Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Κάνει πάρτι ο κορονοϊός! Τι ισχύει για την 4η δόση!

Κάνει πάρτι ο κορονοϊός! Τι ισχύει για την 4η δόση!
Ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με 4η δόση, στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 κάνουν οι ειδικοί κι όλα αυτά τη στιγμή που μαζί με τα καλοκαιρινά πάρτι αυξάνονται και τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας!Θα πρέπει να ανησυχήσουμε; Τι συστήνουν οι ειδικοί; Ας δούμε τι πρότεινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και καθηγητής Πνευμονολογίας, κ. Στέλιος Λουκίδης, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 91,6 και στον δημοσιογράφο Β. Αδαμόπουλο.

 «Οι νεότεροι να σκέφτονται και να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους»

Δυο είναι τα σημεία που επέμεινε ο κ. Λουκίδης, αφενός με βάση τα δεδομένα συνέστησε την 4η δόση στους άνω των 60 και αφετέρου προέτρεψε του νεότερους να σκέφτονται και να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους, ελέγχοντας ή/και μειώνοντάς επισκέψεις και επαφές. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, καθώς και όλα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, είναι εκείνη που οδηγεί τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, και όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, σε αυτήν την ομάδα έχουν ήδη χορηγηθεί το τελευταίο διάστημα αρκετά αντιϊκά φάρμακα.

Σχεδόν την περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων!

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται στη χώρα μας ο κ. Λουκίδης ανέφερε ότι ήταν «σχεδόν» αναμενόμενη για τρεις λόγους:
1. Οι δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον είναι ιδιαιτέρως μεταδοτικές
2. Το καλοκαίρι συναντιόμαστε με περισσότερους ανθρώπους και συνεπακόλουθα με την έντονη κοινωνικοποίηση αυξάνονται και τα περιστατικά μολύνσεων.
3. Τρίτος λόγος είναι και η μη χρήση των μασκών προστασίας, μετά την άρση της υποχρεωτικότητας, οι οποίες ήταν μέχρι πρότινος, ένα πολύ ισχυρό προστατευτικό μέσο, διαχρονικά.
Ειδικά για το θέμα των μασκών σε ερώτηση που δέχτηκε, διευκρίνισε ότι «δεν βιαστήκαμε να τις βγάλουμε, καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη τις έβγαλαν πολύ νωρίτερα από εμάς, ήδη από τα μέσα προς τέλη Μαρτίου». Με βάση δε τα νέα δεδομένα της αύξησης των μολύνσεων συμπλήρωσε: «… ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως σε πλοία, αεροδρόμια και αεροπλάνα, ενδεχομένως η μάσκα να χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό. Ίσως θα πρέπει να προσαρμόσουμε αυτό που εγκαταλείψαμε ξαφνικά».

Τι γίνεται με την 4η δόση εμβολίου στους νεότερους;

Σχετικά με το άνοιγμα της 4ης δόσης στις ηλικίες 30-59 ετών, ο κ. Λουκίδης, τόνισε ότι δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για να γίνει ισχυρή σύσταση για τέταρτη δόση, σε ανθρώπους υγιείς κάτω των 60 ετών και όπως είπε χαρακτηριστικά: «στην ιατρική πρέπει να προτείνεις όταν έχεις δεδομένα». Αντιθέτως για την περίπτωση ατόμων άνω των 60 ετών, υπάρχουν δεδομένα, που στηρίζουν επιστημονικά την ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες, καθώς υπάρχει βραχυχρόνια μεν προστασία στην μόλυνση, αλλά ισχυρή προστασία στην σοβαρή μόλυνση που για τον ηλικιωμένο και τον ευάλωτο είναι το πλέον σημαντικό.

Ως εκ τούτου δημοσιεύματα που αναφέρουν συλλήβδην ότι είναι άγνωστες οι παρενέργειες της 4ης δόσης, δεν απηχούν την πραγματικότητα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε και δεν ισχύει ότι «δεν ξέρουμε τι περιέχουν τα εμβόλια» που επίσης έχει γραφεί εντελώς λανθασμένα προφανώς λόγω παρανοήσεως.

Πηγή: Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Ακολουθήστε το Blog του οnline φαρμακείου Pharm16.gr και ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19!

Εμείς εδώ στο pharm16.gr είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές και όλα όσα χρειάζεστε για την προστασία σας από τον κορονοϊό: Rapid - Self testμάσκες προστασίας, πολύτιμα διαγνωστικά βοηθήματα (θερμόμετρα, οξύμετρακ.ά.) και φυσικά την πιο μεγάλη γκάμα σε αντισηπτικά γιατί η προστασία σας είναι βασική μας προτεραιότητα!
Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση σε θέματα υγείας, διατροφής και ομορφιάς στο μπλόγκ μας: pharm16.gr/blog 
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Μέσα απότο on live chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892) αλλά και στα φυσικά μας φαρμακεία στην οδό Δημητσάνας 16 και Πανόρμου 21 κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων 

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00