Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Πώς θα επιλέξεις το καλύτερο αντηλιακό για σένα!

Πώς θα επιλέξεις το καλύτερο αντηλιακό για σένα!
Οσο και αν λατρεύετε να βρίσκεστε κάτω από την αναζωογονητική ενέργεια του ήλιου, η έκθεσή σας δεν θα πρέπει να γίνεται χωρίς προφυλάξεις. Ας μη θυσιάζετε λοιπόν την νιότη της επιδερμίδας, την ομορφιά αλλά και την υγεία σας στις ακτίνες του ήλιου. Τα νέα αντηλιακά είναι εδώ και χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της κοσμετολογίας, η γκάμα τους είναι μεγαλύτερη από ποτέ με ασφαλείς συνθέσεις και δείκτες προστασίας, ώστε να διαλέξετε εκείνο που καλύπτει τις ανάγκες σας!

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΑΣ!

Τα συστατικά τους!
Σήμερα μπορείτε να βρείτε αντηλιακά που δεν προσφέρουν απλώς προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, αλλά επιπλέον είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά (αυτό και μόνο τα καθιστά και προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, αφού την προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και την αφυδάτωση – ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι το δέρμα αφυδατώνεται μέσω του ήλιου). 

Η υφή τους!
Επιλέξτε αντηλιακά με απαλή υφή και ματ αποτέλεσμα που απορροφώνται αμέσως, χωρίς να αφήνουν ίχνος γυαλάδας, ακόμη και στις πιο λιπαρές επιδερμίδες, και φυσικά προσφέρουν προστασία από τη φωτογήρανση.

Να ταιριάζουν στον τύπο σας!
 Άλλο ένα σημαντικό κριτήριο στην επιλογή σας είναι το αντηλιακό ειδικά του προσώπου να ταιριάζει με τον τύπο του δέρματός σας. Στο pharm16.gr θα βρείτε αντηλιακά για:
κανονικό & ευαίσθητο δέρμα – έχουν λεπτή υφή, και είναι ιδανικά για να διατηρήσουν τη φυσική ισορροπία του δέρματος,
- λιπαρό δέρμα – διαθέτουν ελαφριά υφή που δε βαραίνει την επιδερμίδα και παράλληλα εξασφαλίζουν ρύθμιση της λιπαρότητας και ματ αποτέλεσμα
- ξηρό δέρμα – οι ανάγκες του για ενυδάτωση είναι ιδιαίτερα αυξημένες, οπότε το αντηλιακό σας πρέπει να προσφέρει υψηλή προστασία και παράλληλα βαθιά ενυδάτωση. Επίσης ένα αντηλιακό λάδι  θα χαρίσει στην επιδερμίδα σας μεταξένια λάμψη και απαλότητα.
- δέρμα με κοκκινίλες & ευρυαγγείες, καθώς και δυσανεκτικό & ατοπικό δέρμα  που εκτός από προστασία το αντηλιακό σας πρέπει να διαθέτει και καταπραϋντικές ιδιότητες!
- δέρμα με/ή τάση για πανάδες - είναι σημαντικό να μην παραλείπετε την εφαρμογή του κατάλληλου αντηλιακού προϊόντος που θα συμβάλει δραστικά στην πρόληψη των πανάδων και την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Και σε αυτή την κατηγορία μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα θα προσφέρει εκτός από προστασία και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα σας.

Να ταιριάζουν στο χρώμα σας!
‘Οσο πιο ανοιχτόχρωμη και λεπτή η επιδερμίδα, τόσο μεγαλύτερος πρέπει να είναι και ο δείκτης αντηλιακής προστασίας (SPF). Όσο πιο ευαίσθητη, τόσο πιο εμπλουτισμένη η αντηλιακή με ενισχυτικούς παράγοντες. Για επιδερμίδες σκουρόχρωμες η ένδειξη SPF10 ή SPF12 είναι επαρκής. Διαφορετικά αναζητήστε κρέμες με SPF20 , 25 ή και 30.  Αν η επιδερμίδα σας έχει την τάση να δημιουργεί πανάδες και φακίδες αναζητήστε λευκαντικές κρέμες ημέρας με SPF που αφενός εμποδίζουν τη δημιουργία τους και  αφετέρου «σβήνουν» τις ήδη υπάρχουσες.

Να διαθέτουν αντηλιακά φίλτρα!
Και συγκεκριμένα το ιδανικό αντηλιακό θα πρέπει να περιέχει φίλτρα ευρείας απορρόφησης στην UVA και UVB ακτινοβολία και φυσικά δεν πρέπει να περιέχει ερεθιστικούς παράγοντες στη σύνθεσή του. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), τα ενεργά συστατικά των αντηλιακών διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, σε φυσικά ή ορυκτά φίλτρα και σε χημικά φίλτρα. Τα φυσικά φίλτρα αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία ενώ τα χημικά την απορροφούν. Τα συνήθη αντηλιακά είναι μείγματα διαφόρων φίλτρων.

«Εχω ακούσει τόσα… Είναι τελικά τα αντηλιακά ασφαλή;»
Ναι, τα αντηλιακά είναι ασφαλή γι’ αυτό εξάλλου και οι ειδικοί της ΕΔΑΕ συνιστά την χρήση τους. Επιπλέον τα αντηλιακά που υπάρχουν και μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο πληρούν όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ασφαλείας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα αντηλιακά σήμερα έχουν κύριο ρόλο στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Η τακτική και σωστή εφαρμογή αντηλιακού ευρέως φάσματος με SPF 30 ή μεγαλύτερου:
·         Περιορίζει τον κίνδυνο ανάπτυξης δερματικού καρκίνου.
·         Προλαμβάνει το ηλιακό έγκαυμα.
·         Περιορίζεται η γήρανση του δέρματος.
Σε όποια κατηγορία από τις παραπάνω όμως και αν ανήκετε, δε θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η επιδερμίδα σας μετά την έκθεση στον ήλιο έχει ανάγκη από ένα after sun προϊόν που θα την ενυδατώσει, θα καταπραΰνει τυχόν ερεθισμούς, ενώ παράλληλα θα μειώσει την αίσθηση τραβήγματος και θα δώσει στο μαύρισμά σας λάμψη και διάρκεια.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00