Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Δες τι καλό κάνει το φασκόμηλο, αλλά και τι να προσέχεις!

Δες τι καλό κάνει το φασκόμηλο, αλλά και τι να προσέχεις!
Η λατινική του ονομασία «Salvia» σημαίνει «καλή υγεία» ενώ η φαρμακευτική χρήση των φρέσκων φύλλων φασκόμηλου είναι γνωστή για αιώνες σε πολλούς πολιτισμούς. Ανακαλύψτε τις ιδιότητες αυτού του βοτάνου, που κάποιοι αποκαλούν φυτό της μακροβιότητας και εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητές του, μέσα από μοναδικά προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε από το Pharm16.gr φυσικά!

Φασκόμηλο (Salvia officinalis) – Το φυτό της μακροζωίας!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ!

Oι Αιγύπτιες το έπιναν για να βελτιώσουν τη γονιμότητά τους, ενώ στη χώρα μας οι νέες μητέρες το χρησιμοποιούσαν για να σταματήσουν το μητρικό γάλα τους -γι’ αυτό εξάλλου, και η κατανάλωση του ΔΕΝ συνιστάται κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Eπίσης το φασκόμηλο θεωρείται φυτό της μακροβιότητας, με τους Λατίνους να το αποκαλούν ιερό φυτό της αθανασίας. Οι αρχαίοι Ελληνες το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον και μάλιστα Γαληνός, Διοσκουρίδης και Ιπποκράτης εκθείαζαν τις ιδιότητες του ως "πολυφάρμακο"- ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις νευρικών διαταραχών αλλά και καταθλιπτικών καταστάσεων.

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ!

Πέρα από τη μακροβιότητα, το φασκόμηλο έχει παραδοσιακά συσχετιστεί και με τη διατήρηση της καλής μνήμης σε ηλικιωμένα άτομα, ενώ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ευρέως από πολλούς ειδικούς για την αντιμετώπιση των εξάψεων κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Το φασκόμηλο θεωρείται ότι διαθέτει ήπια δράση φυτο-οιστρογόνου που σημαίνει ότι, παρόλο που δεν διαθέτει χημική συγγένεια με τα οιστρογόνα, εντούτοις διαθέτει παρόμοια χημική δομή. Έτσι, χωρίς να προκαλεί την ίδια επίδραση με τα οιστρογόνα στον οργανισμό, εντούτοις λόγω της παρόμοιας χημικής δομής του, δεσμεύει τους οιστρογονικούς υποδοχείς μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τα δυσμενή συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Είναι ακόμη αποτελεσματικό σε περιπτώσεις αμηνόρροιας και δυσμηνόρροιας. Η ευεργετική του δράση όμως δεν σταματά εδώ, καθώς είναι ιδανικό σε περιπτώσεις κρυολογήματος, λαρυγγίτιδας και φαρυγγίτιδας. Περιέχει τανίνες, ρητίνη, φλαβονοειδή, οιστρογόνα.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ!

* Σαν έγχυμα είναι ιδανικό για την τόνωση του οργανισμού. Ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας φασκόμηλο σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό, αφήνετε για λίγο, στραγγίζετε και πίνετε.
* Με μορφή κάψουλας Ανακουφίζει σημαντικά από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης,  όπως εξάψεις και εφιδρώσεις.
* Σαν αιθέριο έλαιο Προσθέστε 5 σταγόνες φασκόμηλο στη κεραμική συσκευή για αιθέρια έλαια –είναι ιδανικό για να κατευνάσει την ένταση, το στρες και τη νευρικότητα!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το φασκόμηλο θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που πάσχουν από επιληψία καθώς και από τις γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης τους.

Έξυπνα προϊόντα από το Pharm16.gr φυσικά!

A.Vogel Menoforce Ταμπλέτες Με Φρέσκο Φασκόμηλο, 30tabs  – Ιδανικό βοήθημα για τις εξάψεις και τη νυχτερινή εφίδρωση στη φάση της προεμμηνόπαυσης, της κλιμακτηρίου ή της εμμηνόπαυσης.

Lamberts Sage 2500mg, Φασκόμηλο για την Διατήρηση της Μνήμης και την μείωση των Συμπτωμάτων Εμμηνόπαυσης, 90 tabs – Το φασκόμηλο που χρησιμοποιείται σε αυτό το προϊόν αποτελεί ένα τιτλοδοτημένο εκχύλισμα - μόνο από υψηλής ποιότητας φασκομηλιάς- που διασφαλίζει την καθαρότητα και την περιεκτικότητα των συστατικών του. 

Weleda Βάλσαμο Φασκόμηλου, 30ml (SALBEI ZAHNFLEISCH-BALSAM) – Για φυσική τόνωση και ενδυνάμωση των ευαίσθητων ούλων και ενίσχυση της στοματικής υγιεινής. 

A.Vogel Salvia Bonbons Καραμέλες Για Πονόλαιμο - 75gr  – Γεμιστές καραμέλες, όχι καυστικές, βήχα, πονόλαιμο, βραχνάδα, φαρυγγολαρυγγίτιδα, καταρροή, αναπνευστικές οδούς.

Korres Καραμέλες με εκχύλισμα Ελληνικού Φασκόμηλου & Βιταμίνης C 16τμχ – Ανακουφίζουν τον Ερεθισμένο Λαιμό & συμβάλλουν στην Άμυνα του Οργανισμού με εκχύλισμα Ελληνικού Φασκόμηλου & Βιταμίνης C και με Γεύση Λεμόνι.

* Apivita Essential Oil Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλο 5ml - Αποτελεί εξαιρετικό έλαιο για μασάζ γιατί αποκαθιστά την εσωτερική ηρεμία και ισορροπία.  Αποκαθιστά την εσωτερική ηρεμία και ισορροπία, προκαλεί ένα αίσθημα ευφορίας. Καθαρίζει το μυαλό και διώχνει τις έγνοιες
 
* Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει. Τα συμπληρώματα διατροφής και τα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία νόσων. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00