Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Η χορτοφαγική διατροφή ασπίδα στον καρκίνο του προστάτη

Η χορτοφαγική διατροφή ασπίδα στον καρκίνο του προστάτη
Οι φυτικές τροφές έχουν τεράστια δύναμη όχι μόνο στην υγεία της καρδιάς κάτι που επιβεβαιώνει και η επιστήμη αλλά και στην προστασία των αντρών από τον καρκίνο του προστάτη και τη στυτική δυσλειτουργία! Δείτε τι αποκάλυψαν τρεις νέες μελέτες που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο συμπόσιο της Αμερικάνικης Ουρολογικής Εταιρείας.

Στην πρώτη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 1.400 άνδρες, μέσης ηλικίας 54 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα National Health and Nutrition Examination Survey  (NHANES). Σύμφωνα με τους επιστήμονες λοιπόν όσοι άντρες κατανάλωναν περισσότερα φρούτα και λαχανικά ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν αυξημένες τιμές στο δείκτη του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) – δείκτη που υποδεικνύει πιθανό καρκίνο του προστάτη–, σε σύγκριση με εκείνους που δεν ακολουθούσαν φυτική διατροφή. Σε μια δεύτερη μελέτη, οι ερευνητές επέλεξαν τυχαία 2.549 άνδρες από το NHANES και διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών διέτρεχαν επίσης και  χαμηλότερο κίνδυνο για να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ).

Στην τρίτη μελέτη, περίπου 27.000 συμμετέχοντες απαντούσαν σε ερωτηματολόγια διατροφής κάθε τέσσερα χρόνια για 28 χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι ακολουθούσαν φυτική διατροφή είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Και όσοι εμφάνισαν καρκίνο είχαν λιγότερες πιθανότητες να είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μελέτες αυτές  έδειξαν τη συσχέτιση της διατροφής με τον καρκίνο του προστάτη και δεν μπορούν να εξηγήσουν τα αίτια, ωστόσο φάνηκε ότι οι άντρες που ακολουθούν διατροφή που βασίζεται σε φυτικές τροφές επωφελούνται.  Εξάλλου η δίαιτα αυτή προσφέρει και άλλα οφέλη στην υγεία, όπως  καλύτερη αρτηριακή πίεση,  μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και βέβαια τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.
Πηγή: Ηarvard Health Publishing, Harvard Medical  School 

Aναζητήστε υποστήριξη!
Ανακαλύψτε στο pharm16.gr εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής με ισχυρή σύνθεση σε βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας, στη διατήρηση της υγείας του προστάτη  και γενικότερα στην υγεία του ουροποιητικού συστήματος.
Επίσης ανακαλύψτε και λύσεις από το φαρμακείο της φύσης ειδικά για τη διευκόλυνση της ούρησης και τα προβλήματα του προστάτη: παροδοσιακά φυτά όπως κολοκυθόσπορος, κολοκυθόσπορος, σερενόα (Saw Palmetto), σελήνιολυκοπένιο,  κουρκουμάς κ.α. συμβάλλουν και αυτά στην ανδρική υγεία και ιδιαίτερα στην υγεία του προστάτη

Έξυπνα βοηθήματα με φυτικά εκχυλίσματα, χάρη στη δράση τους συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του προστάτη.



* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Εάν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00