Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Θλίψη, νευρικότητα, άγχος; Χαλάρωσε φυσικά!

Θλίψη, νευρικότητα, άγχος; Χαλάρωσε φυσικά!
Μπορεί ο χειμώνας να φεύγει σιγά – σιγά, ελπίζουμε το ίδιο και ο COVID-19, η διάθεσή μας όμως χρειάζεται ενισχύσεις. Αν μάλιστα η ανοιξιάτικη ευδιαθεσία συνοδεύεται από ... γευστικές απολαύσεις, ακόμα καλύτερα. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να εκτοξεύσετε τη διάθεσή σας στα ύψη και να διώξετε τα σύννεφα του χειμώνα μακριά με τρόπους 100% φυσικούς, όπως το φαγητό!

Ναι, το φαγητό μπορεί να μας φτιάξει το κέφι. Ερευνητές έχουν αποδείξει εδώ και καιρό ότι υπάρχουν ορισμένες χημικές ουσίες σε κάποιες τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση στα ύψη. Μια κατάλληλα προγραμματισμένη διατροφή είναι αρκετή για να μας βοηθήσει να διώξουμε το άγχος και τις μαύρες σκέψεις και να σκεφτούμε θετικά...

                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ Aντίο στρες με φυσικά χαλαρωτικά & αγχολυτικά!

Τρυπτοφάνη Η «μαγική» ουσία

Πρόκειται για μια χημική ουσία που οδηγεί στην παραγωγή  σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ορμόνης που ρυθμίζει τη διάθεση, μας ηρεμεί και προάγει την ευδιαθεσία. Αυτή η «μαγική ουσία» λοιπόν μεταφέρεται στις κατάλληλες ποσότητες στον εγκέφαλο με τη βοήθεια των υδατανθράκων και τους λίπους. Ιδιαίτερα οι γλυκές και λιπαρές τροφές διεγείρουν ακόμα περισσότερο την μετατροπή της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη, γι’αυτό και τις επιζητά τόσο συχνά ο οργανισμός.

Η έξυπνη γνώση: Η τρυπτοφάνη μετατρέπεται σε 5-HTP, η οποία με τη σειρά της μετατρέπεται σε σεροτονίνη της ορμόνης που λειτουργεί ως νευρομεταδότης και βοηθάει στην διατήρηση της ευχάριστης διάθεσης,  κατευνάζοντας τα αισθήματα ανησυχίας και έντασης, και ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Βιταμίνες  για …πολύ κέφι

Η έλλειψη βιταμινών μπορεί κι αυτή να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή σεροτονίνης και πτώση της διάθεσης. Η επαρκής λήψη βιταμίνης C όμως σε συνδυασμό με την τρυπτοφάνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη έκκριση της ορμόνης της ευδιαθεσίας. Για ακόμα περισσότερο κέφι μάλιστα, μία «γερή» δόση βιταμίνης Β6, Β12 και φυλικού οξέος είναι ότι πρέπει... Τα «καυτερά» ανεβάζουν κι αυτά τη διάθεση, και μάλιστα όχι μόνο τη σεξουαλική, όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ουσίες όπως η καψαϊκίνη, που περιέχεται στην πιπεριά, διεγείρουν τον εγκέφαλο να παράγει ενδορφίνες, που κι αυτές ευθύνονται για τη διάθεση.

Οι φυσικοί σύμμαχοι!
Ειδικά για τη διαχείριση του άγχους και του στρες υπάρχουν προϊόντα που χάρη στο συνδυασμό συστατικών τους γίνονται ιδανικοί σύμμαχοι σε κάθε στρεσογόνο κατάσταση:

Power Health Dr. Bach Rescue Remedy Spray Σπρέι για τον Έλεγχο της Διάθεσης-  Ο Dr. Ε. Bach δημιούργησε για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό 5 ανθοϊαμάτων. Η σύνθεσή του -που αποτελεί καθαρό απόσταγμα της φύσης βασισμένο σε φυτά και άνθη-, γαληνεύει την ψυχή και βοηθάει να δείτε τα πράγματα με πιο καθαρή σκέψη. 

VioGenesis SAM-e Plus Συμπλήρωμα Διατροφής Για Το Νευρικό Σύστημα που συμβάλλει διατροφικά στην υγιή παραγωγή και λειτουργία των ορμονών, καθώς και στην υγιή λειτουργία του ήπατος, των νευροδιαβιβαστών, της ψυχικής διάθεσης και του DNA. Ενισχύει διατροφικά τη διαδικασία της μεθυλίωσης. SAM-e (S-αδενοσύλ, L-μεθειονίνη) με συνεργικά εκχυλίσματα βοτάνων.

Lanes Calm Life 24 H Συμπλήρωμα Διατροφής που συμβάλλει στην ηρεμία του οργανισμού όλο το 24ωρο.  Ολοκληρωμένο σύστημα 2 σκευασμάτων, ημέρας και νύχτας, με 4 βιταμίνες Β, Μαγνήσιο, Μελατονίνη, Τρυπτοφάνη και φυτικά εκχυλίσματα Ροδιόλας και Βαλεριάνας, με γνωστές χαλαρωτικές ιδιότητες.

Quest Calm Biotix Εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής για κάθε στρεσογόνο κατάσταση, όπως υψηλές απαιτήσεις στην εργασία, εξετάσεις, συναισθηματική ανισορροπία, προσωπικά ή κοινωνικά προβλήματα, καθώς και όταν υπάρχει εκνευρισμός λόγω διαφόρων καταστάσεων, πχ. διακοπής καπνίσματος ή επιβολής ενός αυστηρού διαιτολογίου.

Apivita Essential Oil Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλο Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας και λειτουργεί ηρεμιστικά συμβάλλοντας στην επίτευξη συναισθηματικής ισορροπίας. Προσθέστε 10 σταγόνες στην κεραμική συσκευή για αιθέρια έλαια ή ρίξτε 2 σταγόνες σε ένα μαντήλι και εισπνεύστε ή τίξτε μία σταγόνα στο μαξιλάρι σας.

 * Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό υγείας ιατρό ή φαρμακοποιό για την ορθολογική χρήση τους. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00