvard Health Publishing (Berries are among the healthiest foods you can eat | News | Harvard T.H. Chan School of Public Health)

Το Pharm16.gr προσφέρει τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες από κορυφαίους ειδικούς, νέες έρευνες και οργανισμούς υγείας, αλλά το περιεχόμενό μας δεν προορίζεται να υποκαταστήσει την επαγγελματική καθοδήγηση. Όταν πρόκειται για το φάρμακο που παίρνετε ή για οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις υγείας έχετε, συμβουλευτείτε πάντα τους ειδικούς υγείας.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙ ΤΟ Β ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΑΣ!
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00