Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Μήπως το παιδί μου χρειάζεται κάποιο συμπλήρωμα διατροφής;

Μήπως το παιδί μου χρειάζεται κάποιο συμπλήρωμα διατροφής;
Oι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τα ιχνοστοιχεία παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης. Τα παιδιά λοιπόν, στα πρώτα και σημαντικά χρόνια της ζωής τους, πρέπει να παίρνουν καθημερινά με τη διατροφή τους όλα εκείνα τα συστατικά που θα τους εξασφαλίσουν ένα υγιή οργανισμό.
Σε γενικές γραμμές αν τα παιδιά τρώνε καθημερινά μια ποικιλία από τις 6 βασικές ομάδες τροφίμων (ομάδα γάλακτος, κρέατος, λαχανικών, φρούτων, δημητριακών και λίπους), λαμβάνουν επαρκή ποσότητα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Όταν όμως η διατροφή τους είναι μονομερής, τότε το παιδί δεν μπορεί να προσλάβει τις βιταμίνες που χρειάζεται. Άρα, λοιπόν, η λήψη όλου του φάσματος των βιταμινών, επιτυγχάνεται με τους συνδυασμούς όλων των τροφών. Ακόμα, για την απορρόφηση ορισμένων βιταμινών χρειάζονται και κάποιες άλλες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτοθρεπτικά στοιχεία, που βοηθούν στην καλύτερη αφομοίωση και απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Δεν αρκεί π.χ. η βιταμίνη D, εάν απουσιάζουν από τον οργανισμό ο φώσφορος και το ασβέστιο.

Πότε χρειάζονται τα συμπληρώματα

Συνήθως οι απόψεις των παιδιάτρων, είναι αντιφατικές ως προς το εάν, και πότε το παιδί χρειάζεται κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα. Πολλοί υποστηρίζουν, ότι αφού ένα παιδί μπορεί να παίρνει τις βιταμίνες και τα μέταλλα από τις φυσικές τροφές, δεν υπάρχει λόγος να παίρνει και ταμπλέτες βιταμινών. Άλλοι, όμως, θεωρούν απαραίτητα τα συμπληρώματα, γιατί σήμερα πια, με τις εντατικές συνθήκες παραγωγής και τον παρατεταμένο χρόνο συντήρησής τους σε ψυγεία, τα φρούτα και τα λαχανικά φτάνουν στο τραπέζι μας έχοντας χάσει ένα μεγάλο μέρος  των βιταμινών, ιδίως των υδατοδιαλυτών, που κανονικά θα έπρεπε να περιέχουν. Συνεπώς, αρκετές φορές δεν επαρκούν.
Πάντως, όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι τα διατροφικά συμπληρώματα είναι ιδιαίτερα ευεργετικά σε περιόδους που το παιδί βρίσκεται σε ανάρρωση από κάποια ασθένεια ή περνάει φάση μεγάλης κούρασης (εξαιτίας μελέτης, άθλησης κ.λπ.). Επίσης συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων χρειάζονται κατά περιόδους οι έφηβοι κυρίως  όταν καταναλώνουν τροφές ελλιπούς διατροφικής αξίας (φάστ φουντ).

Τι να προσέχετε

Συμπληρώματα διατροφής κυκλοφορούν πολλά. Ωστόσο, το πιο βασικό που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε κάποιο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα είναι: Να αναφέρονται αναλυτικά οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει, καθώς και οι ποσότητες αυτών των στοιχείων (ανά δισκίο), συγκριτικά με τη Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (Σ.Η.Δ. ή Σ.Η.Π. ή RDA διεθνώς), που πρέπει επίσης να αναγράφεται στο κουτί σε Διεθνείς Μονάδες (Ι.U.) ή χιλιοστά του γραμμαρίου (mg) ή εκατομμυριοστά του (μg).
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00