Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Αυτό το λάθος φέρνει τους κοριούς στο σπίτι!

Αυτό το λάθος φέρνει τους κοριούς στο σπίτι!
Μετά τον πανικό με την επιδρομή κοριών στο Παρίσι, οι κοριοί έχουν εξελιχθεί σε… ψύχωση! Και μιας και μπορεί να ταξιδέψουν μαζί σας και να περάσουν το κατώφλι του σπιτιού σας, ενημερωθείτε και μην κάνετε το "μοιραίο" λάθος! Διαβάστε πώς θα εμποδίσετε αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες να σας ανέβουν κυριολεκτικά στο κρεβάτι και εάν συμβεί αυτό, τι πρέπει να κάνετε άμεσα και βέβαια χωρίς πανικό, για να τους εξολοθρεύσετε. 

10 τρόποι για να κρατήστε τους κοριούς έξω από το σπίτι σας & το ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ:

  1. Ενημερωθείτε! Γνωρίστε τον εχθρό σας, δείτε με τι μοιάζει, που κρύβεται και πώς να τον αναζητήσετε! Ετσι θα μπορέσετε να το αναγνωρίσετε σε περίπτωση που έχει εισβάλλει στο χώρο σας και θα είστε σίγουροι ότι έχετε πραγματικά κοριούς, όχι ψύλλους, τσιμπούρια ή άλλα έντομα.
  2. Βάλτε τάξη στο σπιτικό σας! Οι κοριοί λατρεύουν την ακαταστασία και εκεί βρίσκουν κρυψώνες για να εγκατασταθούν. Δώστε προσοχή και στα λούτρινα παιχνίδια, καθώς οι κοριοί μπορεί να φωλιάσουν και στη γέμισή τους, προκαλώντας δυνητικά μια μόλυνση στο σπίτι που θα μεταφερθούν στη συνέχεια. Γι΄αυτό και είναι προτιμότερο να πλένετε και να στεγνώνετε τα λούτρινα παιχνίδια όταν τα φέρνετε για πρώτη φορά στο σπίτι! ¨Η ακόμη καλύτερα επιλέξτε λούτρινα παιχνιδιάκια με συστατικά φυτική προέλευσης.
  3. Αποφύγετε τα μεταχειρισμένα έπιπλα!  Αν και τα μεταχειρισμένα έπιπλα μπορεί να είναι μια ευκαιρία, ειδικά αν εάν σας τα χαρίσουν, μπορεί να έχουν προσβληθεί από κοριούς.  Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε κάποιο μεταχειρισμένο έπιπλο, ελέγξτε λεπτομερώς για κοριούς πριν το φέρετε μέσα σπίτι.  
  4. ΤΟ «ΜΟΙΡΑΙΟ» ΛΑΘΟΣ! Κρατήστε τσάντες, βαλίτσες και σακίδια μακριά από το κρεβάτι σας. Εάν μένετε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, πότε μην ακουμπάτε τις αποσκευές και τις τσάντες στο κρεβάτι. Το ίδιο ισχύει κι όταν με το καλό επιστρέψετε στο σπίτι. Επίσης να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και με τα άπλυτα ρούχα σας καθώς οι κοριοί έλκονται από βρώμικα ρούχα –κρατήστε τα καλύτερα σε μια σφραγισμένη σακούλα κι απλώς σε σάκο απλύτων.
  5. Ελέγξτε το δωμάτιο του ξενοδοχείου με την άφιξή σας!  Μόλις φτάσετε στο κατάλυμμα όπου θα διανυκτερεύσετε βάλτε τις αποσκευές σας στο μπάνιο και ελέγξτε κρεβάτι και έπιπλα για κοριούς - εάν έχετε μαζί σας έναν μικρό φακό, ακόμη καλύτερα. Ξεκινήστε ελέγχοντας το στρώμα, το κεφαλάρι και πίσω από το κεφαλάρι, εάν είναι δυνατόν. Επίσης, ελέγξτε τυχόν ρωγμές. Εάν βρείτε κοριούς, ενημερώστε αμέσως το προσωπικό του ξενοδοχείου και ζητήστε δωμάτιο σε διαφορετικό σημείο του κτηρίου.
  6. Χρησιμοποιήστε κάλυμμα στρώματος:  Κρατήστε το στρώμα σας προστατευμένο στρώνοντας από πάνω ένα προστατευτικό κάλυμμα. 
  7. Πλύντε τα ρούχα σας:  Εάν ταξιδέψατε πρόσφατα και ανησυχείτε για κοριούς, πλύντε και στεγνώστε τα ρούχα σας αμέσως, χρησιμοποιώντας την  υψηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ύφασμα . Εάν δεν μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα σας τη στιγμή που θα επιστρέψετε στο σπίτι, κλείστε τα σε μια πλαστική σακούλα και κρατήστε τα έξω από το σπίτι. Μην ξεχάσετε τα παπούτσια σας –βγάλτε τα κι αυτά εκτός σπιτιού. Γενικά 5. Πλένετε τακτικά σεντόνια, τις κουβέρτες, καλύμματα κρεβατιού και κάθε ρουχισμό που αγγίζει το πάτωμα.
  8. Βγάλτε με προσοχή τα πράγματα από τη βαλίτσα:  Επιθεωρήστε τις αποσκευές σας και βγάλτε τα ρούχα προσεκτικά εξετάζοντάς τα με τη βοήθεια ενός φακού. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το εσωτερικό και το εξωτερικό της βαλίτσας χρησιμοποιώντας το ανάλογο εξάρτημα της σκούπας. Αποθηκεύστε τη βαλίτσα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα ως επιπλέον προφύλαξη.
  9. «Παγώστε» τις αποσκευές!  Εάν έχετε καταψύκτη, μπορείτε να τοποθετήσετε ολόκληρη τη βαλίτσα σας εκεί όταν επιστρέψετε από ένα ταξίδι. Ο καταψύκτης μπορεί να σκοτώσει κοριούς αρκεί η θερμοκρασία να είναι χαμηλή και να μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα - φροντίστε μόνο να μην παγώσετε οτιδήποτε μπορεί να καταστραφεί.
  10. Σκουπίζετε τακτικά το σπίτι με ηλεκτρική σκούπα:  Επιθεωρείτε τακτικά το σπίτι σας για τυχόν μόλυνση από κοριούς, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα έγκαιρα. Με το σχολαστικό σκούπισμα μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση. Σκουπίστε προσεκτικά χαλιά, δάπεδα, επικαλυμμένα έπιπλα, κουφώματα κρεβατιών, κάτω από τα κρεβάτια, γύρω από τα πόδια του κρεβατιού και όλες τις ρωγμές και τις ρωγμές γύρω από το δωμάτιο. Αλλάζετε την σακούλα της σκούπας μετά από κάθε χρήση για να μην μπορούν να ξεφύγουν οι κοριοί. Τοποθετήστε τη χρησιμοποιημένη σακούλα σε μια πλαστική σακούλα καλά κλεισμένη και σε έναν εξωτερικό κάδο απορριμμάτων.

Μην πανικοβάλλεστε!
Μπορεί να είναι δύσκολο να εξαλειφθούν οι κοριοί, αλλά δεν είναι αδύνατο. Αναζητήστε στο Pharm16.gr εντομοαπωθητικά ρούχων & χώρων σε μεγάλη ποικιλία και απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες! Προμηθευτείτε σήμερα κιόλας εγκεκριμένα spray & ειδικά σχεδιασμένα για να απωθούν ακάρεα, ψύλλους και κοριούς από το σπίτι σας!  Εφαρμόστε τα σε στρώματα, κρεβάτια, ξύλινα έπιπλα με ρωγμές, φθαρμένες ταπετσαρίες, λούτρινα παιχνίδια, κούνιες, καναπέδες, χαλιά, μοκέτες και άλλες μαλακές επιφάνειες σε σπίτια και ξενοδοχεία, ανάλογα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Ψεκάστε μόνο σε επιφάνειες, όχι σε ακάλυπτες τροφές κι όχι στον αέρα. Αποφύγετε την επαφή με το δέρμα και τα μάτια. Εάν επιμένουν τότε απευθυνθείτε σε εξειδεικευμένα συνεργεία για απολύμανση με ειδικά εντομοκτόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ 5 αντικείμενα που φέρνουν κοριούς στο σπίτι!
 
Αυτά είναι τα χρώματα που «μισούν» οι κοριοί!
Εάν πρόκειται να αγοράσετε καινούρια βαλίτσα τότε επιλέξτε τα λιγότερο αγαπημένα χρώματα των κοριών. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  Journal of Medical Entomology , οι κοριοί προτιμούν το μαύρο χρώμα, ενώ οι κίτρινες και πράσινες περιοχές τους απωθούν. Πιθανότατα προτιμούν τα πιο σκούρα χρώματα γιατί εκεί μπορούν να κρυφτούν. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια βαλίτσα με σκληρό, λείο κάλυμμα, καθώς οι κοριοί γενικά δεν είναι καλοί στο να σκαρφαλώνουν σε λείες επιφάνειες.

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ!





Prev
Next

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00