Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τα συμπτώματα του COVID έχουν αλλάξει!

Τα συμπτώματα του COVID έχουν αλλάξει!
Στις αρχές της πανδημίας του COVID, ήταν δύσκολο να γνωρίζεις αν είχες μολυνθεί, κυρίως επειδή τα συμπτώματα έμοιαζαν και με άλλες ασθένειες όπως γρίπη, κρυολόγημα ακόμη και αλλεργίες. Κι ενώ μέχρι πρότινος συμπτώματα, όπως απώλεια γεύσης και όσφρησης, μας έβαζαν σε σοβαρές υποψίες ότι νοσήσαμε, τώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Συγκεκριμένα, τα συμπτώματα του COVID αλλάζουν και φαίνεται να ακολουθούν ένα αλλιώτικο μοτίβο, επηρεάζοντας κυρίως την ανώτερη αναπνευστική οδό. Ευτυχώς, όμως τα self test εξακολουθούν να αποτελούν τον πλέον αξιόπιστο τρόπο για να διαπιστώσετε εάν έχετε πραγματικά τον ιό. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε τι παρατηρούν πρώτα οι ασθενείς.

Συμπτώματα που εξελίσσονται κι ακολουθούν το ένα μετά το άλλο
 
Το πρώτο σημάδι του COVID είναι πιθανό να είναι ένας πονόλαιμος -ή αίσθημα καψίματος στο λαιμό- που, καθώς υποχωρούν κάνουν την εμφάνισή τους συμπτώματα ρινικής συμφορησης συνοδευόμενα συνήθως από κόπωση, πόνο, πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο και καταρροή (που ίσως να οδηγήσει σε βήχα). Οι μυϊκοί πόνοι και η κόπωση μπορεί να διαρκέσουν μερικές ημέρες, αλλά η συμφόρηση μπορεί να παραμείνει λίγο περισσότερο.

Σημάδια της νόσου που παλαιότερα δεν ήταν τόσο συχνά

Ενώ οι γιατροί διακρίνουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο στον τρόπο εμφάνισης των συμπτωμάτων του COVID, παρατηρούν επίσης ότι ορισμένα συμπτώματα είναι λιγότερο εμφανή. Δηλαδή ο ξηρός βήχας και η απώλεια γεύσης και όσφρησης, που παλαιότερα αποτελούσαν ισχυρό δείκτη μόλυνσης από COVID, πλέον δεν είναι πλέον τόσο συνηθισμένα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών μόνο το 10% με 20 % των ασθενών με COVID αναφέρουν απώλεια όσφρησης ή γεύσης, ενώ στο παρελθόν οι ασθενείς ανέφεραν τα συμπτώματα αυτά, ειδικά τις πρώτες μέρες έφτανε σε ποσοστό 60% έως 70%. Ετσι λοιπόν δεν είναι τα ίδια τυπικά συμπτώματα με το παρελθόν, πλέον μιλάμε για έντονη συμφόρηση, μερικές φορές με φτάρνισμα και συνήθως ήπιο πονόλαιμο.

Είμαστε δίπλα σας!


Εμείς εδώ στο Pharm16.gr είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές και όλα όσα χρειάζεστε για την προστασία σας από τον κορονοϊό: Rapid - Self testμάσκες προστασίας, πολύτιμα διαγνωστικά βοηθήματα (θερμόμετρα, οξύμετρα κ.ά.) και φυσικά την πιο μεγάλη γκάμα σε αντισηπτικά και γάντια, γιατί η προστασία σας είναι βασική μας προτεραιότητα!

Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση σε θέματα υγείας, διατροφής και ομορφιάς στο μπλόγκ μας:
 Pharm16.gr/blog  και ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Μέσα απότο on live chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892) αλλά και στα φυσικά μας φαρμακεία στην οδό Δημητσάνας 16 και Πανόρμου 21 κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!






*Το Online μπλογκ του φαρμακείου μας,  Pharm16.gr/blog προσφέρει τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες από κορυφαίους ειδικούς, νέες έρευνες και οργανισμούς υγείας, αλλά το περιεχόμενό μας δεν υποκαθιστά τις εξειδικευμένες συστάσεις των ειδικών. Όταν πρόκειται για το φάρμακο που λαμβάνετε ή για οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις υγείας έχετε, θα πρέπει πάντα να συμβουλεύστε το γιατρό σας.

 

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00