Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Διώξτε τους κάλους από τη ζωή σας!

Διώξτε τους κάλους από τη ζωή σας!
Εμφανίζονται στα πόδια και μας χαλούν τη διάθεση κι όχι μόνο! Κάλοι και σκληρύνσεις  είναι σύνηθες φαινόμενο, όμως πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε; Γιατί εμφανίζονται και ποια προϊόντα μπορούν να μας δώσουν τη λύση;

Όταν τρέχουμε, περπατάμε ή στεκόμαστε όρθιοι, το βάρος του σώματός μας μεταφέρεται στις φτέρνες των ποδιών και στη συνέχεια στο μετατάρσιο (το μπροστινό τμήμα του πέλματος), όπου το δέρμα είναι πιο παχύ ώστε να δέχεται την πίεση χωρίς να τραυματίζεται. Όταν η πίεση γίνεται πιο έντονη, τότε ορισμένες περιοχές του δέρματος εμφανίζουν κάλους και σκληρύνσεις, ως μια αντίδραση του οργανισμού στην τριβή του δέρματος με το έδαφος, με ακατάλληλα  υποδήματα κλπ. Πιο αναλυτικά, λόγω της συνεχούς πίεσης και τριβής, ο οργανισμός αμύνεται αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Στα σημεία αυτά, τα κύτταρα του δέρματος αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται συνεχώς και να κερατινοποιούνται. Το αποτέλεσμα της πάχυνσης της κεράτινης στιβάδας του δέρματος είναι οι κάλοι και οι σκληρύνσεις.

Αναγνωρίστε τα σημάδια τους!

Κάλοι και σκληρύνσεις μπορούν να δημιουργηθούν στο πέλμα αλλά και σε άλλα σημεία των αρθρώσεων.
Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους κάλους μπορείτε να τους αναγνωρίσετε παρατηρώντας εαν τα πόδια σας εμφανίζουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

·         Το σκληρό δέρμα που σχηματίζεται μεγαλώνει με εσωτερική κατεύθυνση, σε κωνικό σχήμα, δημιουργώντας ένα σκληρό πυρήνα (ρίζα).
·         Οι κάλοι έχουν την τάση να σχηματίζονται συνήθως στο πάνω και πλαϊνό μέρος των δαχτύλων των ποδιών.
·         Η συνεχής τριβή του κάλου μέσα στο παπούτσι έχει ως αποτέλεσμα τόσο τον εξωτερικό δερματικό ερεθισμό όσο και την εσωτερική σκλήρυνση του σημείου, προκειμένου να αντισταθεί στην πίεση που δέχεται.
·         Σταδιακά, η ρίζα του κάλου αρχίζει να πιέζει τα νεύρα που διασχίζουν τις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος προκαλώντας οξύ πόνο.
·         Ο πόνος, ο ερεθισμός και η δυσφορία επηρεάζουν με τη σειρά τους το βάδισμα, την επιλογή των παπουτσιών και γενικά την καθημερινότητα των ατόμων.

Τα χαρακτηριστικά των σκληρύνσεων: 

·         Αντίθετα με τους κάλους που έχουν ρίζες σε βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, οι επιφανειακές σκληρύνσεις δεν έχουν πόνο αλλά ενοχλούν στο περπάτημα.
·         Εμφανίζονται συνήθως στη φτέρνα και στο μετατάρσιο.
·         Αποτέλεσμα είναι η μειωμένη αίσθηση της αφής στο πέλμα ενώ στα σκασίματα μπορεί να εισχωρήσουν βακτήρια και μύκητες.

Τι φταίει και εμφανίστηκαν;
Οι κάλοι και οι σκληρύνσεις είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως:
·         Έντονες δραστηριότητες και μεγάλη ταλαιπωρία των ποδιών (πχ. τρέξιμο, πολύωρη ορθοστασία σε σκληρές επιφάνειες).
·         Περπάτημα χωρίς παπούτσια.
·         Λάθος τρόπος περπατήματος.
·         Ακατάλληλα παπούτσια.
·         Κακής κατασκευής ή ψηλοτάκουνα παπούτσια.
·         Στενά παπούτσια.
·         Ανοιχτά παπούτσια που πιέζουν σε σημεία.
·         Παπούτσια που δεν ταιριάζουν στο πόδι.

·         Παπούτσια με εσωτερικές ραφές ή εξογκώματα που προκαλούν πίεση και τριβή.
·         Απουσία κάλτσας με τα κλειστά παπούτσια.
·         Αυξημένο σωματικό βάρος (αυξημένες πιέσεις στο πόδι).
·         Τραυματισμός.
·         Μορφολογία και ανατομία του ποδιού (πχ. κοιλοποδία, παραμορφώσεις δακτύλων, προεξοχή οστών).
·         Τύπος του δέρματος (πχ. λεπτό και εύθραυστο δέρμα).
·         Ηλικία – με τα χρόνια μειώνεται το ποσοστό λιπώδους ιστού, το μετατάρσιο γίνεται πιο λεπτό, και εμφανίζονται πιο εύκολα κάλοι στο μετατάρσιο.
·         Παθολογικές καταστάσεις (πχ. ουρική αρθρίτιδα, αρθρίτιδες, ορμονικές διαταραχές κ.ά.)

Και τώρα τι κάνω;  

Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν αντιμετωπίζουν εγκαίρως τον κάλο ή την σκλήρυνση μέχρι ο πόνος να είναι αφόρητος ή μέχρι να αρχίσει η εμφάνισή τους να επηρεάζει τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Για την αντιμετώπιση κάλων και σκληρύνσεων ακολουθούμε τους παρακάτω κανόνες...
1. Δεν αφήνουμε τους κάλους να χειροτερεύουν καθώς μπορεί να δημιουργήσουν εσωτερικό αιμάτωμα. 
2. Μπορεί να χρειαστεί να επιλέξουμε διαφορετικά παπούτσια (πιο φαρδιά και πιο υποστηρικτικά για την περιοχή όπου εντοπίζονται οι κάλοι).
3. Χρησιμοποιούμε:
* Ειδικές κρέμες ποδιών για Κάλους & Σκληρύνσεις (όπως η Corns & Calluses 75ml Imperial Feet) η οποία απομακρύνει ανώδυνα &  αποτελεσματικά Κάλους & Σκληρύνσεις στα πόδια, στο πέλμα & στα δάκτυλα. Μετά από συστηματική χρήση, η κεράτινη στιβάδα επιστρέφει στο φυσιολογικό της πάχος και επανέρχεται η φυσική ελαστικότητα του δέρματος.
* Το Ποδόλουτρο είναι σημαντικό! Συνδυάστε το με με προϊόντα όπως το FootBath oil 150ml Imperial Feet και με προϊόντα με Ουρία όπως το UREA FOOT BALM 150ml Imperial Feet, που περιέχουν και άλλα συστατικά μαλακώνουν τις ήδη σχηματισμένες σκληρύνσεις, προστατεύουν από τη δημιουργία νέων και αναγεννούν το δέρμα. Συγκεκριμένα ενα ποδόλουτρο με μερικών λεπτών με το FootBath Oil (μέχρι 12λεπτά) με χλιαρό προς ζεστό νερό, βοηθά στο να μαλακώσουν οι σκληρύνσεις στα πόδια.
4. Επίσης φροντίζουμε μία φορά την εβδομάδα, απομακρύνουμε τις σκληρύνσεις από τις φτέρνες, την κάτω πλευρά και τα πλάγια του πέλματος του ποδιού. Ελαφρόπετρα και ράσπα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και μειώνουν τα σκληρά σημεία των ποδιών χωρίς να τραυματίζουν το δέρμα.
5. Αποφεύγουμε να αφαιρούμε τους κάλους με αιχμηρά εργαλεία πχ. ξυράφι, καθώς μπορεί να προκαλέσουμε πληγή που ενδέχεται να μολυνθεί ή να προκληθεί εσωτερικό αιμάτωμα. Επιπλέον, ο κάλος τείνει να επιστρέφει πιο σκληρός από πριν.
6.  Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικά peeling και scrub ( όπως το Foot & Leg Scrub 150ml Imperial Feet).
7.  Επίσης, ενδείκνυται η επάλειψη με βάλσαμο ποδιών καθημερινής χρήσης για πόδια, πέλμα & γάμπες απαλά και υγιή, όπως το Foot Balm Green 150ml Imperial Feet, το οποίο διεισδύει στο δέρμα, απολυμαίνει & ενυδατώνει βαθιά. Αποτρέπει την δημιουργία μυκητιασικών λοιμώξεων, σκληρύνσεων και ρωγμών.

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00