Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Tea time! Βότανα να τα πιείς στην υγειά σου!

Tea time! Βότανα να τα πιείς στην υγειά σου!
Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων! Γνωρίστε τις ιδιότητές τους που είναι πασίγνωστες από την αρχαιότητα και επιβεβαιώνονται μέσα από μελέτες και βάλτε τα στη ζωή σας! Βότανα ταπεινά που όμως προσφέρουν πολλά στον οργανισμό!

ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ
Η μέλισσα ή μελισσόχορτο είναι ένα ποώδες, πολυετές αρωματικό φυτό. Το όνομά της, αρχαιοελληνικής προέλευσης, αποδίδεται στην προτίμηση που δείχνουν οι μέλισσες για τα άνθη της. Βότανο παραδοσιακά γνωστό για τις αγχολυτικές του ιδιότητες.
Σαν ρόφημα, η μέλισσα ανεβάζει τη διάθεση και χαρίζει ζωντάνια μέσα στη μέρα και πιο ευχάριστο και ξεκούραστο ύπνο τη νύχτα. Επιπλέον, ανακουφίζει από ήπιες γαστρεντερικές ενοχλήσεις. 

Οι καλύτερες επιλογές!
Symbeeosis Greek Organic Mountain Tea Lemon Balm Βιολογικό Τσάι του Βουνού & Μελισσόχορτο Κατά του Άγχους σε 15 Φακελάκια
Intermed HerboFix Relaxation Μελισσόχορτο Ρόφημα για το Άγχος και την Αϋπνία

ΜΕΝΤΑ
Από τα πιο γνωστά και δημοφιλή βότανα, η μέντα (από το αρχαιοελληνικό μίνθη), με το δροσερό άρωμα και τη χαρακτηριστική πιπεράτη γεύση, αναζωογονεί και τονώνει τις αισθήσεις. Παράλληλα, είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες: η μέντα αναφέρεται ως «μαλακτικό του στομάχου» στον πάπυρο Έμπερς, έναν από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους ιατρικούς παπύρους της αρχαίας Αιγύπτου. Γι’ αυτό και είναι πολύ διαδεδομένη η χρήση της για την ανακούφιση γαστρεντερικών ενοχλήσεων, όπως η δυσπεψία και το φούσκωμα, καθώς διευκολύνει την πέψη. 

Η καλύτερη επιλογή!
Symbeeosis Greek Organic Mint Βιολογικό Τσάι Μέντα για Βελτίωση της Πέψης σε 15 Φακελάκια 

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ
Βότανο με εξαιρετικές στυπτικές, διουρητικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, η τσουκνίδα έχει πολλούς και φανατικούς οπαδούς! Η χρήση της είναι γνωστή από την αρχαιότητα για την αποτοξινωτική και αναζωογονητική της δράση. Η επιστημονική της ονομασία είναι Urtica και προέρχεται από το λατινικό ρήμα «urere» που σημαίνει «καίω», λόγω της αίσθησης καψίματος που προκαλεί στο δέρμα η επαφή με το φυτό – ιδιότητα που υπάρχει για να το προστατεύει, αλλά του προσδίδει και τα ευεργετικά του χαρακτηριστικά. Η  τσουκνίδα είναι ιδανικό ρόφημα για όλους και για όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς από τη φύση της δεν περιέχει καφεΐνη. 

Η καλύτερη επιλογή!
Symbeeosis Greek Organic Herb Nettle Βότανο Βιολογικής Τσουκνίδας για Αποτοξίνωση του Οργανισμού σε 20 Φακελάκια 

ΧΑΜΟΜΗΛΙ 
Το χαμομήλι είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τα πολλαπλά ευεργετικά του οφέλη για τον άνθρωπο: έχει σημαντικές αντισηπτικές ιδιότητες, ανακουφίζει τις στομαχικές διαταραχές, καταπραΰνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, και ηρεμεί σώμα και πνεύμα για έναν ευχάριστο ύπνο. Το όνομά του προέρχεται από το χαρακτηριστικό άρωμα μήλου που αναδίδει την άνοιξη, όταν ανθίζει – χάρη στην ιδιαίτερη αυτή ευωδιά, συχνά αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξή του πριν το δούμε.

Οι καλύτερες επιλογές:
Symbeeosis Greek Organic Chamomile Ελληνικό Βιολογικό Χαμομήλι σε 15 Φακελάκια
Frezyderm Organic Chamomile Drink Βιολογικό Ρόφημα Χαμομηλιού σε 15 Φακελάκια
  
ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ!
Ανέκαθεν το θεωρούσαν πανάκεια για τα κρυολογήματα και της παθήσεις του αναπνευστικού. Και πραγματικά είναι από τα πιο διαδεδομένα και αγαπημένα ροφήματα στη χώρα μας. Συναντάται σε αρκετά τοπικά είδη όπως το τσάι του Παρνασσού, της Πελοποννήσου, του Αγίου όρους, του Αιγαίου... Σε συνδυασμό δε με λεβάντα χαρίζει αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας, ενώ προσφέρει σημαντικά χαλαρωτικά οφέλη στον οργανισμό, αφού η λεβάντα θεωρείται παραδοσιακά το «ηρεμιστικό» της φύσης. Σαν αφέψημα απολαύστε το  σκέτο μαζί με ξυλαράκια κανέλας και μέλι! Είναι ιδανικό μαλακτικό και αντισηπτικό και βοηθά στην ανακούφιση από το βήχα.

Οι καλύτερες επιλογές:
Βιολογικό Τσάι του Βουνού & Λεβάντα Symbeeosis Greek Organic Mountain Tea & Lavender σε Φακελάκια 
Symbeeosis Greek Organic Mountain Tea Trinity Βιολογικό Τσάι του Βουνού 15 Φακελάκια

Να θυμάστε: Τα βότανα μπορεί να είναι αγνά προϊόντα της φύσης, ωστόσο συχνά αλληλεπιδρούν με άλλα φάρμακα. Γι΄ αυτό αν πάσχετε από κάποια ασθένεια, είστε έγκυος, θηλάζετε ή ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

* Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00