Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Κάνετε γυμναστική; Λύνουμε όλες τις απορίες σας!

Κάνετε γυμναστική; Λύνουμε όλες τις απορίες σας!
Είτε είστε λάτρεις της γυμναστικής, είτε αθλητές του Σαββατοκύριακου, καλό είναι για την ασφάλειά σας να είστε πάντα ενημερωμένοι!

Πόση ώρα πριν την άσκηση θα πρέπει να έχω φάει; 
Θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει το τελευταίο γεύμα τουλάχιστον 2,5-3 ώρες πριν. Ένα βαρύ γεύμα προκαλεί αύξηση της καρδιακής συχνότητας, στη διάρκεια της πέψης, για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες. Αν λοιπόν γυμνάζεστε με σχεδόν γεμάτο στομάχι, η καρδιά θα αναγκαστεί να εντατικοποιήσει τη λειτουργία της (περισσότεροι καρδιακοί παλμοί), για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις άσκησης και πέψης με δυσάρεστες συνέπειες (από ναυτία, ζαλάδες και, σε ακραίες περιπτώσεις, εάν ξεπεραστούν τα όρια έντασης ή η καρδιά σας είναι πολύ καταπονημένη, το έμφραγμα!) Το γεύμα λοιπόν, πρέπει να είναι μικρό κι εύπεπτο, να περιέχει κυρίως υδατάνθρακες και να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον 2,5 ώρες πριν.

Είναι απαραίτητη η προθέρμανση;
Πάντα. Η προθέρμανση με λίγο χαλαρό τρέξιμο και μερικές ήπιες ασκήσεις είναι απολύτως απαραίτητη. Βοηθάει τους μυς, τις αρθρώσεις και -κυρίως- το κυκλοφορικό σύστημα να ανεβάσουν προοδευτικά την λειτουργία τους και να προσαρμοστούν πιο ήπια στο κυρίως πρόγραμμα. 

Αν παρόλα αυτά πιαστείτε δοκιμάστε μια κρέμα όπως την Panthenol Extra κρέμα για μασάζ 120ml, μια κρέμα με αιθέρια έλαια και φυτικά εκχυλίσματα που βοηθά στην ανακούφιση των μυών και των αρθρώσεων από τις ενοχλήσεις και φυσικά είναι ιδανική για την προθέρμανσή σας. 


Ποια είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνω αν πάθω ελαφρύ διάστρεμμα;
Πρώτα να ακινητοποιήσετε το μέλος που πάσχει σε σταθερή, λίγο ψηλότερη θέση και να βάλετε πάγο. Στη συνέχεια μετά από 5 έως 7 λεπτά, να το περιδέσετε με ελαστικό επίδεσμο. Η τοποθέτηση πάγου ανακουφίζει από τον πόνο, μειώνει το πρήξιμο και περιορίζει τη φλεγμονή και τις βλάβες στους παρακείμενους ιστούς. Ιδανικά για την περίπτωσή σας είναι τα παρακάτω προϊόντα:
  • Η Ιce power hot cold κομπρέσα επαναχρησιμοποιούμενη που προλαμβάνει τους μώλωπες και μειώνει το πρήξιμο (κρύα) ή ανακουφίζει από τους ρευματικούς πόνους (ζεστή).
  • Το τοπικό αναλγητικό τζελ με εκχυλίσματα βοτάνων της Pharmasept - Κρυοθεραπεία Cryo Power Gel, 100ml που  ανακουφίζει άμεσα από χτυπήματα, οιδήματα, διαστρέμματα & θλάσεις με τη δύναμη του πάγου.
  • Η Rowo sportgel θεραπευτική κρέμα, μια αλοιφή με έλαια Ιαπωνικής μέντας ιδανική για πόνους πάσης φύσεως. Η επάλειψη εκτός του ότι δροσίζει και αναζωογονεί τα κουρασμένα πόδια, παράλληλα προφυλάσσει από την πρόωρη κόπωση κατά την άθληση και είναι ιδανική στην επικονδυλίτιδα (tennis elbow), σε θλάσεις, μώλωπες, διαστρέμματα κλπ.
  • Το Cryos Spray ψυκτικό 200ML, σπρέι συνθετικού πάγου, χρήσιμο στις περιπτώσεις που απαιτείται θεραπεία με ψύξη (μώλωπες, διαστρέμματα κλπ.). 
Μην ξεχνάτε την άρνικα!
Η κρέμα άρνικας πρέπει πάντα να υπάρχει στο φαρμακείο του αθλητή, αλλά και του σπιτιού γενικότερα, καθώς δίνει λύση και ανακούφιση σε πολλές περιπτώσεις ατυχημάτων κι όχι μόνον. Χρησιμοποιείται για: Μώλωπες από χτυπήματα, πτώσεις και κακώσεις (διαστρέμματα), περιπτώσεις μυϊκών πόνων από χτυπήματα, ανακούφιση μετά από έντονη άσκηση, πρησμένα – κουρασμένα πόδια. Δοκιμάστε:
Έχω μια απλή ίωση. Να πάω για γυμναστική;
Καλύτερα όχι. Τις ημέρες που αισθάνεστε άρρωστοι ή αδιάθετοι, ακόμη κι αν πρόκειται για απλό κρυολόγημα ή εποχική ίωση, δεν πρέπει να γυμνάζεστε. Θα πρέπει να αναβάλλετε τη γυμναστική σας για 3-5 ημέρες, να ώσπου αναρρώσετε πλήρως.

Τι νούμερο αθλητικά παπούτσια πρέπει να φοράω;
Καλύτερα ένα νούμερο μεγαλύτερο απ΄αυτό που φοράτε κανονικά, καθώς με την άσκηση τα πόδια πρήζονται ελαφρώς. Επιπλέον θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, εύκαμπτα, με ενισχυμένα πλαϊνά, σόλα που απορροφά κραδασμούς και με μία μικρή υπερύψωση στο μέρος της πτέρνας, για να ελαττώνεται η επιβάρυνση στους αχίλλειους τένοντες.

Πώς πρέπει να εκτελώ τις ασκήσεις κοιλιακών για να μην επιβαρυνθεί η μέση;
Πρέπει να διατηρείτε τα γόνατα λυγισμένα και τη μέση πάντα σε επαφή με το έδαφος. Στην αντίθεση περίπτωση, εάν δηλαδή κάνετε τις ασκήσεις κοιλιακών με τεντωμένα πόδια ή σηκώνετε εντελώς τη μέση σας από το έδαφος, επιβαρύνετε τη σπονδυλική στήλη και μπορεί να προκαλέσετε «τράβηγμα» των μυών της πλάτης ή τραυματισμό των μεσοσπονδύλιων δίσκων.

Πρέπει να κρατάω την αναπνοή μου στην εκτέλεση μιας δύσκολη άσκησης;
Δεν κρατάμε ποτέ την αναπνοή μας κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Εισπνέουμε φυσιολογικά κατά τη διάρκεια του εύκολου μέρους κάθε επανάληψης και να εκπνέουμε στο πιο δύσκολο μέρος της, όταν δηλαδή καταβάλουμε την περισσότερη δύναμη, ώστε να αποσυμφορείται το σώμα μας από την ένταση.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00