Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Eμμηνόπαυση; Τα βοηθήματα που χρειάζεσαι!

Eμμηνόπαυση; Τα βοηθήματα που χρειάζεσαι!
Νομίζετε ότι οι εξάψεις και τα νευράκια είναι τα μόνα σημάδια που προειδοποιούν το πέρασμα στην εμμηνόπαυση; Κι όμως υπάρχουν ένα σωρό ακόμη συμπτώματα που προηγούνται και στη συνέχεια συνοδεύουν στη μετάβαση σ΄αυτή τη νέα εποχή. Τα καλά νέα; Ότι υπάρχουν πολλά που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας κι άλλα ακόμη που μπορεί να σας βοηθήσουν να μεταβείτε και να βιώσετε όσο το δυνατόν πιο ομαλά αυτή τη νέα περίοδο στη ζωή σας.

Η είσοδος στην εμμηνόπαυση σε καμία περίπτωση δε σηματοδοτεί το τέλος του ρόλου σας ως γυναίκα! Η εμμηνόπαυση δεν είναι παρά το κλείσιμο του αναπαραγωγικού κύκλου προσδιορίζοντας το τέλος της γόνιμης περιόδου. Όταν, λοιπόν, ο εμμηνορρυσιακός κύκλος έχει σταματήσει για ένα χρόνο, τότε μιλάμε πλέον για την είσοδο στην εμμηνόπαυση.

Τα πρώτα σημάδια

Ωστόσο τα πρώτα σημάδια αυτής της μετάβασης ξεκινούν από 2 έως 5 χρόνια πριν με την περίοδο της κλιμακτηρίου της, η οποία αποτελεί και μια απόλυτα φυσιολογική βιολογική διαδικασία. Συγκεκριμένα περιλαμβάνουν: διαταραχές στην περίοδο, εξάψεις ιδιαίτερα στις πρώτες αστάθειες του έμμηνου κύκλου, μεταπτώσεις στην ψυχολογία, δυσκολία στη συγκέντρωση, διαταραχές στον ύπνο, μειωμένη επιθυμία για σεξουαλική επαφή και ξηρότητα στον κόλπο.

Πότε εμφανίζονται;

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να εμφανιστούν από την ηλικία των 40-50 μέχρι την οριστική παύση της περιόδου στα 48 έως τα 51, αν και για ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών η εμμηνόπαυση μπορεί να ξεκινήσει αργότερα. Στη φάση αυτή μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων με τα ανάλογα συμπτώματα, με ένα από τα πιο ενοχλητικά, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι ταλαιπωρεί περίπου το 50% των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών, είναι η κολπική ατροφία που σχετίζεται με τη λέπτυνση των κολπικών ιστών λόγω απώλειας οιστρογόνων.

10 ακόμη ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ που επιφέρει η μετάβαση στην εμμηνόπαυση
& ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ που αξίζει να δοκιμάσετε!


-          Άγχος, ευερεθιστότητα, αβεβαιότητα, κατάθλιψη

Δοκιμάστε!
Solgar MenoPrime 
 Το MenoPrime της SOLGAR®είναι ένας μοναδικός συνδυασμός δύο κλινικά μελετημένων βοτανικών εκχυλισμάτων, του Κρόκου (affron®) και του Σιβηριανού Ραβέντι (Err-731®), που προσφέρει μη-ορμονική, φυτική υποστήριξη για τη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και την ενίσχυση της καλής διάθεσης. 

- Έλλειψη συγκέντρωσης, κινήτρων, νυχτερινές εξάψεις

Δοκιμάστε!
Vitabiotics Μenopace Night – Οriginal  ΚΑΙ Menopace Plus – Αποτελεί το Νο1 συμπλήρωμα για την εμμηνόπαυση και το πιο αξιόπιστο στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ανακούφιση από τα νυχτερινά, τα ημερήσια και τα πολύ έντονα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης αντίστοιχα 

-          Εφιδρώσεις, αϋπνία

Δοκιμάστε!
ITF Floja Night 8PN Συμπλήρωμα Διατροφής που χάρη στον σχεδιασμό των συστατικών του προσφέρει ανακούφιση από τις εξάψεις, τις νυκτερινές εφιδρώσεις, τις διαταραχές διάθεσης και μεταβολισμού, ενώ παράλληλα συμβάλλει ουσιαστικά στην άμεση αντιμετώπιση της αϋπνίας, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, μειώνει την κούραση και ανακουφίζει από το στρες.

-          Αίσθημα κόπωσης, πονοκέφαλος, ζαλάδες

Δοκιμάστε!
Healthia Woman Συμπλήρωμα διατροφής με βότανα και φυτοοιστρογόνα για την αντιμετώπιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και της περιόδου. Βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει την νευρικότητα, συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σχετικά με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, τις ορμονικές διαταραχές καθώς και την εμμηνόπαυση.

-          Απώλεια αυτοπεποίθησης και οικειότητας

Δοκιμάστε!
Fertilland MenoPearl ® Πρόκειται για συμπλήρωμα διατροφής με ισοφλαβόνες κόκκινου τριφυλιού MF11RCE®  και υαλουρονικό οξύ για… λιγότερες έννοιες και πιο ελαστικό δέρμα στην εμμηνόπαυση, χωρίς ορμόνες.

-          Πόνος, κολπική ξηρότητα κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής

Δοκιμάστε!
DermoXEN Vitexyl Gel Lubricante Κολπικό Λιπαντικό με καταπραϋντικές, ενυδατικές και προστατευτικές ιδιότητες που συνιστάται ως καταπραϋντική θεραπεία, όταν υπάρχει ανάγκη για ανακούφιση από προβλήματα που σχετίζονται με την ξηρότητα του κόλπου ειδικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και της προ-εμμηνόπαυσης.
 
-          Μειωμένη libido και δυσκολία στη σεξουαλική διέγερση

Δοκιμάστε
Natures Plus E FEM - Συνδυασμός βοτάνων, με αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα, που βοηθούν στην εξισορρόπηση των γυναικείων ορμονών, τη βελτίωση της ερωτικής επιθυμίας (λίμπιντο) και τη διατήρηση της νεανικής ζωντάνιας.

- Λοιμώξεις του ουροποιητικού, κατακράτηση και αύξηση βάρους

Δοκιμάστε!
Solgar Uva Ursi & Juniper Formula – Συμπλήρωμα διατροφής με συνδυασμό βοτάνων με διουρητική και αντισηπτική δράση ιδανικό σε περιπτώσεις ουρολοιμώξεων. Βοηθάει, επίσης, τις γυναίκες που παρουσιάζουν αύξηση βάρους λόγω κατακράτησης υγρών κατά την προεμμηνορυσιακή περίοδο.

-          Θαμπό δέρμα, αύξηση ρυτίδων και χαλάρωση λόγω μείωσης κολλαγόνου 

Δοκιμάστε!
Tη σειρά Vichy Neovadiol -Tην πλέον ολοκληρωμένη σειρά για την περιποίηση της επιδερμίδας στην περιεμμηνόπαυση και στην εμμηνόπαυση. Δρα ενάντια στη χαλάρωση και στα σημάδια γήρανσης. Τα εργαστήρια Vichy συνδυάζουν το Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερο Vichy εμπλουτισμένο με 15 μεταλλικά στοιχεία, Proxylane, Cassia και έναν τριπλό συνδυασμό Βιταμινών Β3- Cg -E & φυτικά έλαια Ωμέγα προσφέροντας θεαματικά αποτελέσματα

* Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό υγείας ιατρό ή φαρμακοποιό για την ορθολογική χρήση τους. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας ή ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00