Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Έτσι, θα απαλλαγείτε από τις μυρμηγκιές! Όλες οι θεραπείες!

Έτσι, θα απαλλαγείτε από τις μυρμηγκιές! Όλες οι θεραπείες!
Τι είναι οι μυρμηγκιές; Πώς εμφανίζονται; Αληθεύει ότι μεταδίδονται πολύ εύκολα; Γνωρίστε τα πάντα για αυτήν την τόσο ενοχλητική δερματική λοίμωξη και κυρίως ενημερωθείτε για όλες τις θεραπείες που μπορούν να τις εξαλείψουν οριστικά και αποτελεσματικά!

Η Μυρμηγκιά ή Μυρμηκίες είναι ακίνδυνη δερματική λοίμωξη που εμφανίζεται συνήθως στα χέρια ή στα πόδια. Η αιτία εμφάνισής της είναι ο ιός HPV, ο οποίος HPV προκαλεί γρήγορο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος. Το αποτέλεσμα; Η ανάπτυξη εξογκωμάτων που, ευτυχώς περισσότερο ενοχλητικά παρά επικίνδυνα.

Αληθεύει ότι η λοίμωξη είναι μεταδοτική;

Ναι, η λοίμωξη είναι ιδιαιτέρως μεταδοτική και μάλιστα υπάρχουν περισσότεροι από 70 διαφορετικοί τύποι του ιού HPV που προκαλούν τις μυρμηγκιές. Ο ιός μεταδίδεται με την άμεση δερματική επαφή ή με το άγγιγμα υγρών επιφανειών, πισίνες, αποδυτήρια που έχουν μολυνθεί από άλλα άτομα με μυρμηγκιές. Συνήθως όταν στον πάσχοντα προϋπάρχουν εκδορές ή και αμυχές στο δέρμα.

* Οι μυρμηγκιές των ποδιών - verruca plantaris εμφανίζονται κυρίως στο πέλμα.




* Οι μυρμηγκιές γύρω από τα δάκτυλα συνήθως κοντά και στα νύχια ονομάζονται periungual Warts (παλιά τις ονομάζαμε γαρδαβίτσες).


Πώς θα τις αναγνωρίσω;

Η επιφάνεια στο σημείο που εμφανίζονται οι μυρμηγκιές είναι ανώμαλη, εξογκωμένη, σπογγώδης, παχιά ή και φολιδωτή. Μπορεί να είναι χρώματος καφέ ή γκρι σκούρες στο κέντρο και αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως συχνά γίνονται πολύ επώδυνες. Οι μυρμηγκιές στα πόδια λόγω της πίεσης που δέχεται το πέλμα και της τριβής κατά την βάδιση είναι συνήθως μεγαλύτερες από τις κοινές μυρμηγκιές και πιο επίπεδες και αναπτύσσονται κυρίως στις πτέρνες και στο μετατάρσιο κάτω από τα δάκτυλα. Μετά τον καθαρισμό της επιφανειακής σκλήρυνσης εμφανίζονται μικρά στίγματα. Τα στίγματα αυτά δεν πρόκειται για ρίζες μυρμηγκιάς αλλά προκαλούνται από την αιμορραγία των αγγείων εξαιτίας της πίεσης που ασκείται στην μυρμηγκιά όταν ο πάσχων στέκεται όρθιος ή περπατάει.

Πως θεραπεύονται;
Οι πιο κοινές μορφές θεραπείας είναι:
1) Σκευάσματα που πωλούνται στα Φαρμακεία που περιέχουν σαλικυλικό οξύ

Τα σκευάσματα αυτά δεν ενδείκνυνται για μυρμηγκιές προσώπου. Λόγω του σαλικυλικού που περιέχουν είναι ακατάλληλα για διαβητικούς. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη χρήση επιθεμάτων- έμπλαστρα που συνήθως περιέχουν μεγάλη ποσότητα σαλικυλικό οξύ και μπορεί να καταστρέψουν υγιείς ιστούς του δέρματος. Προτείνεται η επιλογή του προϊόντος WARTS 20ml Imperial Feet που περιέχει σαλικυλικό οξύ σε μικρή ποσότητα και με καθημερινή εφαρμογή του προϊόντος έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε ήπιες μορφές μυρμηγκιάς και σε παιδιά από 4 ετών και πάνω.

2)  Καυτηριασμός

Πρόκειται για ηλεκτροκαυτηριασμό με ιατροτεχνολογικό προϊόν - στυλό διαθερμίας (CAUTERY PEN). Η εφαρμογή του είναι συνήθως ανώδυνη και μπορεί να εφαρμοστεί και σε παιδιά από 4 ετών και πάνω.
Ο καυτηριασμός προτείνεται σε ήπιας μορφής μυρμηγκιές στα πόδια & στα χέρια. Κατά την διάρκεια μεταξύ των συνεδριών του καυτηριασμού με το στυλό διαθερμίας συστήνεται και η κατ’ οίκον καθημερινή εφαρμογή από τον πάσχοντα του σκευάσματος WARTS 20ml Imperial Feet. O καυτηριασμός μυρμηγκιάς γίνεται από Δερματολόγο και εξειδικευμένους Ποδιάτρους.

3)  Κρυοπηξία

Η κρυοπηξία ψύχει τις μυρμηγκιές με στόχο να τις αποβάλει μετά ο οργανισμός. Η θεραπεία είναι αρκετά επώδυνη και δεν συνιστάται για ανηλίκους. Η εφαρμογή γίνεται αποκλειστικά από Δερματολόγο.

4) Χειρουργική με λέιζερ

Ενδείκνυται όταν οι μυρμηγκιές είναι μεγάλου μεγέθους ή διεσπαρμένες. Εφαρμόζεται με τοπικό αναισθητικό και συνήθως δεν προκαλεί ουλές. Η πληγή που δημιουργείται προκαλεί έντονο πόνο για λίγες μέρες μετά την επέμβαση με μικρό κίνδυνο λοίμωξης που σχετίζεται με την χειρουργική με λέιζερ. Η επέμβαση γίνεται αποκλειστικά από ειδικό γιατρό.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ! Το WARTS 20ml της Imperial Feet είναι ό,τι καλύτερο για τις μυρμηγκιές στα δάκτυλα, στα πόδια και στο πέλμα προσφέροντας αποτελεσματική και γρήγορη θεραπεία. Δείτε τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας εταιρείας, πατώντας τον σύνδεσμο εδώ!


Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00