Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Αλλεργία στα… σκουλαρίκια; Υπάρχουν εναλλακτικές!

Αλλεργία στα… σκουλαρίκια; Υπάρχουν εναλλακτικές!
Δεν τολμάτε να φορέσετε σκουλαρίκια και αμέσως εμφανίζετε ερεθισμό, φαγούρα, ξηρότητα ή ακόμη και μικρά κόκκινα σπυράκια; Τότε η αιτία μάλλον ακούει στο όνομα… αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής. Μην απογοητεύεστε όμως δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε για πάντα τα σκουλαρίκια! Μπορείτε να τα φορέσετε χωρίς πόνο! Ναι, υπάρχουν λύσεις! Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής συνήθως κάνει την εμφάνισή της σε διάφορα σημεία του δέρματος και η κύρια αιτία πρόκλησης της είναι δύο μέταλλα –αρκετά συνηθισμένα ακόμη στα μεταλλικά εξαρτήματα των ρούχων – το νικέλιο και το χρώμιο!

Πώς θα την καταλάβετε;

Ενα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα των αλλεργικών δερματίτιδων είναι τα εξανθήματα, των οποίων η συχνότητα είναι πολύ μεγάλη, κυρίως εξαιτίας της τεχνολογικής εξέλιξης και της αύξησης των συνθετικών ουσιών με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή.

Πώς γίνεται η διάγνωση;

Στην ουσία η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής δεν είναι τίποτα άλλο από την υπερβολική απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος σε κοινές ουσίες, οι οποίες ενώ είναι επιβαρυντικές σε κάποιους ανθρώπους, οι ίδιες ουσίες κάποιους άλλους δεν τους «αγγίζουν» καν. Για τη διάγνωση, η οποία γίνεται από αλλεργιολόγο,  χρειάζεται πρώτα απ’ όλα ένα καλό ιστορικό και προσεκτική έρευνα των πιθανών ερεθιστικών ουσιών που έχει έρθει σε επαφή το άτομο. Εάν είναι αδύνατη η ανεύρεση της ένοχης ουσίας, ο ειδικός θα συστήσει να γίνουν τεστ ευαισθησίας τα οποία βοηθούν στην ανακάλυψή της.

Που εμφανίζονται & πώς αντιμετωπίζονται;

Τα σημάδια  της αλλεργικής δερματίτιδας εμφανίζονται σε διάφορα  σημεία του σώματος σαν  διάχυτες κόκκινες πλάκες που έχουν έντονο κνησμό,  άλλες φορές όμως εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές,  κάτι που βοηθά στην ανακάλυψη του αιτίου. Για παράδειγμα, όταν οι κοκκινίλες εμφανίζονται γύρω από τον αφαλό, τότε είναι η αιτία μπορεί να κρύβεται στις ζώνες νικελίου ή στο κουπί του παντελονιού. Όταν εμφανίζονται στους λοβούς των αυτιών οφείλονται προφανώς σε ψεύτικα σκουλαρίκια, στους καρπούς των χεριών στα μπρασελέ των ρολογιών ή σε βραχιόλια, ενώ η εντόπισή τους στο λαιμό ενοχοποιεί τις κολόνιες ή  κάποιο άλλο καλλυντικό.
Η θεραπεία είναι  τοπική και γενική και περιλαμβάνει, σύμφωνα με τη σύσταση ειδικού δερματολόγου, κρέμες και αλοιφές  ή και αντιισταμινικά σκευάσματα. Εννοείται πως όταν ανακαλυφτεί η αιτία, ο ασθενής θα πρέπει να την αποφεύγει. Σε άλλες περιπτώσεις όπου η επαφή με το αλλεργιογόνο είναι αναπόφευκτη, μπορεί να δοκιμαστεί η απευαισθητοποίηση του ατόμου. Επίσης, προληπτικά, θα πρέπει ο ασθενής να ελέγχει με σχολαστικότητα τα διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιεί, για να βλέπει εάν περιέχεται κάποιο αλλεργιογόνο στα συστατικά τους.

Ανακαλύψτε στο Pharm16.gr  υποαλλεργικά σκουλαρίκια από ανοξείδωτο ατσάλι  (από αξιόλογες εταιρείες οι οποίες εδώ και χρόνια καινοτομούν και σχεδιάζουν υποαλλεργικά σκουλαρίκια χωρίς νικέλιο, κάδμιο και μόλυβδο. Επίσης εδώ  μπορείτε να βρείτε προϊόντα για τη φροντίδα των δερματικών παθήσεων και εξανθημάτων (αναπλαστικές κρέμες, αντισηπτικά υγρά κ.ά.) καθώς και την εκπληκτική κρέμα The Skin Pharmacist SOS Raches & Itching , που είναι ιδανική για την αντιμετώπιση των δερματικών ερεθισμών -συνιστάται σε φλεγμονώδεις εξάρσεις του δέρματος, εκζεματοειδείς εκδηλώσεις, ατοπικές δερματίτιδες, δερματίτιδες εξ επαφής, ξανθήματα, παρατρίμματα, ερυθρότητα και κνησμό. Ανακουφίζει απότελεσματικά απο τα ενοχλητικά συμπτώματα και βοηθά την επιδερμίδα να επανέλθει.

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.  
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00