Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Καταπληκτική εναλλακτική μαγειρίτσα!

Καταπληκτική εναλλακτική μαγειρίτσα!
Κάποιοι  περιμένουν πως και πως τον Πασχαλινό οβελία, όμως το βράδυ της Ανάστασης δεν έχουν σε καμία μα καμιά υπόληψη τα συκωτάκια της… μαγειρίτσας!  Τι μπορούμε να φάμε ώστε να μη στερηθούμε  τη γεύση της! Ιδού μια μαγειρίτσα φτιαγμένη με ψιλοκομμένα μανιτάρια που και στην όψη και στη γεύση μοιάζουν με συκωτάκια!

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το μενού της Ανάστασης;

Το μενού της βραδιάς της Ανάστασης, ειδικά για όσους νήστεψαν, θα πρέπει να είναι ελαφρύ, νόστιμο και κατάλληλο για να προετοιμάζει για τις γαστριμαργικές απολαύσεις της επόμενης ημέρας! Καλό λοιπόν είναι να περιλαμβάνει:

1.  Μια πλούσια σαλάτα! Μαρούλι, κρεμμυδάκι, άνηθο, ελιές και φετούλες από ντοματίνια είναι ό,τι καλύτερο!
Φυσικά θα είναι αρτυμένη με λαδάκι, ξύδι και αλάτι ή ακόμη καλύτερα με την ElevenFit Sauce Vinaigrette η οποία δεν έχει θερμίδες, ούτε λιπαρά!
2.  Αμέσως μετά θα τσουγκρίσουμε το το κόκκινο αβγό μας και θα το απολαύσουμε μαζί με τις πρώτες μπουκιές της σαλάτας μας.
3.  Αφού γίνει και αυτό και αφού τσουγκρίσουμε και τα πρώτα ποτηράκια μας με κρασάκι μπορεί να έρθει στο τραπέζι η μαγειρίτσα!
Όμως, όχι όποια όποια μαγειρίτσα! Σας προτείνουμε την εναλλακτική μαγειρίτσα!

Εναλλακτική μαγειρίτσα με μανιτάρια!
ΥΛΙΚΑ:
  • 3 κεσεδάκια μανιταριών διαφορετικών ειδών:
    από ένα κεσεδάκι μανιτάρια πλευρώτους, κλασικά μανιτάρια champignon και μανιτάρια portobello
  • 5 φύλλα από μαρούλι
  • 5 τούφες από αντίδι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
  • 2 αβγά
  • Χυμό από 1 ½ λεμόνι

Προετοιμασία: Σκουπίστε, κόψτε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια και από τα πορτομπέλο αφαιρέστε τους σπόρους από την κάτω μεριά του καπέλου τους. Πλένετε και στεγνώνετε τα μαρούλια και τα αντίδια και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι.
Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια 2-3 λεπτά. Μόλις ροδίσουν λίγο, ρίχνετε μέσα τα κομματάκια με τα μανιτάρια. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα μαρούλια και τα αντίδια να μαραθούν, συμπληρώνετε με 1 λίτρο νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σούπα σας να βράσει τουλάχιστον για ½ ώρα.  Ρίχνετε και τον ψιλοκομμένο άνηθο και σβήνετε τη φωτιά.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τους κρόκους να ασπρίσουν.  Αμέσως μετά τα ενώνετε σε ένα μπολ, ρίχνετε στο μίγμα το χυμό λεμονιού και ένα μέρος ζουμάκι από τη μαγειρίτσα. Αδειάζετε όλο το μίγμα μέσα στη κατσαρόλα, ανακατεύετε και το βάζετε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα ζεστή στα πιάτα.
Μπορείτε όλη τη μαγειρίτσα να την ετοιμάσετε από νωρίς το Μεγάλο Σάββατο και μετά την Ανάσταση να την ζεστάνετε και να φτιάξετε το αβγολέμονο.

Από όλη την ομάδα του Pharm16.gr

Καλή Ανάσταση!
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00