Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Μην αφήνεις την Ψωρίαση να ρίχνει τη διάθεσή σου!

Μην αφήνεις την Ψωρίαση να ρίχνει τη διάθεσή σου!
Τι είναι η ψωρίαση, πώς και γιατί εμφανίζεται, γιατί είναι σημαντικό να επισκεφθείτε άμεσα το δερματολόγο ώστε μαζί να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα  ενημερωθείτε για τα νέα δεδομένα και αντιμετωπίστε την ψωρίαση χωρίς φόβο.

Τι είναι η ψωρίαση;
Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση, χρόνια, φλεγμονώδης πάθηση που αφορά περίπου το 2-3% του πληθυσμού παγκοσμίως και ουσιαστικά προκαλείται από μια υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού. Όχι δεν είναι μεταδοτική, οπότε δεν χρειάζεται να φοβάστε μήπως κολλήσατε από κάπου ή μήπως την μεταδώσετε. Οι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο, πέρα από το ανοσοποιητικό, είναι γενετικοί και περιβαλλοντικοί. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι πρόκειται για μια νόσο που προκαλεί δυσκολίες στην καθημερινότητα των ασθενών- καθώς επιβαρύνεται η ψυχολογία τους, μειώνει την αυτοπεποίθηση και γενικότερα έχει αρνητική επίδραση στις σχέσεις. Συχνά μάλιστα αυτοί οι λόγοι οδηγούν τους ασθενείς να εγκαταλείψουν τη θεραπεία.

Ποια είναι τα συμπτώματα;
Τα πιο συχνά συμπτώματα περιλαμβάνουν ερυθρές κηλίδες στο δέρμα που καλύπτονται από αργυρόχροες φολίδες, συνοδευόμενες από σοβαρή φαγούρα και ερεθισμό. Η ψωρίαση δυστυχώς, δεν είναι μια απλή κατάσταση που ταλαιπωρεί το δέρμα  καθώς, ειδικά όσα άτομα εμφανίζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης άλλων σοβαρών συσχετιζόμενων προβλημάτων υγείας τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά -όπως καρδιακά και μεταβολικά νοσήματα (συνδυασμός διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης και παχυσαρκίας), επιπλοκές ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και άγχος.

Υπάρχει θεραπεία;

Μπορεί η ψωρίαση μην είναι ιάσιμη, αλλά τα καλά νέα είναι ότι σήμερα χάρης την εξέλιξη της επιστήμης μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, καθώς όσο μεγαλώνει το οπλοστάσιο των γιατρών τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθεί το θεραπευτικό σχήμα που ταιριάζει στον ασθενή! Κι επειδή η νόσος εκδηλώνεται με διαφορετικά σε κάθε άτομο –γι’ αυτό και η συνεργασία με το δερματολόγο είναι ουσιώδης. Οι  θεραπευτικές επιλογές είναι πλέον αρκετές όπως:

* Τοπικές θεραπείες που αντιμετωπίζουν την ήπια και μέτρια ψωρίαση (σε μορφή αφρού, κρέμας για το σώμα ή λοσιόν, σαμπουάν για το τριχωτό της κεφαλής
* Φωτοθεραπεία με έκθεση του δέρματος σε Υπεριώδη Ακτινοβολία Β (UVB) και φωτοθεραπεία PUVA.
* Συστηματικές θεραπείες (με φάρμακα σε μορφή ενέσιμη ή χαπιών) που προτείνονται από τον γιατρό σε μέτρια - σοβαρή ψωρίαση, συνήθως αφού δεν έχει υπάρξει βελτίωση από τις άλλες μεθόδους. Στη διάρκειά της θεραπείας ο ασθενής πρέπει να παρακολουθείται στενά από το γιατρό και να κάνει τακτικές εξετάσεις αίματος, ώστε να ελέγχεται η κατάσταση της υγείας του.
* Θεραπείες με βιολογικούς παράγοντες συνήθως χορηγούνται με υποδόρια ένεση (στην κοιλιακή χώρα ή στο μηρό) και στοχεύουν συγκεκριμένα τμήματα του ανοσοποιητικού συστήματος καταστέλλοντας τη διαδικασία φλεγμονής.

3 συμβουλές για την πρόληψη της φαγούρας!

Η φαγούρα και η απολέπιση του δέρματος, κοινά συμτπώματα που συνοδεύουν την ψωρίαση. Για να τα προλάβετε...

1. Διατηρείτε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο. Μην το αφήσετε να γίνει ξηρό –καθώς θα είναι πιο ευάλωτο με αποτελεσμα νε έχει εμγαλύτερη απολέπιση και μεγαλύτερη φαγούρα. Επίσης, το χειμώνα επειδή η ξηρότητα από τα καλοριφέρ ή το κλιματιστικό μπορεί να επιδεινώσει τη φαγούρα, σκεφτείτε και τη χρήση ενός υγραντήρα.

2. Μετά το μπάνιο (πάντα με χλιαρό νερό) στεγνώστε το δέρμα χωρίς να το τρίβετε. Αμέσως μετά χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν, ώστε να «κλειδώσετε» την υγρασία στο δέρμα σας. Τα συστατικά της κρέμας θα δημιουργήσουν ένα προστατευτικό φιλμ στην νωπή επιδερμίδα, που δεν θα αφήσει την υγρασία να εξατμιστεί.

3. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα προσωπικής περιποίησης. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε σαπούνιασαμπουάν και παρόμοια προϊόντα που είναι απαλά για το δέρμα. Αποφύγετε τα ισχυρά σαπούνια που μπορούν να ξηράνουν το δέρμα σας –χρησιμοποιήστε ένα απαλό αφρόλουτρο και συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας για τις πιο απαλές επιλογές.

4. Εάν ο κνησμός συνοδεύεται από αίσθημα καύσου, εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα στην περιοχή ώστε να ανακουφιστείτε.

Να θυμάστε, ο καθένας είναι διαφορετικός και δεν ενεργούν όλες θεραπείες το ίδιο καλά σε όλους. Αν πιστεύετε ότι η θεραπεία που χρησιμοποιείτε δεν προσφέρει τα οφέλη που περιμένατε, ρωτήστε το γιατρό σας ποιες επιλογές υπάρχουν που μπορείτε να δοκιμάσετε. Ενημερωθείτε για τη νόσο στο: https://psoriasis.myderma.info -βρείτε χρήσιμα εργαλεία, συμβουλές και ποικίλα θέματα που αφορούν την ψωρίαση και την αντιμετώπισή της.

Αναζητήστε στο Pharm16.gr την πιο μεγάλη ποικιλία προϊόντων που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για τις περιπτώσεις ψωρίασης και την ενυδάτωση και την περιποίηση προσώπου και σώματος 

Πηγές:
Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία-ΕΔΑΕ
https://psoriasis.myderma.info/
Treating Moderate to Severe Psoriasis (webmd.com)

*Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις, τη θεραπευτική αγωγή και τις συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00