Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι της Όμικρον, λένε οι γιατροί

Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι της Όμικρον, λένε οι γιατροί
Τα κρούσματα COVID εξακολουθούν να βρίσκονται υψηλά και η παραλλαγή Οmicron να κυριαρχεί στη ζωή μας, να  εξαπλώνεται γρηγορότερα από οποιαδήποτε προηγούμενη παραλλαγή του COVID και να μας προσβάλλει με  διαφορετικό τρόπο επίσης. Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό είναι να έχουμε κατά νου. Ενημερωθείτε και δείτε ποιο είναι το πρώτο «σημάδι» που πρέπει να μας βάλει σε υποψίες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ Βγήκα θετικός ή ήρθα σε επαφή με κρούσμα! Τι πρέπει να κάνω;

Ο πονόλαιμος μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι λοίμωξης από Όμικρον!
Ο πονόλαιμος αναφέρθηκε ως κοινό σύμπτωμα και στις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, αλλά στην περίπτωση της Ομικρον, είναι πολύ πιθανό να είναι το πρώτο σημάδι!  Σύμφωνα με τους ειδικούς, στα περισσότερα άτομα η Όμικρον μοιάζει περισσότερο με το κοινό κρυολόγημα και ξεκινά με πονόλαιμο! Κι ενώ ο πονόλαιμος εμφανίζεται σε όλες τις παραλλαγές του ιού, θεωρείται συχνότερα ως ένδειξη Όμικρον στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή ενισχυθεί με την τρίτη δόση. Ο πονόλαιμος μπορεί να είναι ένδειξη μιας σειράς ασθενειών, ωστόσο ο πονόλαιμος εξαιτίας της Όμικρον, σαν αρχικό σύμπτωμα, είναι χαρακτηριστικός: δηλαδή πρόκειται για ξηρό λαιμό που προκαλεί οξύ πόνο κατά την κατάποση.

Κι άλλα συμπτώματα σ΄αυτή την παραλλαγή!
Ο πονόλαιμος είναι μόνο ένα από τα πολλά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσετε με την Όμικρον. Η «Μελέτη Συμπτωμάτων της Covid» (ZOE), η οποία χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει εντοπίσει τα συνήθη συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό δείχνοντας ότι διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το αν κανείς εμβολιαστεί ή όχι. Σ΄αυτήν  την παραλλαγή οι ασθενείς αναφέρουν ότι παρουσίασαν πέντε κοινά συμπτώματα: ρινική καταρροή, πονοκέφαλος, κόπωση, φτέρνισμα και πονόλαιμος. Τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα όμως είναι αυτά που μοιάζουν με ένα κρυολόγημα, λέει η Claire Steves , PhD, από το King's College του Λονδίνου που ασχολήθηκε με τη Zoe. Σύμφωνα με τον  William Schaffner, MD, ειδικό λοιμωξιολογίας και καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Vanderbilt, ο πονοκέφαλος στην Ομικρον είναι ένα από τα πρώιμα σημάδια και είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση αυτή είναι «πιο πιθανό να είναι μετωπιαίος», που σημαίνει ότι θα τον νιώσετε στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και όχι στο πίσω μέρος. Οσο για το σύμπτωμα της κόπωσης, στην Όμικρον η έντονη κόπωση τείνει να διαρκεί για «μία έως δύο ημέρες ".

Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν λίγες μέρες μετά την έκθεση
Στις προηγούμενες παραλλαγές, τα συμπτώματα συνήθως χρειάζονταν περίπου τέσσερις-πέντε ημέρες για να εμφανιστούν στους ασθενείς που είχαν μολυνθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με την Washington Post, στην περίπτωση της Όμικρον τα συμπτώματα φαίνεται να εμφανίζονται συνήθως τρεις ημέρες μετά την έκθεση. Γι΄αυτό εξάλλου και οι ειδικοί προτείνουν να περιμένετε τουλάχιστον τρεις ημέρες για να κάνετε την εξέταση και να δείτε εάν είστε θετικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μετάλλαξη Όμικρον: Tο σύμπτωμα που κάνει τη διαφορά!

Και υποπαραλλαγή Ομικρον 2! Πόσο ανησυχητική είναι;

Στις ειδήσεις της πανδημίας CΟVID-19 προστέθηκε πρόσφατα και ένας νέος όρος: η υποπαραλλαγή Όμικρoν 2. Η παραλλαγή ή στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού, που αναφέρεται επίσημα ως παραλλαγή B.1.1.529, έχει 3 κύριες υποπαραλλαγές: την BA.1, την BA.2 και τη BA.3. Μετά τον εντοπισμό και στη χώρα μας της υποπαραλλαγής της μετάλλαξης Όμικρον (υποομάδα ΒΑ.2 ή 21L), ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα Ομικρον 2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον και κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς από μέρους των πολιτών. Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των λοιμώξεων Όμικρον παγκοσμίως προκαλείται από την υποομάδα ΒΑ.1 και στην Ελλάδα τα ποσοστά της έχουν εκτιμηθεί ότι είναι παραπάνω από 90% στις περισσότερες περιφέρειες.

Χρήσιμη γνώση! Πρόσφατη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Harvard και MIT στη Βοστώνη των ΗΠΑ έδειξε ότι 80% των εμβολιασμένων ανθρώπων εξακολουθούν να έχουν πολύ καλή ανοσολογική απάντηση έναντι της παραλλαγής Oμικρον.

Ακολουθήστε το Blog του οnline φαρμακείου Pharm16.gr για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις για τον COVID-19!

ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ!

Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση σε θέματα υγείας, διατροφής και ομορφιάς στο μπλόγκ μας: pharm16.gr/blog 
Εμείς εδώ στο pharm16.gr είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Μέσα απότο on live chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892) αλλά και στα φυσικά μας φαρμακεία στην οδό Δημητσάνας 16 και Πανόρμου 21 κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων 

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.

 

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00