Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Νιώστε καλύτερα στην εμμηνόπαυση με 6 κινήσεις!

Νιώστε καλύτερα στην εμμηνόπαυση με 6 κινήσεις!
Μπήκατε ή πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση; Ε, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου! Δείτε πώς μπορείτε να περάσετε αυτό το στάδιο της ζωής σας όσο πιο … αθόρυβα γίνεται. Ναι τώρα, ιδρώτας, εξάψεις, ξηρότητα κόλπου, ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα κι ένα σωρό άλλα συμπτώματα που συχνά συνοδεύουν αυτήν την περίοδο της ζωής σας μπορούν να αντιμετωπιστούν. Και ναι, υπάρχουν φυσικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν.

1.      Ασκηθείτε!
Η άσκηση ωφελεί ιδιαίτερα τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, επειδή βελτιώνει το μυϊκό και το καρδιαγγειακό σύστημα, βοηθά στη διατήρηση του βάρους και αποτρέπει την έντονη οστική απώλεια, που παρατηρείται κυρίως τα 5-6 πρώτα χρόνια της εμμηνόπαυσης. Αν δεν έχετε αθληθεί ποτέ, έφτασε ο καιρός να αλλάξετε συνήθειες: και στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης. Περπατήστε μία ώρα την ημέρα (π.χ. 30 λεπτά το πρωί και 30’ το απόγευμα) είναι ό,τι καλύτερο για να διατηρήσετε το βάρος σας και να εξασφαλίσετε καλή οστική πυκνότητα.

2.      Κόψτε τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια!
Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία (και) της εμμηνοπαυσιακής γυναίκας, καθώς, εκτός των άλλων δεινών που προκαλεί, φαίνεται να αποτελεί «εμπόδιο» στην απορρόφηση του ασβεστίου. Το δε αλκοόλ όταν το παρακάνετε, φαίνεται ότι εμποδίζει την εναπόθεση του ασβεστίου στα οστά. Οσο για τον ύπνο, ανανεώνει ολόκληρο τον οργανισμό, όπως και την επιδερμίδα.

3.      Μετριάστε το αλάτι!
 Συνιστάται η με μέτρο κατανάλωση αλατιού, καθώς οι μεγάλες ποσότητες φαίνεται να σχετίζονται με ένα από τα μεγάλα «κακά» που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση, την οστεοπόρωση.

               ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο έρωτας στα χρόνια της εμμηνόπαυσης!

4.      Γνωρίστε ποιες είναι οι πιο σημαντικές βιταμίνες αυτή την περίοδο!

Η βιταμίνη Ε είναι σημαντική και βοηθά σημαντικά στον περιορισμό των εξάψεων και της ξηρότητας του κόλπου που παρατηρούνται αυτή την περίοδο. Και βέβαια δεν πρέπει να υποτιμήσει κανείς τη σημασία της συγκεκριμένης στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος της γυναίκας – είναι γνωστό ότι εξαιτίας της πτώσης των οιστρογόνων, αμέσως μετά την εμμηνόπαυση η γυναίκα είναι πιο εκτεθειμένη στον κίνδυνο της καρδιοπάθειας.

Επίσης οι βιταμίνες Β6 (πυριδοξίνη) και Β9 (φολικό οξύ) προσφέρουν σημαντική βοήθεια, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της ομοκυστεϊνης –αμινοξύ που έχει συνδεθεί με τη στεφανιαία νόσο– και μειώνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων (των οποίων η πιθανότητα αυξάνεται στην εμμηνόπαυση).
Καλό είναι λοιπόν  να προσθέστε στο διαιτολογιό σας τροφές πλούσιες στις παραπάνω βιταμίνες όπως ελαιόλαδο, σκούρα πράσινα λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, κρέας, κοτόπουλο, αβγά, όσπρια. Για προληπτικούς ή θεραπευτικούς λόγους, ο γιατρός μπορεί να σας χορηγήσει και κάποιο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα. 

5.      Μην υποτιμάτε το ασβέστιο!
Η οστεοπόρωση είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που συχνά απασχολούν τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Και σίγουρα οι απαιτήσεις του οργανισμού σε ασβέστιο μεγαλώνουν σημαντικά μετά την εμμηνόπαυση, λόγω της ταχείας οστικής απώλειας που συντελείται στον γυναικείο σκελετό, εξαιτίας των ορμονικών διαταραχών.

Εξυπνες αγορές
  • Lamberts Soya Isoflavones Τα ισοφλαβονοειδή υπάγονται στην οικογένεια των φλαβονοειδών, βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στους καρπούς της σόγιας και αποτελούν ένα δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής για γυναίκες ηλικίας κοντινής ή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Επίσης υπάρχουν ολοένα και πιο αυξανόμενες ενδείξεις ότι βοηθούν στην διατήρηση της οστικής πυκνότητας.
  • Flavanon 4 της Quest Premium προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση και για την μείωση του κίνδυνου εμφάνισης οστεοπόρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων. Περιέχει 4 δραστικές ισοφλαβόνες που προέρχονται από εκχύλισμα κόκκινου τριφυλλιού. [Οι ισοφλαβόνες είναι φυτοοιστρογόνα, δηλαδή φυτικές ουσίες που μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων στο σώμα και μετριάζουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης].

                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κάθε σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης και η φυσική του λύση!

Αναζητήστε στο οnline φαρμακείο Pharm16.gr πρόσθετη υποστήριξη μέσα από ειδικά συμπληρώματα διατροφής και βοηθήματα, ειδικά σχεδιασμένα για τη γυναίκα που διανύει αυτό το στάδιο της ζωής της.

Zellοgen Formula - 'Ο,τι καλύτερο
Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός, ειδικά σχεδιασμένος για τις γυναίκες. Εκτός από τα ενζυμικά κύτταρα της μαγιάς του Zell Oxyzen, περιέχει 300mg βιολογικά ενεργό βασιλικό πολτό, σιτέλαιο και ένα συμπύκνωμα μη μεταλλαγμένης σόγιας, το οποίο είναι αυτό που προσδίδει στο σκεύασμα «γυναικείο χαρακτήρα».  Η σόγια είναι η πιο πλούσια φυσική πηγή των ισοφλαβόνων, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλοποίηση του γυναικείου μεταβολισμού, συντελούν στην επιβράδυνση της γήρανσης και βοηθούν στη διατήρηση του σφρίγους και της ομορφιάς.

Lanes MenoAde- Μοναδικός συνδυασμός συστατικών!
Περιέχει 8 βιταμίνες, 5 μέταλλα, ισοφλαβόνες σόγιας, λιναρόσπορο πλούσιο σε λιγνάνες, φλοιό από θαλάσσιο πεύκο, α-λιποϊκό, εκχύλισμα σιβηριανού τζίνσενγκ & φασκόμηλο, με ευεργετικές ιδιότητες στη γυναικεία υγεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εμμηνόπαυση. 

Menopace Plus της Vitabiotics - "Διπλή" ενίσχυση με βιταμίνες & βότανα!
Μια διπλή συσκευασία που περιλαμβάνει τις ταμπλέτες Menopace μαζί με δραστικές ταμπλέτες βοτάνων με φυτοοιστρογόνα για γυναίκες που υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Κάθε ταμπλέτα βοτάνων περιέχει εκχυλίσματα ισοφλαβονών σόγιας,φασκόμηλου και σπόρων λιναριού που περιέχουν φυτοοιστρογόνα.

Doctors Formulas Eminoprotect- Ιδανική προστασία
Χάρη στα συστατικά της, εξασφαλίζει για την περίοδο της εμμηνόπαυσης, τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση και το μεταβολισμό των στεροειδών ορμονών και της βιταμίνης D με αποτέλεσμα την διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.

Χρήσιμη γνώση!Φροντίδα στην εμμηνόπαυση όμως μπορούν να προσφέρουν και οι αντιγηραντικές σειρές καλλυντικών προϊόντων, αποκλειστικά σχεδιασμένες για τη γυναίκα που διανύει την περίοδο αυτή. Αξιοσημείωτη η Lierac La Creme Soyeuse από τη σειρά Premium και η δοκιμασμένη πλέον σειρά Neovadiol της Vichy.

*Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους!
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00