Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Κάτσε παιδί μου σωστά!

Κάτσε παιδί μου σωστά!
Όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά η σωστή στάση σώματος μπορεί να προλάβει αρκετά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη αλλά και παράπονα για μυοσκελετικούς πόνους. Πώς πρέπει λοιπόν να κάθεται, ποια καρέκλα είναι κατάλληλη και τι πρέπει να ξέρετε και στην περίπτωση που χρησιμοποιεί υπολογιστή;

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς:

* Το γραφείο μελέτης του μαθητή πρέπει να είναι ρυθμισμένο ανάλογα με το ύψος του. Δηλαδή όταν ακουμπά τους αγκώνες στο γραφείο, οι ωμοπλάτες να είναι χαλαρές. Επίσης δεν πρέπει να σκύβει μπροστά! Το κεφάλι πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με τον λαιμό και τα πόδια να ακουμπούν από τη μύτη ως τη φτέρνα γερά στο πάτωμα. 
* Στον υπολογιστή, το πληκτρολόγιο πρέπει να επιτρέπει στα χέρια να ακουμπούν στο τραπέζι και η οθόνη να είναι τοποθετημένη στο ύψος των ματιών.
* Παιδιά και ενήλικες καθόμαστε όσο το δυνατό πιο πίσω στο κάθισμα στηρίζοντας ολόκληρη την πλάτη στη ράχη της καρέκλας. Καλό είναι επίσης να προμηθευτούμε ένα ανατομικό μαξιλάρι μέσης
* Η καρέκλα, καλό είναι να έχει βραχίονες για να στηρίζονται τα χέρια και θα πρέπει κι αυτή  να ρυθμιστεί ανάλογα με το ύψος του παιδιού με την πλάτη της να έχει μια κλίση 95-110 μοιρών.
* Σημαντικό επίσης είναι το παιδί να κάνει διαλείμματα, να σηκώνεται και να τεντώνει τα πόδια του και να μη μένει καθηλωμένο για πολύ ώρα στην καρέκλα, έστω κι αν η στάση σώματός του είναι η ενδεδειγμένη!

* Στον ύπνο, το σωστό ή ακόμη καλύτερα ανατομικό μαξιλάρι ύπνου βοηθά! 

 Χρήσιμη γνώση! Δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα την οσφυαλγία που μπορεί να παραπονεθεί ότι έχει το παιδί. Επιβάλλεται να επισκεφθείτε ορθοπεδικό, κυρίως εάν το παιδί παραπονιέται για πόνο που επιμένει για περισσότερο από δύο εβδομάδες.
* Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00