Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Ελάτε να το τσικνίσουμε!

Ελάτε να το τσικνίσουμε!
Σήμερα οι περισσότεροι τσικνίζουν στην ταβέρνα μέσα στις μυρωδιές και την παραζάλη από τις φωνές και τα γέλια! Εμείς όμως σας προ(σ)καλούμε να μεταφέρετε την γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι, όπως παλιά! Καλό κρασί, φαγητό, καλή παρέα και το γλέντι αρχίζει! Οι Αποκριές εξάλλου είναι περίοδος γλεντιού και ανεμελιάς! Όμως μην το παρακάνετε γιατί δεν θέλει και πολλά το στομάχι για να αρχίσει να διαμαρτύρεται -αφού η δυσπεψία "παραμονεύει", το ίδιο και η βαρυστομαχιά!

Ας μπούμε στο…ψητό!

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν σε τόσο μεγάλη εκτίμηση τις τσίκνες από τα κρέατα που ψήνονταν ώστε τις αφιέρωναν στους θεούς τους, κρατώντας βέβαια για τους εαυτούς τους το καλύτερο: το φάγωμα των κοψιδιών. Εμείς πάλι και τα μυρίζουμε και τα τρώμε, άλλο αν η Τσικνοπέμπτη δεν διαφέρει και τόσο από τις υπόλοιπες μέρες, αφού, μεταξύ μας, το να φας κρεατικό και μάλιστα στην ταβέρνα είναι μια σχεδόν καθημερινή υπόθεση (αρκεί μια βόλτα στο μέσον της εβδομάδας και θα συμφωνήσετε μαζί μας). Παλιά ωστόσο, όταν γιόρταζαν την Τσικνοπέμπτη στα σπίτια, συγγενείς και φίλοι έρχονταν, μασκαράδες μπαινόβγαιναν για φιλέματα και μία από τις παραδόσεις θέλει το όνομα της μέρας να συνδέεται με το γεγονός ότι οι νοικοκυρές μέσα στη βαβούρα και την παραζάλη ψιλοκαίγανε το φαΐ. Άλλοι πάλι λένε ότι κρέας πρέπει να έχει επίτηδες «αρπάξει» λίγο, για το καλό!

Τα μυστικά του έξυπνου ψήστη!

  • Αν θέλετε να ψήσετε σουβλάκια σε ξύλινα καλαμάκια , βουτήξτε τα προηγουμένως για 1-2 ώρες σε νερό -μ΄αυτό τον τρόπο τα καλαμάκια δεν θα καούν.
  • Αν ψήσετε κοτόπουλο στα κάρβουνα πρέπει να φροντίσετε να ψηθεί καλά τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά και επιπλέον δεν πρέπει να  αφαιρέσετε την πέτσα του στην διάρκεια του ψησίματος -αν θέλετε, την αφαιρείτε μετά.  
  • Για τέλεια κεμπάπ χρησιμοποιήστε κιμά από αρνίσιο μπούτι και μοσχαρίσια λάπα, μπόλικο κρεμμύδι, σκόρδο και, αν σας αρέσει κύμινο!
  • Για να μην σκάσουν τα λουκάνικα κατά το ψήσιμο, πριν τα βάλετε στη σχάρα ή στο φούρνο, τρυπήστε τα με ένα πιρούνι.
  • Σας αρέσουν τα ψητά λαχανικά αλλά δεν έχετε υπομονή στο ψήσιμο; Κανένα πρόβλημα, αφού μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία ψησίματος! Πρώτα ζεματίστε τα ή βάλτε τα για 3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στο πι και φι στο μπάρμπεκιου ή στο φούρνο.

Κλασικές γαστριμαργικές απολαύσεις στο πιάτο!

Επειδή η μέρα είναι εργάσιμη και σίγουρα δεν θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας για πειραματισμούς, δεν χρειάζεται να αναλωθείτε ψάχνοντας στο google συνταγές, γιατί και χρόνο θα χάσετε και στο τέλος θα βγείτε ζαλισμένοι – μέσα από την πληθώρα συνταγών που θα βρείτε και θα διαβάσετε! Εμείς σας έχουμε 3 πετυχημένες συνταγές που έχουμε δοκιμάσει και σίγουρα θα λατρέψετε!

Χοιρινά σουβλάκια με μαρινάδα μέλι-μουστάρδα
Υλικά
  • 1 ½ κιλό χοιρινό κρέας σε κυβάκια
  • 3-4 κσ μουστάρδας
  • 2 κσ μέλι
  • θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα
  • καλαμάκια ή σούβλες για σουβλάκια.
Περνάτε το χοιρινό στα καλαμάκια (θα βγουν γύρω στα 12 χορταστικά σουβλάκια). Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το θυμάρι ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε τα σουβλάκια σας – τα βάζετε σε γυάλινο μπολ, τα σκεπάζετε με μεβράνη κουζίνας και τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ½ ώρα. Στο μεταξύ ανακατεύετε καλά σε μικρό μπολ τη μουστάρδα και το μέλι, προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό, έως ότου έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Με αυτό αλείφετε τα σουβλάκια σας απ’ όλες τις μεριές. Προθερμαίνετε το φούρνο, ακουμπάτε τα σουβλάκια σε μια σχάρα και από κάτω τοποθετείτε ένα ταψί για να πέφτουν τα υγρά. Ψήνετε στους 180ο περίπου 15 λεπτά από τη μια πλευρά και 10 λεπτά από την άλλη. Φυσικά και μπορείτε να ψήσετε τα σουβλάκια σας και στα κάρβουνα!
Ιδέα! Εαν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σε κάθε καλαμάκι τα κομμάτια του χοιρινού εναλλάξ με φέτες από κόκκινες πιπεριές και μικρά μανιτάρια)

Αρνίσιο μπουτάκι στο φούρνο
Υλικά:
  • 1 αρνίσιο μπούτι γύρω στο 1 ½ κιλό
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κσ κοκκινοπίπερο
  • 1 κγλ κύμινο
  • ½ κγλ μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 κγλ πιπέρι
  • 1 κσ ρίγανη
  • Αλάτι
  • 5- 6 κσ μουστάρδα
  • 3 κσ βούτυρο γάλακτος
Αφού πλύνετε και καθαρίσετε το μπουτάκι, το στεγνώνετε και με ένα μαχαιράκι ανοίγετε τρυπούλες σε διάφορα σημεία. Ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι μαζί με το σκόρδο και γεμίζετε τις τρυπούλες που ανοίξατε με ένα μέρος απ’ το μίγμα αυτό. Αλείφετε με ένα πινέλο όλο το κρέας με μουστάρδα και στη συνέχεια πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μίγμα μπαχαρικών να κολλήσει επάνω στη μουστάρδα. Κόβετε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το σκορπίζετε επάνω στο μπούτι. Διπλώνετε καλά και προσεκτικά το κρέας σε λαδόκολλα -αν χρειαστεί τυλίξτε το και με δεύτερη λαδόκολλα- και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες στους 180ο 
Ιδέα! Συνοδεύετε με πατάτες φούρνου ψημένες με ελαιόλαδο και δενδρολίβανο.
Εαν δεν σας αρέσει το αρνάκι μπορείτε εναλλακτικά να ετοιμάσετε την ίδια συνταγή με κατσικάκι.

Χοιρινό με κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα!
Υλικά
  • 1 1/2 μπούτι χοιρινό χωρίς κόκαλο
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο
  • ½ καρότο ψιλοκομμένο
  • ½ κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ¼ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι σε μπαστουνάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Κόβετε το χοιρινό κατά μήκος ανοίγοντάς το στα δύο -χωρίς όμως να το διαχωρίσετε εντελώς-, και το αλείφετε εσωτερικά με τη μουστάρδα. Το γεμίζετε με το σκόρδο, το καρότο, τις πιπεριές, το μπέικον και το κεφαλοτύρι και δένετε για να μην ανοίξει. Με ένα πινέλο το λαδώνετε, αλατοπιπερώνετε και το τυλίγετε με λαδόκολλα και σπάγκο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα. Ανοίγετε τη λαδόκολλα και  αφήνετε να ψηθεί για μισή ώρα ακόμη μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρείτε το σπάγκο και σερβίρετε!
Ιδέα! Απολαύστε το με πατάτες φούρνου ή τηγανητές! Και θα θυμάστε τη γεύση του για πολλά χρόνια!

Μήπως το παρακάνατε;

Αν παρόλες τις προειδοποιήσεις μας το παρακάνατε και ήδη νιώθετε το στομάχι βαρύ, πιείτε λίγο χαμομήλι ή τσάι μέντας ή 1/2 κουτάλι μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό. Θα βοηθήσουν να ηρεμήσει κάπως το πεπτικό σας σύστημα. Μπορείτε ακόμη να μασήσετε μαστίχα Χίου, μπορείτε ακόμη να βρείτε στο Pharm16.gr αναβράζονταα δισκία μαστίχας Χίου σε μορφή συμπληρώματος διατροφής (η μαστίχα έχει αντιόξινη δράση και προσφέρει ανακούφιση από το αίσθημα δυσφορίας και τις καούρες στο στομάχι). Εναλλακτικά και κατ’ εξαίρεση πάρτε ένα ελαφρύ αντιόξινο.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00