Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Δες τι σου προσφέρουν μόλις 2 (δυο) λεπτά άσκησης!

Δες τι σου προσφέρουν μόλις 2 (δυο) λεπτά άσκησης!
Έχετε δύο λεπτά στη διάθεσή σας για άσκηση; Τότε έχετε και αρκετό χρόνο για να βελτιώσετε σημαντικά την υγεία σας και να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, ακόμη και πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε online στις 27 Οκτωβρίου 2022 από την European Heart Journal.

Οι ερευνητές εξέτασαν σχεδόν 72.000 ενήλικες, με μέσο όρο ηλικίας 62 ετών, που δεν είχαν καρδιαγγειακή νόσο ή καρκίνο. Οι συμμετέχοντες φορούσαν στον καρπό τους μια συσκευή καταγραφής της σωματικής τους δραστηριότητας για διάστημα μιας εβδομάδας. Η συσκευή αυτή μετρούσε τη συνολική τους δραστηριότητα και βεβαίως την έντονη δραστηριότητα (τη συχνότητα και διάρκειά της για τουλάχιστον δύο λεπτά). Σημ.: Εντονη σωματική δραστηριότητα θεωρείται εκείνη, στη διάρκειά της οποίας δεν μπορείτε μιλήσετε διατυπώνοντας μια πλήρη πρόταση.

Μετά από επτά χρόνια και ενώ παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα της μελέτης, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι η έντονη άσκηση:
* για συνολικά 15 λεπτά την εβδομάδα συσχετίστηκε με 18% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά την περίοδο της μελέτης. 
* για τουλάχιστον 19 λεπτά την εβδομάδα συνδέθηκε με 40% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου,τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο,
* ενώ η έντονη άσκηση 16 λεπτά την εβδομάδα συσχετίστηκε με 16% μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου
Ο κίνδυνος και για τις τρεις κατηγορίες μειώθηκε ακόμη περισσότερο όσο αυξανόταν ο εβδομαδιαίος χρόνος έντονης άσκησης.

Ενδιαφέρον όμως έχει και το πώς οι συμμετέχοντες στη μελέτη ασκούσαν αυτή την έντονη δραστηριότητά τους! Τα ευρήματα λοιπόν έδειξαν ότι η συσσώρευση πολλών σύντομων περιόδων (περίπου δύο λεπτά η καθεμία) έντονης δραστηριότητας σε διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ευεργετική. Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να γυμνάζεστε συνεχόμενα εάν δεν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας. «Σπάζοντας» την άσκησή σας σε σύντομες χρονικές περιόδους στη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να έχετε θεαματικά οφέλη-ιδιαιτέρως δε εάν προσθέσετε δυο λεπτά πιο έντονης άσκησης.

Πηγή:
Harvard Health Publishing (Harvard Medical Scholl)


Το μήνυμα είναι σαφές!
Συμμετέχετε σε έντονες δραστηριότητες όταν είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, επιλέξτε ώρες για να γυμναστείτε με ένταση για λίγα λεπτά, όπως κατά τη διάρκεια της καθημερινής σας βόλτας ή ενώ κάνετε εργασίες στον κήπο ή την αυλή. Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, ειδικά εάν δεν έχετε ασκηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχετε χρόνια προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ή αρθρίτιδα.
Αναζητήστε στο Pharm16.gr προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για εσάς που γυμνάζεστε ή θέλετε να βάλετε περισσότερη κίνηση στη ζωή σας!  Πρόκειται για προϊόντα που μπορούν να σας διευκολύνουν να πετύχετε τους στόχους σας αλλά και να σας χαρίσουν επιπλέον προστασία, όπως:

* προϊόντα για την ανακούφιση μυών και αθρώσεων
* ανατομικά βοηθήματα
* βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής
* προϊόντα κρυοθεραπείας και θερμοθεραπείας
Καθώς και καινοτόμους ανατομικούς πάτους που απορροφούν τους κραδασμούς και την πίεση που ασκείται στο μπροστινό μέρος του πέλματος από αθλητικές δραστηριότητες, μειώνοντας έτσι την επιβάρυνση των αρθρώσεων.

*Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από το γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο ιατρό.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00