Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Μαραθώνιος Αθήνας: Mυστικά για να έχεις αντοχή!

Μαραθώνιος Αθήνας: Mυστικά για να έχεις αντοχή!
Ο 39ος Μαραθώνιος Αθήνας είναι γεγονός! Δείτε πώς μπορείτε να απολαύσετε τη συμμετοχή σας με ασφάλεια κι ακόμη πώς μπορείτε να βελτιώσετε τους χρόνους σας, είτε τρέξετε στον αγώνα των 5 ή 10 χιλιομέτρων, είτε στον ημιμαραθώνιο και Μαραθώνιο. Ενημερωθείτε και ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών, ιδιαίτερα εάν δεν έχετε προετοιμαστεί επαρκώς το προηγούμενο διάστημα.

Τι να προσέξω την παραμονή του αγώνα;
Το μυστικό την ημέρα πριν τους αγώνες είναι να ξεκουραστείτε! Που σημαίνει όχι δεν πρέπει να κάνετε έντονη προπόνηση αλλά να δώσετε χρόνο στον οργανισμό να ηρεμήσει.

Τι να φάω για βραδινό και πρωινό;
Φροντίστε να λάβετε το βραδινό σας γεύμα σχετικά νωρίς. Προτιμήστε κάτι ελαφρύ και, αναλογικά, πλούσιο σε υδατάνθρακες (π.χ. ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, δημητριακά, πατάτες). Μην ξεχάσετε την ενυδάτωσή σας και αποφύγετε τα οινοπνευματώδη. Οσο για το πρωινό προτιμήστε κάτι ελαφρύ, αποφύγετε τα λίπη και φροντίστε να προγευματίστε μερικές ώρες πριν την ώρα εκκίνησης

Tι να φορέσω;
• Ντυθείτε με κατάλληλα ρούχα, ανάλογα με τον καιρό. Φορέστε παπούτσια που έχετε χρησιμοποιήσει στις προπονήσεις σας και όχι ολοκαίνουργια ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν φουσκάλες στα πόδια.
• Μην αργήσετε να ξεκινήσετε από το σπίτι. Καλύτερα να είστε νωρίς στον χώρο του αγώνα παρά να αγχωθείτε. Το στρες είναι κακός σύμβουλος.

Μυστικά στη διάρκεια του αγώνα!
• Ξεκινήστε καλά ενυδατωμένοι, όμως μην το παρακάνετε. Σύμφωνα με τους ειδικούς μέχρι μισή ώρα πριν τον αγώνα μπορείτε να καταναλώσετε 250ml νερό, ειδικά αν αναμένεται ζεστή ημέρα.
Φροντίστε να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε με τον ιδρώτα στη διάρκεια και μετά τον αγώνα, ωστόσο με μέτρο δηλαδή μόνο όταν το χρειάζεστε, όχι σε μεγάλες ποσότητες και όχι μονορούφι.
• Εχετε μαζί σας τα κατάλληλα εφόδια ώστε να είναι ο αγώνας όσο το δυνατόν ασφαλέστερος και πιο επιτυχημένος και βέβαια θα δώσουν ένα Boost ενέργειας & ενυδάτωσης. Εδώ έρχονται να βοηθήσουν τα διαλύματα υδατανθράκων – ηλεκτρολυτών, που χρησιμοποιούνται πριν, κατά τη διάρκεια ή/και μετά τη σωματική άσκηση. Τα βασικά τους συστατικά είναι το νερό, διάφοροι υδατάνθρακες, που χρησιμεύουν ως πηγή ενέργειας, καθώς και ηλεκτρολύτες, όπως νάτριο, κάλιο κ.ά. Πρόκειται για ροφήματα έτοιμα για άμεση κατανάλωση σε φιάλες ή κουτάκια, σκόνες που αναμειγνύονται σε νερό, πόσιμα ρευστά ζελέ (gel) που προσφέρουν αναζωογόνηση και ενυδάτωση  και βοηθούν στην καλή λειτουργία των μυών. Επίσης συμβάλλουν στις μεταβολικές διεργασίες που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, ενδυναμώνοντας τον οργανισμό και μειώνοντας την κόπωση. 

Αναζητήστε στο pharm16.gr φόρμουλες ειδικά σχεδιασμένες για τις εξειδικευμένες ανάγκες των αθλούμενων και των αθλητών. 
Eδώ θα βρείτε την πιο μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα αθλητών στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς που βοηθούν να πετύχετε το στόχο σας.

Πρωτεΐνες για τη διατήρηση και αύξηση της μυϊκής μάζας
* Κρεατίνη για αύξηση της σωματικής απόδοσης
Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) που συμβάλλει στη μείωση του σωματικού λίπους
* Κι ακόμη μπάρες & υποκατάστατα
Φόρμουλες για καύση λίπους, ενίσχυση μεταβολισμού και τόνωση!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην τρέξετε εάν δεν αισθάνεστε καλά ακόμη κι εαν έχετε προετοιμαστεί. Αν νιώθετε ότι έχετε πυρετό, εάν κάνετε εμετούς, αν έχετε διάρροια ή πόνους στο στήθος μην λάβετε μέρος σε αγώνα δρόμου και ιδιαίτερα στο Μαραθώνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  θέματα Fitness στο Blog του Pharm16.gr

* Κανένα συμπλήρωμα διατροφής δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ασθενειών, ούτε κανένα υποκαθιστά την άσκηση ή την αναγκαιότητα μιας ισορροπημένης διατροφής. Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο, ειδικά εάν ήδη λαμβάνετε κάποιο φάρμακο, βότανο ή άλλο συμπλήρωμα διατροφής, είναι αναγκαίο να συμβουλευτείτε ιατρό, φαρμακοποιό ή διατροφολόγο για το εάν ενδείκνυνται για την περίπτωσή σας και για το ποιος τρόπος λήψης είναι ο σωστότερος για εσάς.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00