Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Γονιμότητα! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Γονιμότητα! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Είστε πάνω από 35 ετών και προσπαθείτε να μείνετε έγκυος για περισσότερους από 6 μήνες ή είστε κάτω των 35 και προσπαθείτε εδώ και ένα χρόνο; Τι πρέπει να γνωρίζουν τα ζευγάρια που θέλουν να γίνουν γονείς και με ποιούς τρόπους μπορούμε να προασπίσουμε τη γονιμότητά μας;

Σήμερα είναι γεγονός ότι οι προτεραιότητες και ανάγκες έχουν αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν και βέβαια αυτή η αλλαγή έχει κάποιον αντίκτυπο και στην απόφαση για τεκνοποίηση η οποία και καθυστερεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς ωστόσο αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη γονιμότητα των ζευγαριών είναι η σωστή ενημέρωση. Ιατρικές μέθοδοι το ίδιο και εναλλακτικές επιλογές καθώς η επιστημη της ιατρικής έχει εξελιχθεί και σήμερα μιλάμε για μεθόδους όπως η κρυοσυντήρηση του γενετικού υλικού με σκοπό τη διαφύλαξη του αναπαραγωγικού δυναμικού κι όχι μόνο.
Ωστόσο το πιο σημαντικό όλων είναι η νέα γενιά να είναι σωστά ενημερωμένη ως προς την αναπαραγωγική υγεία, τη φυσιολογία της αναπαραγωγής, τα ηλικιακά όρια που συνδέονται με τη βιολογία γήρανσης, αλλά και τις σύγχρονες μεθόδους πρόληψης και διαχείρισης της αναμενομένης εξάντλησης του ωοθηκικού αποθέματος ποσοτικά και ποιοτικά. Με αυτές τις βασικές γνώσεις μπορούμε να προασπίσουμε τη γονιμότητά μας, αλλά και να διαχειριστούμε σωστά τη υπογονιμότητα όταν προκύπτει.

Μας ρωτάτε: Βοηθούν τα συμπληρώματα διατροφής στην ενίσχυση της γονιμότητας;

Τα συμπληρώματα διατροφής, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, έρχονται να συμπληρώσουν τον οργανισμό με όλα εκείνα τα συστατικά που θεωρούνται σημαντικά για την περίοδο πριν αλλά και μετά τη σύλληψη εφοδιάζοντας τον οργανισμό με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και συγκεκριμένα σε σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ινοσιτόλη και αντιοξειδωτικά, φυλλικό οξύ και άλλα πολύτιμα συστατικά. Πρόκειται για φόρμουλες που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ενίσχυση του αναπαραγωγικού συστήματος του άντρα και της γυναίκας, να βοηθήσουν επίσης, στην αύξηση της γονιμότητας και να προάγουν την υγιή παραγωγή ορμονών και υγιή ποιότητα και κινητικότητα σπέρματος. Ωστόσο, δεν υποκαθιστούν τις εξειδικευμένες συστάσεις του γιατρού και σίγουρα δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ούτε προορίζονται για πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία. Η λήψη τους πρέπει να γίνεται με μέτρο και μόνον για το διάστημα και τις ποσότητες που θα συστήσει ο γιατρός. 

Στο Pharm16.gr μπορείτε να βρείτε πλήρη σειρά συμπληρώμάτων διατροφής κατάλληλα σχεδιασμένα για τη βελτίωση της γονιμότητας αντρών και γυναικών. Ενδεικτικά υποστήριξη στη γονιμότητα μπορούν να προσφέρουν το Natures Plus Procreation Man και  Women Με πράσινο τσάι,  DHA, Chasteberry (vitex agnus castus) και μείγμα βοτάνων (chasteberry, black currant, acerola, σπιρουλίνα) που συμβάλλουν στην ορμονική ισορροπία και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Επίσης πολύτιμα είναι τα συμπληρώματα διατροφής Inofert Plus,Vitabiotics Pregnacare, Iofolen preconception,  καθώς και η σειρά της AMS: Fertilimax Complex Formula και Motility Max για τη γυναικεία και αντρική γονιμότητα αντίστοιχα. Στο ίδιο μήκος κύματος υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα συμπληρώματα διατροφής που συμβάλλουν στην ενίσχυση της γονιμότητας όπως το Intermed FertilFix Woman και Menτο Italfarmaco Inofert Luteal με συστατικά που βοηθούν στην ενίσχυση της γονιμότητας.
 
Σημαντικό το φυλλικό οξύ

Πρόκειται για βιταμίνη της ομάδας Β, που παίζει ρόλο-κλειδί αφού είναι απαραίτητη για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του DNA,ενώ παράλληλα βοηθά στην προετοιμασία του γυναικείου οργανισμού (για την αύξηση της μήτρας, τη δημιουργία του πλακούντα) και στο σχηματισμό και ανάπτυξη τόσο των οστών όσο και του κεντρικού νευρικού συστήματος του εμβρύου. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν οι ειδικοί συστήνουν στις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί να λαμβάνουν -πάντα με την καθοδήγηση του γιατρού- συμπληρώματα φυλλικού οξέος ή κάποιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα, που θα καλύπτει τις ανάγκες και σ’ αυτό το πολύτιμο συστατικό. Τρόφιμα πλούσια σε φυλλικό οξύ είναι τα σκούρα αλλά και τα φυλλώδη λαχανικά, τα όσπρια, ορισμένα δημητριακά, οι φράουλες, ο χυμός πορτοκαλιού, τα καρύδια, τα φουντούκια και το ταχίνι αλλά και το ψωμί (ειδικά το σταρένιο) είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ.

 
* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές του γυναικολόγου σας. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή και η λήψης τους πρέπει να γίνεται με μέτρο και μόνον για το διάστημα και τις ποσότητες που θα σας συστήσει ο ιατρός. Δεν επιτρέπεται η αυθαίρετη λήψη οποιουδήποτε σκευάσματος.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00