Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Βάλτε τέλος στο ροχαλητό, με τρόπο φυσικό!

Βάλτε τέλος στο ροχαλητό, με τρόπο φυσικό!
Το χάραμα σας βρίσκει να κοιμάστε στον καναπέ και μάλιστα κουρασμένοι εξαιτίας του ροχαλητού του/της συντρόφου σας; Ηρεμήστε, υπάρχουν τρόπο να αντιμετωπίσετε την κατάσταση και μάλιστα φυσικοί; Δείτε τι μπορεί να φταίει γι’ αυτό το ενοχλητικό χρρρ αλλά και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με τρόπους φυσικούς!

Όχι δεν συμβαίνει μόνο σ’ εσάς, εκατομμύρια άνθρωποι  σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται από ροχαλητό αλλά και αϋπνίες -δυο τις πιο γνωστές διαταραχές του ύπνου. Μόνο που το ροχαλητό, σε αντίθεση με τις αϋπνίες, δεν βασανίζει αυτόν που… πάσχει αλλά αυτόν που κοιμάται δίπλα του! Και βέβαια η κατάσταση αυτή δεν κάνει διακρίσεις στο φύλο μιας και αφορά άντρες και γυναίκες! Ναι, και  οι γυναίκες ροχαλίζουν περιστασιακά ή σε καθημερινή βάση! Όταν μάλιστα διανύουν την περίοδο της εμμηνόπαυσης το ποσοστό τους εκτινάσσεται!

Τι φταίει και ροχαλίζω;

Σύμφωνα με τους ειδικούς το ροχαλητό μπορεί να είναι καλοήθες (απλό ή πρωτοπαθές) ή να αποτελεί σύμπτωμα διαταραχής της αναπνοής στον ύπνο (δευτεροπαθές) η οποία πρέπει να αξιολογείται και να διερευνάται. Τις περισσότερες φορές μπορεί να οφείλεται σε:
* ανατομικές ανωμαλίες, όπως π.χ. στραβό ρινικό διάφραγμα
* χρόνια αποφρακτική ρινίτιδα
* αμυγδαλές και κρεατάκια που πρέπει να αφαιρεθούν
* Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το ροχαλητό μπορεί να αποτελεί εκδήλωση μιας πιο σοβαρής κατάστασης, το λεγόμενο σύνδρομο της άπνοιας του ύπνου, το οποίο χαρακτηρίζεται από θορυβώδες ροχαλητό, με πολλές συχνές διακοπές του ύπνου, λόγω ολοκληρωτικής απόφραξης της αναπνοής, η οποία κρατά από μερικά δευτερόλεπτά μέχρι πάνω από ένα λεπτό. Η κατάσταση αυτή δεν είναι αθώα και γι΄αυτό χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση! Εάν εμφανίζετε αρκετές άπνοιες θεωρείται ότι πάσχετε από το σύνδρομο της άπνοιας στον ύπνο!

Τα συμπτώματα που θα σας βάλουν σε υποψίες!

Τα πιο συνήθη συμπτώματα της άπνοιας στον ύπνο είναι:
* το χρόνιο ροχαλητό
* η νυχτερινή συχνουρία
* οι πρωινοί πονοκέφαλοι
* η υπνηλία και κόπωση στη διάρκεια της ημέρας
 
Μήπως να πάω στο γιατρό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα άτομα που ροχαλίζουν συστηματικά, επιβάλλεται να επισκεφθούν  έναν ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο ο οποίος και θα βοηθήσει να εντοπιστεί εάν υπάρχει πρόβλημα άπνοιας του ύπνου. Επιμένουν μάλιστα πως κάθε φορά που ένας ασθενής που αναφέρει ροχαλητό πρέπει να διερευνάται για σημεία και συμπτώματα συμβατά με διαταραχές.  

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης!
Οι πιο ελαφρές περιπτώσεις υπνικής άπνοιας αντιμετωπίζονται με φυσικούς τρόπους όπως:
* Απώλεια βάρους: Σύμφωνα με τους ειδικούς τα κιλά είναι καλύτεροι σύμμαχοι του ροχαλητού και του συνδρόμου της άπνοιας του ύπνου.
* Αποφυγή καπνίσματος και χρήσης οινοπνευματωδών ποτών πριν τον ύπνο: Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μυς γι΄αυτό πρέπει να το αποφεύγετε τουλάχιστον 4 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Κι όσο για το κάπνισμα κόβοντάς το μειώνετε τις πιθανότητες δημιουργίας φλεγμονών στους αεραγωγούς.
* Αποφυγή χρήσης ηρεμιστικών και υπνωτικών.

Κι άλλα αποτελεσματικά μέτρα για να μειώσετε την ένταση του ροχαλητού!

* Μην τρώτε  αργά το  βράδυ. Η τροφή προκαλεί την έκκριση σάλιου που μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή κατά τη διαρκεια του ύπνου και να προκαλέσει ροχαλητό.
* Προσπαθήστε να κοιμάστε στο πλευρό. Όταν κοιμάστε ανάσκελα η πιθανότητα ροχαλητού είναι μεγαλύτερη
* Υψώστε το πάνω μέρος του κρεβατιού κατά 12 εκατοστά. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνετε τη ροή του αέρα στις αναπνευστικές οδούς της μύτης και του λάρυγγα.
* Χρησιμοποιήστε υγραντήρα στο δωμάτιο ή φροντίστε να υπάρχει υπάρχει  ικανοποιητική υγρασία  στην ατμόσφαιρα. Οξηρός αέρας προκαλεί περισσότερες συσπάσεις του λάρυγγα και άρα θορυβώδες ροχαλητό.

Σωτήριες… λύσεις στο pharm16.gr!
Τώρα έχετε στη διάθεσή σας πολλές επιλογές για την αντιμετώπιση του ροχαλητού!
                   
 Τις ρινικές ταινίες First Plast και Breath right και Airmax (που τοποθετούνται στη μύτη, διευκολύνοντας σημαντικά την αναπνοή και περιορίζοντας το ροχαλητό). 
 Τo σπρέι Snoreeze (ρινικό σπρέι και σπρέι για το λαιμό που προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση από το ροχαλητό για έως και 8 ώρες).

Πολύτιμα κι αυτά!
       
Ωτοασπίδες σιλικόνης!            Ανώστρωμα ΟΕΜ Bamboo Swiss Lux Dream!


Μάσκα ύπνου 
                Ανατομικό μαξιλάρι ύπνου 

Χρήσιμη γνώση!
-Το ροχαλητό αλλά και διάφορες μορφές άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορούν να  διαπιστωθούν με μια ειδική εξέταση που λέγεται «πολυσωματική μελέτη ύπνου» και γίνετε σε εξοπλισμένα Κέντρα Μελέτης Ύπνου, δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων.
-Εάν οι άπνοιες είναι πολλές, η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση που συστήνουν οι ειδικοί είναι να φορά ο ασθενής στη μύτη μια μικρή πλαστική μάσκα που διοχετεύει ένα ρεύμα αέρα που παράγεται από τη λεγόμενη συσκευή CPAP.

Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσης των αναγνωστών και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00