Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Βότανα ασπίδα στους ιούς!

Βότανα ασπίδα στους ιούς!
Ποια βότανα φημίζονται για τη δράση τους ενάντια σε ασθένειες, λοιμώξεις και μολύνσεις. Που οφείλεται αυτή η δράση τους; Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στα βότανα εκείνα που μαζί με τη διατροφής κλέβουν την παράσταση.

Τα βότανα μαζί με τη διατροφή αποτελούσαν από την αρχαιότητα την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε ασθένειες, λοιμώξεις και μολύνσεις από ιούς. Ο λόγος είναι η πληθώρα φυτοχημικών συστατικών που περιέχουν. Πολυάριθμες μελέτες επιβεβαιώνουν πλέον φαρμακευτικές ιδιότητες καθώς και την ικανότητα καταπολέμησης ιών, μικροβίων, μύκητες και παράσιτα, λοιμώξεις και μολύνσεις. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι εναλλακτικές προσεγγίσεις της σύγχρονης δυτική ιατρικής βασίζονται στη βοτανολογία.

ΤΖΙΝΤΖΕΡ αναστέλλει την εξάπλωση των ιών στο σώμα

Το τζίντζερ έχει εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία, ένα εκ των οποίων η αντιϊκή δράση, τα οποία οφείλονται στα φυτοχημικά του συστατικά.  Μελέτες δοκιμαστικού σωλήνα δείχνουν πως το εκχύλισμα τζίντζερ έχει αντιϊκή δράση απέναντι στη γρίπη των πτηνών, στον πνευμονοϊό RSV, και στον καλυκοϊό της γάτας (FCV) που συγκρίνεται με τον ανθρώπινο (1,2,3,4). Επιπλέον, συγκεκριμένα συστατικά του όπως η τζιντζερόλη και η τζιντζερόνη βρέθηκε ότι αναστέλλουν την εξάπλωση των ιών. 

ΣΚΟΡΔΟ για τη γρίπη τύπου Α και την πνευμονία

Το σκόρδο είναι ίσως το πιο δημοφιλές γιατρικό για πολλαπλές ασθένειες καθώς και μολύνσεις από παθογόνους μικροοργανισμούς και μικρόβια. Σε μελέτη δοκιμαστικού σωλήνα βρέθηκε πως το σκόρδο ενδέχεται να έχει αντιϊκή δράση ενάντια στη γρίπη τύπου α, στη γρίπη τύπου β, στον HIV και HSV-1, στην ιογενή πνευμονία, στο ρινοϊό που προκαλούνται από το κοινό κρυολόγημα. Ωστόσο δεν υπάρχουν πρόσφατες έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα (7). Μελέτες δοκιμαστικού σωλήνα αλλά και σε ζώα έδειξαν πως το σκόρδο ενισχύει τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος αυξάνοντας την παραγωγή ανοσοκυττάρων που μας προστατεύουν από μολύνσεις ιών (8).

ΡΙΓΑΝΗ, απλώς μοναδική

Εκτός από συστατικό και μυρωδικό στην κουζίνα η ρίγανη είναι γνωστή για τις εντυπωσιακές φαρμακευτικές της ιδιότητες. Περιέχει μοναδικά φυτοχημικά συστατικά όπως η καρβακρόλη η οποία έχει πανίσχυρες αντιϊκές ιδιότητες. Το ριγανέλαιο και η καρβακρόλη βρέθηκε πως έχουν αντιϊκή δράση απέναντι στον έρπητα τύπου-1 (HSV-1) στο ροταϊό, και στον ιό (RSV) που προκαλεί προβλήματα και μολύνσεις του αναπνευστικού (9,10,11).

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να υπερβάλλετε με τα βότανα. Πολλά από αυτά φυτοχημικά στοιχεία σε μεγάλη ποσότητα είναι τοξικά. Το ίδιο ισχύει και με τα συμπληρώματα διατροφής. Η υπερδοσολογία δεν πρόκειται να δώσει έξτρα όφελος και ενδέχεται να έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Βότανα στην κουζίνα & σε συμπληρώματα διατροφής!

Τα βότανα μαζί με τη διατροφή αποτελούσαν από την αρχαιότητα την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε ασθένειες, λοιμώξεις και μολύνσεις από ιούς, ακόμη και για την αντιμετώπιση της πνευμονίας έως και τον 19ο αιώνα. Στις μέρες μας  τα βότανα μπορούν να αποτελέσουν ένα επιπλέον εφόδιο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς αλλά και ιούς όπως ο SARS-COV 1 και ο COVID-19. Και σίγουρα η λίστα τους είναι πολύ μεγάλη και ευτυχώς μπορούν να προστεθούν στη διατροφή δίνοντας γεύση στα φαγητά ή ακόμη και στο τσάι μας. Εναλλακτικά όμως μπορούμε να βρούμε βότανα και στις εξειδικευμένες φόρμουλες συμπληρωμάτων της Healthia.

Healthia Cold & Flu Protect Φυσικό Συμπλήρωμα Διατροφής για το Ανοσοποιητικό 894mg 
Περιέχει  μεταξύ άλλων βιταμίνες C, Ε, D, acerola Cherry, baobab Fruit Pulp, Astragalus Root, Black Pepper, Black Aged Garlic, olive Leaf, Rosehip, Turmeric, Cayenne, Reishi Mushroom, Grapefruit Seed, Ginger Root, σπόρους γκρειπφρουτ, ριζα τζιντζερ, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Healthia Natural Defence 850mg Συμπλήρωμα Για Την Άμυνα Του Οργανισμού 
Συμπλήρωμα διατροφής με 12 βότανα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς, μικρόβια, ιούς, λοιμώξεις, μύκητες και βακτήρια. Μερικά από τα συστατικά που περιέχει η φόρμουλα του MY NATURALS είναι φυσικά συστατικά όπως μέλι μανούκα, γύρη, βασιλικό πολτό καθώς και εκχυλίσματα βοτάνων με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Περιέχει επιπλέον φυσική βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, D3, βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως η νιασίνη, η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β12 και φυλλικό οξύ. Δε λείπουν επίσης απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως σελήνιο, ψευδάργυρος, σίδηρος και χαλκός μαζί με ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως η ρεσβερατρόλη, το τζίντζερ, η ασερόλα, ο σαμπούκος και βιοφλαβονοειδή από κίτρα, που ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού.

Healthia, Candida Relief 517mg 
Ένα απόλυτα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής πολλαπλών δράσεων γύρω από την καντιντίαση (Candida Albicans), λοιμώξεις από μύκητες, πεπτικές διαταραχές και υγεία του εντέρου. Περιέχει 15 ισχυρά συστατικά συμπεριλαμβανομένου βιο-ενεργών βοτάνων, προβιοτικών καθώς και άλλων φυσικών στοιχείων που αποτοξινώνουν και προστατεύουν, με αντιβακτηριδιακές αντιμικροβιακές και αντιμυκητισιακές ιδιότητες. Επίσης περιέχει εκτός των άλλων σκόρδο,  δεντρολίβανο και ρίγανη.

Πηγές:
1.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29039335
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27296605
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23123794
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2957173/
7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4103721/
8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4417560/
9 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3768712/
10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28886313
11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24031796
 
* Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό υγείας ιατρό ή φαρμακοποιό για την ορθολογική χρήση τους. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας ή ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή (ιδίως με αντιπηκτικά) θα πρέπει πριν τη λήψη οποιουδήποτε βοηθήματος ή συμπληρώματος διατροφής να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00