Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Ακμή: Εξαφανίστε τα σπυράκια

Ακμή: Εξαφανίστε τα σπυράκια
Ταλαιπωρεί τους εφήβους και όχι μόνο.  Έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα αγόρια, χωρίς όμως να αφήνει αμέτοχα και τα κορίτσια. Αλλά μην προβληματίζεστε! Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις. Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά σπυράκια της ακμής και πείτε τους… αντίο μια για πάντα!

Η ακμή είναι η πιο συνηθισμένη διαταραχή στους έφηβους καθώς σχεδόν στην πλειοψηφία τους εμφανίζουν κάποιου βαθμού ακμή, έστω και ήπια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η νόσος εμφανίζεται στην ηλικία των 12-14 χρόνων και υποχωρεί μέχρι την ηλικία των 25. Ωστόσο, αυτή η υποχώρηση δεν παρατηρείται σε όλες τις περιπτώσεις και μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των ασθενών με ακμή. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα αγόρια ταλαιπωρούνται περισσότερο από τα κορίτσια.

Οι βασικοί ύποπτοι που φέρνουν… σπυράκια!

≠ Η αύξηση του σμήγματος. Κατά την  περίοδο της εφηβείας παρατηρείται αύξηση του  σμήγματος, η οποία πιθανόν προκαλείται από τα αυξημένα επίπεδα των γενετήσιων ορμονών και παράγεται από τους σμηγματογόνους αδένες στα θυλάκια των τριχών. Στην  ουσία το όλο πρόβλημα με τα σπυράκια δημιουργείται όταν το επιπλέον σμήγμα και, συχνά, μαζί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, φράσσουν τα θυλάκια των τριχών με αποτέλεσμα τα παγιδευμένα βακτήρια να πολλαπλασιάζονται προκαλώντας φλεγμονή στο δέρμα που περιβάλλει το θυλάκιο. Τα ενοχλητικά αυτά σπυράκια δημιουργούνται κυρίως σε σημεία όπου υπάρχουν πολλοί σμηγματογόνοι αδένες, όπως το πρόσωπο, η πλάτη και ο λαιμός.
≠ Η εφίδρωση. Ο ιδρώτας μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα κυρίως αν είμαστε εκτεθειμένοι σε υγρό και θερμό περιβάλλον.
≠ Το στρες. Το άγχος και ο θυμός μπορεί να επιδεινώσουν μια προυπάρχουσα ακμή.

H νέα πρόκληση λέγεται «Maskne»!

O νέος τύπος ακμής που έχει κάνει την εμφάνισή της τον τελευταίο χρόνο λέγεται maskne και δηλαδή ακμή που προκαλείται εξαιτίας της χρήσης της μάσκας προσώπου. Η αυξημένη υγρασία και θερμότητα στο εσωτερικό της μάσκας, αλλά και η πίεση και η τριβή όταν δεν εφαρμόζονται σωστά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στην επιδερμίδα – ιδιαίτερα στα άτομα που έχουν ήδη προδιάθεση σε ακμή ή κι άλλες δερματικές παθήσεις.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ! 

Η ακμή δεν μπορεί να προληφθεί, ωστόσο μπορεί να ελεγχθεί, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνετε και τα κατάλληλα μέτρα. Ποια είναι αυτά;
1ο ΒΗΜΑ: 
Επενδύστε στον απαλό καθαρισμό της επιδερμίδας που είναι το Α και το Ω. Βοηθά να διατηρηθούν οι πόροι ελεύθεροι αποτρέποντας τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Μην ξεχνάτε ωστόσο να πλένετε πάντα καλά τα χέρια σας πριν καθαρίσετε την περιοχή που εμφανίζεται το πρόβλημα. Παρακάτω δείτε προϊόντα που βοηθούν σημαντικά:
                    
Avene Eau Thermale Cleanance Gel Nettoyant. Ιδανικό για πρόσωπο - σώμα. Είναι εξυγιαντικό, σμηγματορρυθμιστικό και καταπραϋντικό χάρη στο ιαματικό Νερό της Avène 
Ducray Keracnyl Foaming Gel Συνδιαστικά με όλες τις φαρμακευτικές αγωγές κατά της ακμής, καθαρίζει και εξυγιαίνει το δέρμα, χωρίς να ερεθίζει, ευνοεί την εξάλειψη των ατελειών, μειώνει το υπερβολικό σμήγμα και ενυδατώνει. 

La Roche Posay Effaclar Μάσκα Καθαρισμού των πόρων με ήπιο άργιλο. Αφαιρεί το πλεονάζον σμήγμα και τους ρύπους, ακόμα και τους μη ορατούς (σκόνη, μικροσωματίδια ρύπανσης) και ρυθμίζει τη γυαλάδα. Κατάλληλο για δέρμα με ατέλειες. 
Intermed - AcnoFix Cleansing Face Foam Ενεργός αφρός καθαρισμού με κερατολυτική δράση. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους και προλαμβάνει την απόφραξη των πόρων. Με εμπλουτισμένη σύνθεση με προβιταμίνη Β5 και ενυδατικούς παράγοντες.

2ο ΒΗΜΑ:
Χρησιμοποιείτε ειδικές λοσιόν καθαρισμού και εξειδικευμένα προϊόντα, σχεδιασμένα για να προσφέρουν την κατάλληλη περιποίηση στο δέρμα τα οποία πραγματικά κάνουν τη διαφορά στο ακνεϊκό δέρμα! Παράλληλα μειώνουν την σοβαρότητα της ακμής και αποτρέπουν τα σημάδια. Δοκιμάστε:
 
Frezyderm AC Νorm Total Control Cream Εξειδικευμένη Κρέμα για το λιπαρό, με τάση ακμής δέρμα. Έχει ισχυρή εξισορροπιστική δράση, προσφέρει κερατόλυση και εξυγίανση των πόρων, παρέχει βακτηριακή προστασία, ρυθμίζει τη λιπαρότητα προσδίδοντας ματ όψη και βελτιώνει την υφή του δέρματος.
Intermed - Acnofix Cream Εχει κερατολυτική δράση και είναι εμπλουτισμένη με παράγοντες που βελτιστοποιούν τη διείσδυση του σαλικυλικού οξέος στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Ετσι βοηθάει στο άνοιγμα των πόρων για την επίλυση και την πρόληψη βλαβών. 
Aidom Hyfac Woman Active Mask Μάσκα για θεραπεία κατά της ακμής σε φακελάκια και σε μορφή peel-off-mask. Χάρη στην σύνθεσή της με ειδικό πολυσακχαρίτη συμβάλλει στην προστασία του ακνεικού δέρματος από εξωτερικές μολύνσεις και στην ομαλοποίησή του δημιουργώντας ένα βέλτιστο περιβάλλον για την διαδικασία αποκατάστασης των βλαβών που προκαλούνται από την ακμή.

3ο ΒΗΜΑ:   
Απαλύνετε ουλές και επενδύστε στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Μην πιέζετε τα στίγματα εάν είναι κόκκινα και πονούν γιατί θα επιταχύνετε τη μόλυνση και θα δημιουργήσετε ουλές. Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα υπάρχουν προϊόντα που βελτιώνουν σημαντικά την εμφάνιση των παλιών ουλών και προλαμβάνουν την δημιουργία νέων. Στην ουσία δημιουργούν ένα είδος φιλμ που "καλύπτει" την περιοχή που υπάρχει πρόβλημα λειαίνοντάς την. Δοκιμάστε:

Froika Scar Gel Τζελ Για Τις Ουλές Είναι ένα σιλικονούχο gel ελαστομερών με αντηλιακή προστασία SPF50+, εμπλουτισμένο με Βιταμίνη C, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε και αβοκαντίνη. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους ουλών και για τα παιδιά. 
Heremco Histoplastin Red κρέμα ανάπλασης για πρόσωπο και σώμα με ισχυρές επιδιορθωτικές (restore) ιδιότητες για την εντατική περιποίηση των ανώτερων στοιβάδων του δέρματος και για τη γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάσταση όλων των φυσιολογικών χαρακτηριστικών τους, όπως η όψη και η υφή.

4ο ΒΗΜΑ:
* Μείνετε συνεπής στο πρόγραμμά σας ενάντια στα σπυράκια και ακολουθήστε κατά γράμμα τις συμβουλές του δερματολόγου σας.

Βρείτε εδώ όλα όσα χρειάζεστε για την πλήρη και ασφαλή φροντίδα της ακνεϊκής επιδερμίδας!

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00