Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Είναι απλή αφηρημάδα ή μήπως κάτι πιο σοβαρό;

Είναι απλή αφηρημάδα ή μήπως κάτι πιο σοβαρό;
Λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, λίγο το άγχος αλλά και οι πολλές ώρες στο σπίτι για όσους συνεχίζουν την τηλεργασία, όλα συνηγορούν στην πνευματική κόπωση με αποτέλεσμα να πιάνουμε τον εαυτό μας να ξεχνάει εύκολα και το μυαλό μας να «κολλάει». Τι μας συμβαίνει; Πότε θα πρέπει να δράσουμε άμεσα; Ας δούμε ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ας γνωρίσουμε με ποιους απλούς τρόπους μπορούμε να διατηρήσουμε τη μνήμη μας ακμαία και ισχυρή για πάντα!

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε

Αν διαβάζοντας τις παρακάτω καταστάσεις διαπιστώνουμε ότι οι περισσότερες ισχύουν στην περίπτωσή μας, επαναλαμβάνονται συχνά ή/και εντείνονται με την πάροδο του χρόνου, τότε πρέπει να τις διερευνήσουμε επειγόντως! Πότε λοιπόν, πρέπει να κινητοποιηθούμε; Σύμφωνα με τους ειδικούς το καμπανάκι συναγερμού χτυπά όταν εμείς οι ιδιοι ή οι κοντινοί μας άνθρωποι διαπιστώνουμε ότι…

  • Βάζουμε συχνά αντικείμενα σε λάθος χώρο.
  • Δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι.
  • Δυσκολευόμαστε να κάνουμε δουλειές που απαιτούν διαδοχικές πράξεις, όπως για παράδειγμα το μαγείρεμα.
  • Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στον προσανατολισμό και την οδήγηση κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν.
  • Δεν μπορούμε να εκφραστούμε εύκολα και που θέλουμε αυτό που θέλουμε ή ακόμη δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε ή να διεξάγουμε μια συνομιλία.
  • Εχει αλλάξει η συμπεριφορά μας και εμφανίζουμε συχνά σημάδια εκνευρισμού και επιθετικότητας.
  • Επίσης, όταν διαπιστώνουμε ότι δεν δείχνουμε κανένα ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει γύρω μας και εμφανίζουμε τάσεις αποσύνδεσης από τα γεγονότα του άμεσου περιβάλλοντος.

Οι «φρουροί» της μνήμης

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει το σημαντικό ρόλο των βιταμινών στην προστασία των νευρικών κυττάρων από οξειδώσεις, χημικά και εσωτερικές αντιδράσεις του εγκεφάλου. Η Βιταμίνη Ε, για παράδειγμα είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και απαραίτητη στην πρόληψη πολλών ασθενειών.  Και κανείς βέβαια, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημαντική δράση κι άλλων βιταμινών όπως της Βιταμίνης C αλλά και όλων των βιταμινών του συμπλέγματος Β. Στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν βρεθεί επίσης και το φολικό οξύ, το σελήνιο και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα,  όσον αφορά στη συνεισφορά τους στην καλή κατάσταση του εγκεφάλου, φολικού οξέος και του ιχνοστοιχείου σελήνιο στην καλή κατάσταση του εγκεφάλου, καθώς και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Τέλος το γκίνγκο-μπιλόμπα είναι ένα βότανο που βοηθάει στην πρόληψη και τη θεραπεία των διαταραχών μνήμης.

Χρήσιμη γνώση! Στο pharm16.gr μπορούμε να βρούμε εξειδικευμένες φόρμουλες σε συμπληρώματα διατροφής, ειδικά σχεδιασμένες για την Καλή Μνήμη & Πνευματική Απόδοση. Εάν  δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια και τα προβλήματα αποδοθούν σε ψυχολογικούς λόγους, αυξημένο άγχος ή απαιτείται βελτίωση της αιματικής κυκλοφορίας προς τον εγκέφαλο, ίσως πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να πάρουμε κάποιο εξειδικευμένο διατροφικό βοήθημα, πάντα όμως με την καθοδήγηση του γιατρού μας. 
 
* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας, δεν προτρέπουν σε αυτοδιάγνωση προβλημάτων διατροφής και υγείας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Τα συμπληρώματα διατροφής και τα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία νόσων. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00