Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Άντρες & γονιμότητα! Εγώ, πότε θα γίνω μπαμπάς;

Άντρες & γονιμότητα! Εγώ, πότε θα γίνω μπαμπάς;
Μικρές καθημερινές συνήθειες να βάζουν την γονιμότητα των ανδρών σε δοκιμασία. Αλλάξτε τις τώρα, για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να γίνετε σύντομα μπαμπάς. Δείτε λοιπόν, τι επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος και άρα και τη γονιμότητα ενός άντρα και ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών, όσο είναι νωρίς γιατί, δυστυχώς οι παθήσεις που προκαλούν υπογονιμότητα στον άντρα δεν δίνουν κατά κανόνα συμπτώματα κι έτσι αναγνωρίζονται μόνο μετά από άκαρπη προσπάθεια του ζευγαριού για τεκνοποίηση.

Αν θέλετε λοιπόν να μπείτε σε σωστή τροχιά γονιμοποίησης, δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί,  ενημερωθείτε και λάβετε τα μέτρα σας. Γιατί εκτός από την ηλικία, τις τραυματικές κακώσεις των όρχεων ή τους παθολογικοί παράγοντες –όπως μολύνσεις που προκαλούν φλεγμονές των γενετικών οργάνων) υπεύθυνοι είναι και ορισμένοι άλλοι παράγοντες που σίγουρα μπορούν να αλλάξουν όπως παχυσαρκία, κάπνισμα, έκθεση σε ακτινοβολίες, διατροφή, αύξηση της θερμοκρασίας των όρχεων κ.ά.  

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Εφόσον έχετε ελέγξει παθολογικές αιτίες, μην αφήσετε απλές καθημερινές συνήθειες να υπονομεύουν τη γονιμότητά σας. Έτσι, για να είστε πάντα σε φόρμα πείτε...

* ΟΧΙ στο κάπνισμα! Το κάπνισμα είναι σίγουρα βλαβερό για τις υποψήφιες μητέρες, καθώς σύμφωνα με μελέτες καθυστερεί την ανάπτυξη του εμβρύου, όμως είναι βλαβερό και για τους άντρες καθώς ο καπνός του τσιγάρου μειώνει τον αριθμό και την πυκνότητα των σπερματοζωαρίων και περιορίζει την κινητικότητά τους.
* ΟΧΙ στην παχυσαρκία! Το αυξημένο σωματικό βάρος και η παχυσαρκία, δείκτης μάζας σώματος < 20kg/m2, επηρεάζουν αρνητικά τις παραμέτρους του σπέρματος. Στις περιπτώσεις μάλιστα που ο δείκτης μάζας σώματος ξεπεράσει το 25-30 kg/m2, υπάρχουν σημαντικές αλλοιώσεις τόσο στην μορφολογία των σπερματοζωαρίων όσο και στο γενετικό υλικό, DNA, που μεταφέρουν. 
* ΟΧΙ στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων επεξεργασμένου κρέατος (λουκάνικα, αλλαντικά κ.α.)! Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο γι΄αυτό μάλιστα και οι ειδικοί επιμένουν στα λιγότερα ζωικά λιπαρά, τηγανητά, αλκοόλ και πρόχειρα φαγητά, περιορισμός τηγανιτών, αλκοόλ. Αντίθετα το μεσογειακό προτύπο διατροφής με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά επηρεάζει θετικά την  αναπαραγωγική υγεία ενός άντρα.
Αντιοξειδωτική δράση έχουν οι πλούσιες τροφές σε:
·         βιταμίνη Α, όπως το τυρί
·         βιταμίνη C, όπως τα εσπεριδοειδή
·         βιταμίνη Ε, όπως οι ηλιόσποροι
·         ωμέγα 3 λιπαρά, όπως τα ψάρια)
·         ψευδάργυρο, όπως τα στρείδια
·         φολικό οξύ, όπως το μπρόκολο

ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΝΩΣΗ! Έχει διαπιστωθεί ότι το φολικό οξύ και ο ψευδάργυρος επηρεάζουν θετικά την ποιότητα του σπέρματος, βελτιώνοντας την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, με αποτέλεσμα την αύξηση των πιθανοτήτων γονιμοποίησης. Και τα δύο εμπεριέχονται στον συνδυασμό των οκτώ ενεργών στοιχείων τα οποία συνθέτουν το ειδικό συμπλήρωμα διατροφής PROfertil  
* ΟΧΙ στα στενά παντελόνια και εσώρουχα! Kαι γενικά όχι στους παράγοντες που αυξάνουν τη θερμοκρασία των όρχεων (τοποθέτηση φορητών υπολογιστών πάνω στους μηρούς, κινητά τηλέφωνα στην τσέπη του παντελονιού, πολύ ζεστά μπάνια).   
* ΟΧΙ στην υπερβολική πρόσληψη φυτοοιστρογόνων! Οι ουσίες αυτές που μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων που παράγει το γυναικείο σώμα, επηρεάζουν τη λειτουργία των ορμονών. Υπάρχουν κυρίως στη σόγια και τα προϊόντα της  (π.χ. φασόλια, αλεύρι, ροφήματα κ.ά).
* ΟΧΙ στα φάρμακα χωρίς ιατρική ένδειξη και ιδιαίτερα στη χρήση αναβολικών και συναφών σκευασμάτων.
* ΟΧΙ στην έκθεση σε χημικά και τοξικούς παράγοντες! Ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, τοξικά χημικά της ατμόσφαιρα… Η έντονη και πολύωρη ακτινοβολία μπορεί να βλάψει ενοχοποιούνται για αλλοιώσεις στη μορφολογία των σπερματοζωαρίων και στο DΝΑ που μεταφέρουν.

Ανακαλύψτε στο Pharm16.gr συμπληρώματα διατροφής κατάλληλα σχεδιασμένα τη βελτίωση της αντρικής Και γυναικείας γονιμότητας!
Πρόκειται για φόρμουλες που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ενίσχυση του αναπαραγωγικού συστήματος του άντρα και της γυναίκας,  στην αύξηση της γονιμότητας και να προάγουν την υγιή παραγωγή ορμονών και την υγιή ποιότητα και κινητικότητα του σπέρματος (όπως τα συμπληρώματα διατροφής: Procreation Men της Natures Plus, Himalaya Wellness Speman, Vitabiotics Pregnacare Him & Her Conception, Intermed FertilFix Man κ.ά.
 
* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές του ανδρολόγου-ουρολόγου σας. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή και η λήψης τους πρέπει να γίνεται με μέτρο και μόνον για το διάστημα και τις ποσότητες που θα σας συστήσει ο ιατρός. 
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00