Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Η σωστή ώρα για να κάνεις το τεστ COVID!

Η σωστή ώρα για να κάνεις το τεστ COVID!
Ευτυχώς σήμερα τα διάφορα τεστ για την ανίχνευση του Covid είναι απλά εύκολα και γίνονται σε λίγα λεπτά. Εάν λοιπόν δεν θέλετε να βρεθείτε στα επείγοντα ενός νοσοκομείου –όπως συνέβη στην αρχή της πανδημίας- μη διστάζετε να προμηθευτείτε τα self test που μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο και να κάνετε μόνοι στο σπίτι. Κι ενώ οι περισσότεροι κάνουμε το τεστ αμέσως μόλις νιώσουμε άρρωστοι –εμείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας- τώρα, μια νέα μελέτη έρχεται να αλλάξει αυτή τη συνήθεια. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω για να μάθετε πότε, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η πιο σωστή ώρα για να κάνετε ένα τεστ για COVID.

Περιμένετε λίγο, μην βιάζεστε!

Σε πρόσφατη μελέτη1 του δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Clinical Infectious Diseases, οι ερευνητές μελέτησαν 350 άτομα με στόχο να καθορίσουν πότε τα τεστ COVID που κάνουμε στο σπίτι είναι περισσότερο ακριβή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες (ποσοστό 91,1%) είχαν εμβολιαστεί ή είχαν ήδη ένα περιστατικό μόλυνσης από COVID-19. Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα των επιστημόνων, το «ιικό φορτίο» φάνηκε να κορυφώνεται την 4η ημέρα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, που υποδεικνύει ότι αυτή είναι και η ιδανική ημέρα για την εξέταση με self test.
"Το ιικό φορτίο αναφέρεται απλώς στην ποσότητα του ιού που αναπαράγεται στο σώμα σας, επομένως όσο περισσότερος ιός αναπαράγεται, τόσο περισσότερες πιθανότητες να γίνει θετικό το τεστ", λέει John Brownstein , PhD, επικεφαλής καινοτομίας στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης. 

Ακόμη κι εάν το τεστ βγήκε αρνητικό την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα δεν μπορείτε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο να έχετε προσβληθεί από Covid

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα αποτελέσματα μπορεί την 3η μέρα από την εκδήλωση των συμπτωμάτων να θεωρούνται ακριβή, ωστόσο φάνηκε ότι οι περισσότεροι ασθενείς ήταν πιο πιθανό να είναι αρνητικοί στο τεστ. «Τα άτομα που βγαίνουν αρνητικά στα τεστ αντιγόνου την πρώτη ή τη δεύτερη ημέρα των συμπτωμάτων —ή ακόμη και την τρίτη— και που παραμένουν συμπτωματικά πρέπει να κατανοήσουν ξεκάθαρα ότι ο COVID δεν έχει αποκλειστεί», αναφέρεται στη μελέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς επιλέγουμε αντισηπτικό για το παιδί;

Τα συμπτώματα του COVID έχουν αλλάξει!

Εκτός από τα νέα σχετικά με τα τεστ διάγνωσης στο σπίτι, οι γιατροί ισχυρίζονται ότι ο COVID ακολουθεί πλέον διαφορετικό μοτίβο και επηρεάζει κυρίως την ανώτερη αναπνευστική οδό. Το πρώτο σας σημάδι του COVID είναι πιθανό να είναι ένας πονόλαιμος, ο οποίος θα υποχωρήσει καθώς εμφανίζεται η ρινική συμφόρηση, μαζί με άλλα πιθανά συμπτώματα όπως κόπωση, πόνους, πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο και καταρροή. Ο ξηρός βήχας, καθώς και η απώλεια γεύσης και όσφρησης – σημάδια που υποδείκνυαν ξεκάθαρα μέχρι πρότινος covid- τώρα είναι πλέον λιγότερο συνηθισμένα. Όπως είπε στο NBC News η Grace McComsey , MD, αντιπρύτανης κλινικής στο Πανεπιστήμιο Case Western, μόνο το 10 έως 20% των ασθενών της με COVID αναφέρουν απώλεια όσφρησης ή γεύσης. Στο παρελθόν, αυτοί οι αριθμοί ήταν περίπου 60 με 70%. "Δεν έχουμε λοιπόν τα ίδια τυπικά συμπτώματα με το παρελθόν. Τώρα παρατηρούμε μεγάλη ρινική συμφόρηση, μερικές φορές φτάρνισμα και συνήθως έναν ήπιο πονόλαιμο",  τόνωσε ο Erick Eiting , MD, αντιπρόεδρος  στο Mount Sinai Downtown στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας μάλιστα ότι και η διάρροια που παρατηρούνταν παλαιότερα τώρα είναι λιγότερο συχνή στους ασθενείς με COVID.

Βιβλιογραφία: 

1 New Normal: Delayed Peak SARS-CoV-2 Viral Loads Relative to Symptom Onset and Implications for COVID-19 Testing Programs | Clinical Infectious Diseases | Oxford Academic (oup.com)


Είμαστε δίπλα σας!

Εμείς εδώ στο Pharm16.gr είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές και όλα όσα χρειάζεστε για την προστασία σας από τον κορονοϊό: Rapid - Self testμάσκες προστασίας, πολύτιμα διαγνωστικά βοηθήματα (θερμόμετρα, οξύμετρα κ.ά.) και φυσικά την πιο μεγάλη γκάμα σε αντισηπτικά και γάντια, γιατί η προστασία σας είναι βασική μας προτεραιότητα!

Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση σε θέματα υγείας, διατροφής και ομορφιάς στο μπλόγκ μας:
 Pharm16.gr/blog  και ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Μέσα από το on live chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892) αλλά και στα φυσικά μας φαρμακεία στην οδό Δημητσάνας 16 και Πανόρμου 21 κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!

Clungene Lungene Rapid Test Covid 19 Διαγνωστικό Τεστ Ταχείας Ανίχνευσης Αντιγόνων με Ρινικό + Στοματοφαρυγγικό Δείγμα 1 Τεμάχιο [Ημ.Λήξεως 02/2024]






Wellion Verino Pro Sars-CoV-2 Ag Rapid Test Τεστ Αντιγόνου με Ρινική Δειγματοληψία 1 Τεμάχιο
TOP SELLER
66 Πόντοι
0.66€

*Το Online μπλογκ του φαρμακείου μας,  Pharm16.gr/blog προσφέρει τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες από κορυφαίους ειδικούς, νέες έρευνες και οργανισμούς υγείας, αλλά το περιεχόμενό μας δεν υποκαθιστά τις εξειδικευμένες συστάσεις των ειδικών. Όταν πρόκειται για το φάρμακο που λαμβάνετε ή για οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις υγείας έχετε, θα πρέπει πάντα να συμβουλεύστε το γιατρό σας.

 

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00