Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 🌍

Close search
Αναζήτηση
BLOG
author image

Η σωστή διατροφή στην εγκυμοσύνη

Η σωστή διατροφή στην εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ανάγκες του οργανισμού των γυναικών αυξάνονται. Τις ανάγκες αυτές είναι πολύ σημαντικό να τις καλύπτουμε μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή καθώς σχετίζονται άμεσα με την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου. Παράλληλα η κάλυψή τους ενισχύει τον πιθανά ταλαιπωρημένο οργανισμό της εγκύου.

Καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο πολύ σημαντική είναι η λήψη φυλλικού οξέος. Τροφές όπως όσπρια, εσπεριδοειδή, δημητριακά ολικής άλεσης, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πουλερικά, χοιρινό κρέας, ψάρια και οστρακοειδή αποτελούν πηγές φυλλικού οξέως. Παρόλα αυτά είναι πιθανό να μην απορροφήσει ο οργανισμός όλη την απαιτούμενη ποσότητα, γι’ αυτό εφοδιάσου με βιταμίνη φυλλικού οξέως ως διατροφικό συμπλήρωμα.

Επίσης το ασβέστιο παίζει καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου τριμήνου, όταν η ανάπτυξη των οστών και των δοντιών του μωρού φτάνει στο αποκορύφωμά της. Εκείνη την περίοδο το μωρό παίρνει το ασβέστιο από τον οργανισμό της εγκύου, γι’ αυτό το συγκεκριμένο συστατικό είναι απαραίτητο για να μην αντιμετωπίσει η έγκυος προβλήματα με τα οστά της. Ασβέστιο θα βρούμε στα άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα, σκούρα πράσινα λαχανικά, εμπλουτισμένο χυμό πορτοκαλιού.

 Επιπλέον, απαραίτητη είναι η κάλυψη του οργανισμού ως προς το σίδηρο, προκειμένου να αντεπεξέλθει ο οργανισμός στην αύξηση του όγκου του αίματος, που συμβαίνει στην εγκυμοσύνη και να καλύψει τις ανάγκες του εμβρύου και του πλακούντα. Η σιδηροπενική αναιμία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό ή στη γέννηση λιποβαρούς μωρού. Οι καλύτερες πηγές σιδήρου είναι το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα αβγά, τα ψάρια.

H έλλειψη ψευδαργύρου έχει συνδεθεί με γενετικές ανωμαλίες, περιορισμένη ανάπτυξη του εμβρύου και πρόωρο τοκετό. Αν και οι ξηροί καρποί τα  δημητριακά ολικής άλεσης και τα όσπρια αποτελούν καλές πηγές, ο ψευδάργυρος απορροφάται καλύτερα από το κρέας και θαλασσινά.

Τέλος, μια διατροφή πλούσια σε Ω3 μπορεί να ενισχύσει τον εγκέφαλο του μωρού και τη νευρολογική ανάπτυξη πριν από τη γέννησή του, κάτι που πιθανότατα οδηγεί σε καλύτερη όραση, μνήμη και ομιλία στην πρώιμη παιδική ηλικία. Αξιόπιστη πηγή είναι τα λιπαρά ψάρια τα οποία όμως δεν πρέπει να καταναλώνονται συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα καθώς συνήθως έχουν υψηλή περιεκτικότητα υδράργυρου, η οποία μπορεί να βλάψει το νευρικό σύστημα του εμβρύου.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να τα εξασφαλίσει η εγκυμονούσα επιλέγοντας το Pregnacare Max της Vitabiotics  που περιέχει την ιδανική ποσότητα φυλλικού οξέος, ασβέστιο, βιταμίνες, μέταλλα και πρόσθετα εξειδικευμένα συστατικά, υψηλής καθαρότητας ιχθυέλαιο και είναι φιλικό για το στομάχι.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω οι εγκυμονούσες θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ καθώς μεταφέρονται άμεσα στο έμβρυο, ενώ επίσης και τα ωμά θαλασσινά και τα μισοψημένα κρέατα καθώς ενδέχεται να μεταφέρουν μικρόβια ιδιαίτερα επιβλαβή για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Σε επόμενο άρθρο μας θα αναφερθούμε στη σωστή διατροφή κατά την περίοδο του θηλασμού. Μείνετε συντονισμένες στο Pharm16!

 

Pharm 16 free shipping icon
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ